detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
01.08.2023 10:11
Про що говорили в етері спільного телемарафону 31 липня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 31 липня 2023 року
Ракетний удар по Кривому Рогу та монумент «Батьківщина — Мати».

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», «1+1», ICTV/СТБ.

Блоків «Ми — Україна», Суспільного та «Інтера» цієї доби в національному етері не було.

Команда телеканалу «Рада» цієї доби працювала у двох етерних слотах, із 12 години ночі до 12 години дня. Протягом перших шести годин транслювали запис пленарного засідання Верховної Ради України. Гостьова студія почала працювати вже у другому блоці.

З політичним коментатором Георгієм Біркадзе говорили про удар безпілотників по Москві. Гість розмірковував про цинічність російської влади, продовження бойових дій, а також нагадав, скільки будинків було знищено російськими військами в Україні. Крім того, Біркадзе прокоментував позицію Саудівської Аравії щодо війни і сказав, що вона шукатиме точки перетину для проведення перемовин, які влаштують усіх. За словами політичного коментатора, якщо вдасться домовитися з африканськими країнами та Китаєм, Росія залишиться фактично наодинці.

Ракетний удар по Кривому Рогу у блоці «Ради» коментував зокрема народний депутат Павло Бакунець («Довіра»). Він сказав, що росіяни нищать життя українців, а також, що йому прикро й він молитовно приєднується до співчуття постраждалим. Також про наслідки удару по Кривому Рогу говорили з міністром внутрішніх справ Ігорем Клименком, речником ДСНС Олександром Хорунжим та очільником Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергієм Лисаком.

З головою «Українського інституту національної пам'яті» Антоном Дробовичем у гостьовій студії «1+1» говорили про переосмислення радянського минулого та заміну радянського герба на монументі «Батьківщина — Мати». Він сказав, що тоталітарний радянський режим убив щонайменше 10 мільйонів людей, тому не може возвеличуватися.

У блоці телеканалів ICTV та СТБ про ситуацію у Кривому Розі говорили з начальником Криворізької районної військової адміністрації Євгеном Ситниченком


Ввечері в етері марафону показали інтерв’ю з очільником Національного банку України Андрієм Пишним. Говорили про українську економіку, інфляцію та відбудову.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY