detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
11.08.2022 11:07
Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 серпня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 серпня
Відновлення українських міст, майстер-клас із хімічного захисту та ситуація з держбюджетом.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення. З липня ми також запустили моніторинг російськомовного марафону «FreeДом».

Телеканали: «Інтер», «1+1», «Рада», Суспільне. У блоці «Інтера» транслювали здебільшого новинні сюжети.

До гостьової студії «1+1» запросили директора Департаменту організації заходів цивільного захисту Державної служби з питань ліквідації надзвичайних ситуацій Віктора Вітовецького. У прямому етері він провів навчання із хімічного захисту, зокрема показав протигази та костюм хімічного захисту, а також розповів алгоритм дій у разі хімічної атаки.

Про українську музику у студії «1+1» говорили зі співачкою Тіною Кароль. Вона сказала, що в Україні достатньо багато талановитих співаків, які можуть замінити російських виконавців, заборонених через підтримку агресії та політики Кремля.

У блоці «Ради» голову Конгресу українців Латвії Яну Стрелєцу розпитали про припинення видачі росіянам віз до цієї країни.

З експертом з економічних та політичних питань Георгієм Біркадзе говорили про відбудову українських міст. Він розповів, що західні держави вже обирають міста, яким допоможуть з відновленням та відбудовою. Це відновлення триватиме у декілька етапів, частина з яких має початись терміново, аби люди могли повернутись додому та перезимувати. Експерт сказав, що повернення людей до своїх домівок має стимулювати відновлення економіки.

Про наповнення державного бюджету у блоці Суспільного говорили з народними депутатами Олексієм Гончаренком («Європейська солідарність») та Ольгою Василевською-Смаглюк («Слуга народу»), а також з міністеркою економіки України Юлією Свириденко. Також розповіли про «Доступну іпотеку» — державну програму підтримки родин, які потребуватимуть житла.

З економістом Сергієм Фурсою говорили про залучення інвестицій в Україну. Інвестбанкір вважає, що допоки світ не визнає війну завершеною, всерйоз вкладати в український бізнес гроші ніхто з зарубіжних інвесторів не буде. Та поки що фінансова підтримка від партнерів України допомагає компенсувати дефіцит нашого бюджету.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY