Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 травня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 травня 2023 року

5 Травня 2023
820

Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 травня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
820
Ворожа пропаганда і візит Зеленського до Нідерландів.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 травня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 травня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей і тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», «Ми — Україна», Суспільне, «Інтер».

Блоків «1+1» та ICTV/СТБ цієї доби в національному етері не було.

Протягом п’яти годин у нічному блоці марафону транслювали пленарне засідання Верховної Ради України. Далі в гостьовій студії говорили про атаку дронів на Кремль та військову допомогу Україні. До розмови долучилися речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук і політичні коментатори Сергій Лук’янчук та Олексій Буряченко.

У блоці телеканалу «Ми — Україна» про військову допомогу Україні говорили з політичним оглядачем та засновником аналітичного центру «Об’єднана Україна» Ігорем Петренком. Зазначимо, що Петренко — мажоритарний бенефіціарний власник «Ми — Україна».

Виконавчий директор Stopfake Руслан Дейниченко коментував російські «темники», які нібито розіслали пропагандистським медіа. На початку розмови гість зазначив, що підтвердження цих «темників» немає. Проте з моніторингу інформаційного поля росіян можна зробити висновок, що вони координуть висвітлення теми контрнаступу.

Визнання українським парламентом «рашизму» офіційною ідеологією Росії обговорили з народним депутатом Олексієм Жмеренецьким («Слуга народу»).

У блоці Суспільного показали спільну пресконференцію президента України Володимира Зеленського з прем’єр-міністрами Нідерландів і Бельгії Марком Рютте та Александром де Кро. Далі до гостьової студії телеканалу включився радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк, який коментував закордонний візит Зеленського.

Голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим’юк розповідала про конференцію ЮНЕСКО з нагоди 30-річчя заснування Всесвітнього дня свободи преси. Попередньої доби з нею обговорювали цю тему у блоці телеканалів ICTV та СТБ.

Вступ України до НАТО у блоці «Інтера» коментував народний депутат Давид Арахамія («Слуга народу»). Зазначимо, що його протитрували відповідно до партійної належності, що не мало стосунку до теми розмови.


Наприкінці доби показали новий випуск програми Олексія Фадєєва «Акцент», у якому говорили про російську пропаганду. До студії долучилися політичні оглядачі Олександр Солонтай та Максим Джигун.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
820
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду