Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 10 жовтня

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 10 жовтня

11 Жовтня 2022
961
11 Жовтня 2022
23:38

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 10 жовтня

961
Ворожа ракетна атака на Україну, антиросійські санкції, підготовка до зими.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 10 жовтня
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 10 жовтня

Ворожі ракетні удари по Києву та інших містах і їхні наслідки вплинули і на етер марафону: впродовж дня були відчутні перебої з відеозв’язком, а ведучим довелося перейти зі студії в підземний паркінг.

У блоці «1+1» економіст Олександр Савченко наголосив на необхідності збільшити санкційний тиск на Росію і прокоментував обмеження цін на російську нафту, восьмий пакет санкцій ЄС та можливість вилучати російські активи на користь України.

На думку колишнього міністра палива і енергетики України Івана Плачкова, потрібно почати відвантажувати паливо з реакторів Запорізької АЕС і виводити станцію з робочого стану. На Росатом слід накласти жорсткі санкції. Плачков також дав кілька побутових порад, як підготуватись, щоб не замерзнути взимку.

Після цього головною темою ефіру стала ракетна атака на столицю й інші регіони України. Російська політична аналітикиня Ольга Курносова сказала, що кожного разу, коли на фронті відбувається щось для росіян болісне, вони завдають жахливих ударів по мирним мешканцям. «Мета – залякати українців, але, якби їх можна було залякати, Путін залякав би їх ще 24-25 лютого, — зауважила Ольга Курносова. — Я чекаю, коли хтось зі світових лідерів скаже Путіну, що якщо він хоче зберегти бодай якусь Росію, йому треба піти у відставку і припинити все, що коїться».

«Помстою за Кримський міст» назвав масовані удари по Україні і політкоментатор Володимир Фесенко.

Путін мусив відповісти за вибух на мосту, сказав політтехнолог Тарас Загородній, але на полі бою він відповісти не може, ядерну зброю використати боїться, тому дав таку відповідь.

Радник Світлани Тихановської Франак Вячорка коментував вручення послу України в Міністерстві закордонних справ Білорусі ноти, що Україна нібито готує напад на Білорусь. На думку Вячорки, варто чекати провокацій, у яких Білорусь звинувачуватиме Україну, щоб відволікти нашу армію від контрнаступу.

У денному блоці каналу іномовлення, як і у наступних блоках етеру, було багато включень кореспондентів із районів Києва та інших міст, які зазнали ракетних ударів, із розповідями про оперативну обстановку.

Про масовану атаку говорили експерт з питань безпеки Іван Варченко, воєнний експерт Владислав Селезньов, радник міністра внутрішніх справ Ростислав Смірнов, директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос, білоруський незалежний військовий аналітик Олександр Алєсін. На думку Алєсіна, використання Путіним ядерної зброї малоймовірне, натомість є велика ймовірність застосування фосфорних бомб і таких же масованих ракетних атак по всій території України з метою показати росіянам хоча б якісь успіхи.

На цю ж тему говорили й інші співрозмовники ведучих.

У блоці каналу «Інтер» речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат розповів про роботу протиповітряної оборони і збиття ворожих дронів.

Російський опозиційний журналіст Ігор Яковенко зазначив, що тероризм — це зброя слабких: «Меншою мірою це намагання вплинути на ситуацію на фронті, більшою — намагання показати внутрішньому глядачеві, що Путін може бути рішучим».

У вечірньому блоці каналу іномовлення керівник Центру воєнно-правових досліджень Олександр Мусієнко сказав, що ракетний терор — це індикатор перемоги нашої армії на фронті.

Міністр культури і інформаційної політики України Олександр Ткаченко розповів про руйнування і пошкодження, яких унаслідок ракетних ударів зазнала культурна і архітектурна спадщина Києва.

За словами російського опозиційного політика Дмитра Гудкова, Путін – «терорист, який розпочав свою політичну кар’єру зі знищення всього на своєму шляху. Він знищив свободу слова, знищив людську свободу, знищив опозиціонерів і зараз перейшов до знищення мирних людей».

На думку американського політолога Раміса Юнуса, Захід має згадати, що відбувалося в Європі 80 років тому, щоб не допустити повторення ситуації: «Якщо колективний Захід зараз жорстко не відреагує, через 10-20 років з’явиться новий Путін, який їх шантажуватиме і тероризуватиме».

Прямий етер скінчився о 23:00.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
961
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду