Про що говорили в етері спільного телемарафону 1 травня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 1 травня 2023 року

2 Травня 2023
861

Про що говорили в етері спільного телемарафону 1 травня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
861
Резолюція ПАРЄ про депортацію українських дітей та українізація.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 1 травня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 1 травня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей і тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «Рада», «1+1», ICTV/СТБ.

Блоків «Ми — Україна» та Суспільного цієї доби в національному етері не було.

У блоці «Інтера» зі співробітником Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Сергієм Жуковим говорили про російську дезінформацію та поширення пропагандистських наративів у соціальних мережах.

З 2:00 до 3:00 у нічному блоці показали гостьову студію телеканалу «Рада», в якій говорили про українізацію та експорт українських товарів. До обговорення першої теми долучились політичний коментатор Валентин Гладких, урядовий уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь та український музикант Олег Скрипка. Коментуючи свою українськомовність, Гладких сказав, що «його батьки купували книжки, а не горілку». 

Також у блоці «Інтера» показали частину етеру попередньої доби. Зокрема, випуск програми «Акцент», гостями якого були голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров та співзасновник Кримського дому Алім Алієв. А також підсумковий випуск новин тижня. Під час трансляції плашки «повтор» на екрані не було.

Про роботу Парламентської асамблеї Ради Європи у блоці телеканалу «Рада» говорили з народною депутаткою Ларисою Білозір («Слуга народу»). Вона розповіла, що Асамблея визнала депортацію українських дітей геноцидом. У блоці «1+1» резолюцію ПАРЄ коментував нардеп Тарас Батенко («За майбутнє»), якого протитрували відповідно до партійної належності, хоч це й не стосувалося теми розмови.

У блоці «1+1» показали інтерв’ю Андрія Цаплієнка з міністром оборони України Олексієм Резніковим. Говорили про забезпечення армії, військову техніку та контрнаступ. Також із журналісткою ТСН Юлією Кірієнко у гостьовій студії «1+1» говорили про її роботу на передовій та спілкування з українськими військовими.


З головою Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Ольгою Герасим’юк у блоці телеканалів ICTV та СТБ говорили про її робочу поїздку на Сумщину і стан медіа на деокупованих територіях. А ракетний удар по Україні коментував радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
861
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду