Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 червня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 червня 2023 року

21 Червня 2023
818

Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 червня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
818
YouTube-канали військових та боротьба з корупцією.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 червня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 червня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», «1+1», ICTV/СТБ.

Блоків Суспільного, «Ми — Україна» та «Інтера» цієї доби в національному етері не було.

У блоці «Ради» про стан української економіки та здорожчання товарів говорили з заступником директора «Інституту стратегічних досліджень» Ярославом Жаліло, директором енергетичних програм Центру Разумкова Володимиром Омельченком та заступником голови ради Національного банку України Василем Фурманом.

Вступ України до НАТО коментували політичні оглядачі Ігор Петренко, Петро Олещук та Валентин Гладкиих. Усі три гості належать до аналітичного центру «Об’єднана Україна».

З пресофіцером бригади швидкого реагування Нацгвардії Харитіном Старським говорили про його англомовний YouTube-канал. Ведуча зазначила, що на цьому каналі вже майже 400 тисяч підписників. Старський розповідав, що внутрішня та зовнішня інформаційні бульбашки взагалі не перетинаються. А також, що намагається давати аудиторії те, що їй цікаво.

Політичний коментатор Георгій Біркадзе цього дня розмірковував про злочини Росії та наслідки підриву Каховської ГЕС. За його оцінкою, збитки довкіллю на лівому березі Дніпра можуть оцінюватись у мільярди доларів. Також гість говорив, що Росія зацікавлена замістити постачання українського зерна. Крім того, обговорили й візит африканських лідерів до Києва.

Зазначимо, що цього дня команда телеканалу «Рада» працювала в етері нацмарафону дванадцять годин. За цей час до етеру долучилися 40 гостей.

У блоці «1+1» про субсидії говорили з народною депутаткою Лесею Забуранною («Слуга народу»). Боротьбу з корупцією коментували заступниця виконавчого директора з операційної діяльності Transparency International Ukraine Анастасія Мазурок та народна депутатка Анастасія Радіна («Слуга народу»).


Ольга Герасим’юк, голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, у блоці телеканалів ICTV та СТБ говорила про боротьбу з російськими наративами та співпрацю з поляками. Зокрема, що поляки хочуть вивчити досвід українських медіа.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
818
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду