detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
09.05.2023 10:49
Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 травня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 травня 2023 року
Візит американських політиків та піар Андрія Єрмака.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей і тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Ми — Україна», «1+1», Суспільне.

Блоків ICTV/СТБ, «Інтера» та «Ради» цієї доби в національному етері не було.

Зі співзасновником аналітичного центру «Об’єднана Україна» Антоном Кучухідзе у блоці «Ми — Україна» говорили про потенційні загрози на 9 травня, міжнародний трибунал для Володимира Путіна, росіян, винних у воєнних злочинах, і конфлікт між російським Міністерством оборони та Євгенієм Пригожиним. Зауважимо, що Кучухідзе заснував «Об’єднану Україну» разом з іншим політичним оглядачем та регулярним гостем нацмарафону Ігорем Петренком — бенефіціарним власником телеканалу «Ми — Україна».

Про створення спецтрибуналу для Росії також говорили з головним консультантом кабінету керівника Офісу президента Олегом Гавришем. А офіційне визнання режиму Путіна «рашизмом» коментувала народна депутатка Леся Забуранна («Слуга народу»). 

Ситуацію на передовій і тактику росіян коментували: начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк, речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат і військові оглядачі: Олександр Шульман, Сергій Грабський, Іван Киричевський та Олексій Гетьман.

Цієї доби телеканал «Ми — Україна» працював в етері дванадцять годин, замість традиційних шести.

У блоці «1+1» показали інтерв’ю Андрія Цаплієнка з представниками та представницею Конгресу США, записане під час їхнього візиту в Україну. Журналіст ТСН говорив з представниками республіканської партії Джо Вілсоном та Вікторією Спартц, а також демократом Стівом Коеном.

У новинній студії «1+1» показали матеріал про роботу керівника Офісу президента Андрія Єрмака. Зокрема про його телефонну розмову з радником президента США Джейком Салліваном та зустрічі з гостями конференції, присвяченої платформі United 24. Розповідь ведучої супроводжувалась фотографіями пресслужби Офісу президента.

Відбір суддів до Конституційного Суду у блоці Суспільного коментували народні депутати Ярослав Юрчишин («Голос») та Олена Мошенець («Слуга народу»), а також юристка громадської організації «Центр протидії корупції» Олена Щербан.

Підсумковий випуск новин тижня підготувала команда телеканалів ICTV та СТБ.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY