Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 липня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 липня

23 Липня 2022
1665

Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 липня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1665
Курс гривні, запуск нового медіа United 24 та відновлення експорту українського зерна.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 липня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 липня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення. З липня ми також запустили моніторинг російськомовного марафону «FreeДом».

Телеканали: «Україна 24», Суспільне, ICTV/СТБ, «Інтер», «1+1».

На початку доби канал «Україна 24» закінчив брати участь у виробництві спільного марафону «Єдині новини #UAРазом». Нагадаємо, це пов’язано з рішенням Ріната Ахметова передати державі усі ліцензії, які належали його групі компаній SCM.

У блоці Суспільного повторили інтерв’ю з волонтером Сергієм Притулою, шеф-кухарем Євгеном Клопотенком, уповноваженою президента України з питань безбар'єрності Тетяною Ломакіною, майстринею ювелірної справи Катериною Тітовою, співачкою Златою Огневіч, кінорежисером Михайлом Іллєнком.

Також у блоці Суспільного показали інтерв’ю з журналістом Віталієм Портниковим. Говорили про початок його професійної кар’єри, міжнародну журналістику та процес зросійщення, який цілеспрямовано провадили в СРСР. За словами Портникова, яскравий приклад зросійщеної людини — Володимир Мединський. Ексміністр культури РФ, а нині помічник російського тирана Путіна народився у Смілі Черкаської області та досі не дуже добре говорить російською, що не заважає йому завзято захищати інтереси Кремля. Всі ті українці, які не хотіли існування вільної та незалежної України і мріяли про залежну від Росії Малоросію, програли, переконаний Портников.

У блоці ICTV/СТБ про курс гривні говорили із заступником голови НБУ Сергієм Ніколайчуком. Він сказав, що з початку повномасштабної війни на світових ринках долар зміцнився у порівнянні із національними валютами, тому рішення НБУ опустити курс гривні на 25% — це реакція на світову фінансову ситуацію. Ніколайчук зауважив, що українська економіка наразі не готова до того, щоб курс гривні остаточно відпустили. 

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів про запуск англомовного медіапроєкту United 24, який буде розповідати світу про Україну, аби громадяни різних країн відчували зв'язок з українцями і підтримували наш народ у війні проти росіян. Планується, що United 24 розпочне свою діяльність у соціальних мережах та на YouTube. Координувати роботу медіапроєкту буде Мінцифри.

Проблеми шахтарів та питання експорту зерна у блоці ICTV/СТБ обговорили з народною депутаткою Юлією Тимошенко. Вона побувала на Донеччині, зустрічалася із шахтарями та привезла їм гуманітарну допомогу. Тимошенко наголосила, що будь-які угоди з Росією нічого не варті.

У блоці «Інтера» з головою Луганської обласної військової адміністрації Сергієм Гайдаєм мали розмову про відновлення окупованих територій. Окупанти не збираються нічого відновлювати в регіоні, вони лише дурять тамтешнє населення своєю пропагандою. Після деокупації працювати над відбудовою Луганщини доведеться Україні, вважає Гайдай.

У блоці «1+1» говорили з новою міністеркою соціальної політики України Оксаною Жолнович. Вона розповіла про свої робочі плани та співпрацю з іншими міністерствами.

Міжнародну політику президента США Джо Байдена, який нещодавно побував із візитом у Сайдівській Аравії, запросили коментувати оглядача Андрія Бузарова. Експерт зокрема сказав, що наразі не варто переоцінювати дипломатичні зусилля Росії на Близькому Сході. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1665
Читайте також
26.07.2022 10:00
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 182
25.07.2022 10:00
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 265
24.07.2022 10:00
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 233
22.07.2022 11:18
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 220
19.07.2022 10:00
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 047
17.07.2022 10:16
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 065
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
гарно прилаштувались
644 дн. тому
Коротенький опус но 50 рядків роблять двое стандартних журналістів . І знову , розповідаючи про телеБАЧЕННЯ , стандартні ГОВОРИЛИ ...ГОВОРИЛИ ...ГОВОРИЛИ...ГВОР....ГОВ.... НІЯКОЇ ОЦІНКИ ТЕЛЕБАЧЕННЯ !!!!!!!!! ТІЛЬКИ ПРО ТЕЛЕРАДІО ... ДЕТЕКТОР ОПУСКАЄ ЖУРНАЛІСТИКУ НИЖЧЕ ПЛІНТУСАЮ
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду