Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 жовтня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 жовтня

14 Жовтня 2022
833

Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 жовтня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
833
Відновлення України, допомога українцям, ситуація з енергетикою.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 жовтня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 жовтня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», Суспільне, ICTV/СТБ, «Інтер».

Блоку «1+1» цієї доби в національному етері не було.

У блоці «Ради» цієї ночі зробили гостьову студію офлайн, у якій працювали Ольга Нємцева і Вадим Колодійчук та Ганна Гомонай і Назар Довгий. Говорили про стрес від війни, допомогу українцям, ядерний шантаж, міжнародну політику й ціни на харчі.

Серед запрошених цієї ночі гостей були ті, кого глядачі регулярно бачать в етерах «Ради»: політкоментатори Петро Олещук, Валентин Гладких і Дмитро Васильєв, економічні експерти Олексій Кущ, Іван Ус й Георгій Біркадзе. Загалом протягом шестигодинного етеру до гостьової студії долучилось 19 спікерів.

У блоці Суспільного було інтерв’ю з командувачем Об'єднаних сил Сергієм Наєвим. Він розповів про перебіг бойових дій, імовірні причини пересувань російської армії та ракетного терору. Генерал-лейтенант пов’язує активізацію ракетних ударів з намаганням показати військово-політичному керівництву Росії, що після втрат позицій, зокрема на Харківщині, ситуація нібито знову під контролем РФ. Також говорили про події 24 лютого та реакцію на початок війни.

Запросили до гостьової студії Суспільного політкоментатора Володимира Фесенка, з яким говорили про підтримку України на міжнародних майданчиках.

У блоці ICTV/СТБ про ситуацію на фронті говорили з керівницею об'єднаного пресцентру Сил оборони Оперативного командування «Південь» Наталією Гуменюк та капітаном 103-ї окремої бригади територіальної оборони Олександром Ганущиним, якого також титрують як депутата Львівської обласної ради.

Енергетичну ситуацію в Україні у студії ICTV/СТБ обговорили з виконавчим директором компанії Ріната Ахметова ДТЕК Дмитром Сахаруком та головою правління НЕК «Укренерго» Володимиром Кудрицьким. Сахарук сказав, що ситуація складна, з 10 жовтня енергетики працюють у надзвичайному режимі, проте до цього готувались. Він сказав також, що російська атака вразила електромережу на 30%, й українцям треба готуватись до віялових відключень, які можливі у майбутньому.

Раніше Сахарук з’являвся лише у гостьових студіях «України 24», де його титрували не як виконавчого директора, а як енергетика компанії. Це його перше включення в ефір марафону після закриття «Медіа Групи Україна». Починаючи з 1 травня він з’являвся у національному етері 22 рази, 21 з яких був саме у блоках «України».

Про співпрацю з ЮНЕСКО та виключення Росії з організації у блоці «Інтера» говорили з міністром культури та інформаційної політики Олександром Ткаченком.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
833
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду