Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 29 липня

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 29 липня

30 Липня 2022
1129
30 Липня 2022
22:18

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 29 липня

1129
«Вагнерівці»-вербовщики, експорт зерна, ситуація навколо Тайваню, теракт в Оленівці.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 29 липня
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 29 липня

Із липня 2022 року «Детектор медіа» на додачу до моніторингу спільного телемарафону «Єдині новини» починає моніторинг російськомовного марафону «FreeДом», який транслюється на каналі іномовлення UATV. Плануються щоденні огляди ефіру та щомісячні огляди тематики та гостей в ефірі, а також якісний аналіз мовлення. 

У блоці групи каналів StarLightMedia аналітик громадянської мережі «ОПОРА» Олександр Клюжев говорив про причини «судових процесів» в ОРДЛО над українськими полоненими: «Ці судові процеси ініціюються тільки щоб звинуватити українців у тому, що вони обстрілюють власні міста».

Директорка фонду «Русь сидяча» Ольга Романова розповіла про вербовку «вагнерівцями» ув’язнених у російських тюрмах. За її словами, ув’язнені дають згоду воювати в Україні на бланках із «шапками» Міноборони. «Це робиться, щоб показати, що приватні воєнні компанії не беруть участі у військових діях, — каже Ольга. — І ще ми дізналися, що ув’язнені у своїх документах вказані не за іменами і прізвищами, а за тюремними прізвиськами. Тому дуже складно знайти їх родичів у разі їх смерті, майже неможливо».

Ситуацію із українським зерновим експортом аналізували політичний аналітик Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва Петро Бурковський і заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук. На думку Марчука, країнам, які встигли відчути серйозну продовольчу кризу, вже все одно, звідки брати зерно: «Для них війна в Україні – проблема України. А їх проблема – це голод».

У блоці каналу UA журналіст-міжнародник, член правління Української асоціації китаєзнавців Олексій Коваль охарактеризував ситуацію навколо Тайваню та позиції США і Китаю з оглядом на війну в Україні.

Традиційно в етері говорили про вплив санкцій на російську економіку. Цієї теми торкалися засновник і президент інвестгрупи «УНІВЕР» Тарас Козак, головний консультант Центру зовнішньополітичних досліджень НІСД Іван Ус, політолог-міжнародник Дмитро Левусь. За словами зокрема Левуся, слід посилювати санкції і ужорсточити візову політику щодо росіян,адже серед великого потоку туристів легко загубитися російським шпигунам.

Капітан 1-го рангу ВМС США у відставці Гаррі Табах розповів про невдоволення у Сполучених Штатах тим, що Європа допомагає Україні значно менше, ніж США. А також пояснив затримки із постачанням Україні зброї роботою проросійського лобі. 

У блоці каналу «Інтер» воєнний експерт Іван Ступак проаналізував ситуацію на фронті та розповів про ПВК «Вагнер» й інших подібних найманців, які їдуть на війну в Україну. 

Колишній посол США в Україні Джон Гербст не виключив, що Сполучені Штати визнають Росію спонсоркою тероризму, однак припустив, що це станеться не в найближчому майбутньому.

Виконавчий директор Української Гельсінської спілки з прав людини Олександр Павліченко наголосив на важливості розслідування щодо атаки РФ на колонію в окупованій Оленівці — задля доведення непричетності до цього злочину української сторони.

Про теракт в Оленівці, де утримувались українські військові, в тому числі «азовці», говорили і в блоці каналу «1+1». Головна редакторка порталу «After Empire» Ольга Курносова порівняла теракт у Оленівці із терактом у Беслані, на думку Андрія Піонтковського, Росія зганьбила себе версією із HIMERS, оскільки кожен снаряд HIMERS перебуває під суворим контролем. Адвокат Ніколай Полозов висловив думку, що всі рішення, які виконуються армією РФ, включаючи теракт в Оленівці, надходять із самої верхівки Кремля, а Ілля Пономарьов вважає, що «буде розслідування, ми дізнаємось, хто винний — армія РФ чи та звані «денеерівці», і всі винні відповідатимуть»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1129
Теги:
Читайте також
01.08.2022 10:00
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 223
30.07.2022 09:00
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 303
28.07.2022 10:00
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 001
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду