Про що говорили в етері спільного телемарафону 18 липня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 18 липня

19 Липня 2022
1048

Про що говорили в етері спільного телемарафону 18 липня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1048
Звільнення Івана Баканова та Ірини Венедіктової, створення Міжнародного трибуналу та велике інтерв’ю з Юрієм Вітренком.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 18 липня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 18 липня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення. З липня ми також запустили моніторинг російськомовного марафону «FreeДом».

Телеканали: «Інтер», «1+1», «Рада», ICTV/СТБ,  Суспільне.

У блоці «Інтера» показували здебільшого новинні сюжети. До нічної студії на розмову запросили волонтера Віталія Саламаху та вимушену переселенку Альону Антонюк.

У першій частині блоку «1+1» транслювали ток-шоу «Нічна варта». Ведучі поговорили про умови життя військових із командиром батальйону оперативного призначення Нацгвардії імені Сергія Кульчицького з позивним «Мустанг». Також показали традиційну рубрику, де спростовують російські фейки. Учасником обговорення цього разу став керівник Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Шаповалов.

Також традиційно вже для «1+1» у гостьову студію запросили нардепа групи «За майбутнє» Ігоря Фріса. Він розповів про релокацію підприємств та пов'язані із цим зміни у законодавстві.

Відсторонення голови СБУ Івана Баканова та генеральної прокурорки Ірини Венедіктової обговорили із заступником керівника Офісу президента Андрієм Смирновим. Чиновник пояснив, чому президент має повне право ухвалювати подібні рішення. Втім, за словами Смирнова, говорити про звільнення Баканова та Венедіктової зарано (хоча, як ми знаємо, президент про це таки говорить).

Команда «Ради» організувала виїзну вуличну студію в Ірпені. Про ситуацію у регіонах говорили з головою Донецької ОВА Павлом Кириленком, в.о. голови Херсонської ОВА Дмитром Бутрієм, пресофіцером Миколаївської ОВА Дмитром Плетенчуком, міським головою Харкова Ігорем Тереховим, міським головою Ірпеня Олександром Маркушиним.

Далі в ефірі обговорювали результати музичного конкурсу Yuna. Цього року вручення нагород не буде, їх виставляють на благодійний аукціон, щоб зібрати гроші, які підуть на закупівлю медичного обладнання. Детальніше про це розповів співак Артем Пивоваров, один із цьогорічних переможців конкурсу.

У блоці каналу ICTV/СТБ Євген Каплін, керівник гуманітарної місії «Пролісок», розказав про те, як допомагають переселенцям у Дніпрі, Полтаві, Вінниці та інших містах. Говорили й про евакуацію тяжко хворих людей, які живуть на поки що окупованій території. З початку повномасштабної війни з Луганщини, Донеччини і Харківщини вдалося евакуювати понад сім тисяч людей.

Вадим Карп’як розпитав голову правління НАК «Нафтогаз» Юрія Вітренка про те, чого українцям чекати взимку. Опалювальний сезон 2022-23 буде вкрай складним через війну, і питання не лише у кубометрах газу, а й у тому, що окупанти б’ють по цивільних об’єктах. Зараз компанія та уряд працюють над тим, щоб забезпечити накопичення потрібних обсягів газу. Реальні обсяги споживання впали, оскільки не працюють великі підприємства, пояснив Вітренко. На опалювальний сезон мало б вистачити 15 мільярдів кубометрів газу, але уряд хоче перестрахуватися і накопичити 19 мільярдів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1048
Читайте також
23.07.2022 10:38
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 668
22.07.2022 11:18
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 223
17.07.2022 10:16
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 067
16.07.2022 14:59
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 202
13.07.2022 10:39
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 211
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду