Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 липня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 липня

18 Липня 2022
933

Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 липня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
933
Врожай і перевезення українського зерна, стосунки США із Близьким Сходом та інтерв’ю Олі Полякової.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 липня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 липня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення. З липня ми також запустили моніторинг російськомовного марафону «FreeДом».

Телеканали: «Рада», ICTV/СТБ,  Суспільне, «Україна 24», «Інтер».

У блоці телеканалу «Рада» говорили про ймовірне визнання Росії спонсором тероризму. Богдан Ференс, експерт із міжнародних питань, вважає, що це питання братимуть до уваги під час парламентської виборчої кампанії, коли в США змагатимуться республіканці та демократи. Ситуація на фронті в Україні також матиме вплив на перебіг американських парламентських виборів, висловив припущення експерт.

Значення українського острова Зміїний обговорили із колишнім послом  України у Хорватії (2010-2017 роки) Олександром Левченком. Росія блокує перевезення врожаю зерна із чорноморських портів. Звільнивши Зміїний, Україна зможе відправляти вантажі вздовж українського берега до Дунаю у румунські порти, а звідти — до болгарського берега і Стамбула. Далі українське зерно будуть транспортувати вантажними суднами у Середземному морі. Отже, розблокування проходу через чорноморське узбережжя спростить цей логістичний ланцюжок.

У блоці ICTV/СТБ шеф-кухарка і суддя реаліті-шоу «МайстерШеф» Ольга Мартиновська розповіла про те, як саме українська кухня представлена на міжнародній арені.

Ведучі Суспільного обговорювали візит Джо Байдена на Близький Схід. Ігор Семиволос, директор Центру близькосхідних досліджень, вважає, що Україні не слід сподіватися на масштабні поставки зброї із цього регіону — там її просто немає.

Міжнародний оглядач і журналіст Юрій Мацарський, коментуючи зустріч президента США із принцом Саудівської Аравії, нагадав відомий вислів Вінстона Черчілля, який свого часу сказав, що буде домовлятися хоч із самим чортом, коли йдеться про перемогу над гітлерівською Німеччиною.

Євген Ситниченко, керівник Криворізької районної військової адміністрації, розповів про ситуацію на полях, які опинилися у вогні внаслідок російських обстрілів. Також він поінформував про роботу з розмінування, яку проводять фахівці ДСНС.

Нардеп Іван Чайківський з групи «За майбутнє» у блоці каналу «Україна 24» сказав, що наразі наші аграрії зібрали вже 10% запланованого врожаю ярових культур. Депутат запевнив, що українці будуть із хлібом.

О 21:00 в етері національного марафону розпочалось інтерв’ю зі співачкою Олею Поляковою. Цього разу вона говорила українською мовою, хоча до цього в інтерв'ю Маші Єфросініній у ютуб-проєкті «Взрослые девочки» вони обидві казали, що почуваються недостатньо розкуто, коли спілкуються українською.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
933
Читайте також
23.07.2022 10:38
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 668
22.07.2022 11:18
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 222
19.07.2022 10:00
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 048
17.07.2022 10:16
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 067
16.07.2022 14:59
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 202
13.07.2022 10:39
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 211
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду