Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 липня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 липня

22 Липня 2022
1222

Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 липня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1222
Додаткові HIMARS, дії ворога на Херсонщині та анонс Саміту перших леді та джентльменів.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 липня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 липня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення. З липня ми також запустили моніторинг російськомовного марафону «FreeДом».

Телеканали:  «1+1», «Рада», ICTV/СТБ, Суспільне, «Україна 24», «Інтер».

У блоці каналу «1+1» продовжили обговорювати візит першої леді Олени Зеленської у США та повторили випуск ток-шоу «Нічна варта» за 18 липня.

Далі етер марафону підхопила команда телеканалу «Рада». Експерт Ярослав Жаліло під час включення сказав, що надходження до держбюджету України в травні були навіть вищими, ніж торік. Щоправда, й долар тоді був по 27 грн.

Обговорювали ведучі й рішення учасників четвертої зустрічі у форматі «Рамштайн» передати Україні ще чотири установки HIMARS. У ролі експерта на цю тему запросили чомусь політтехнолога Володимира Петрова. Він зокрема висловив думку, що західні партнери вражені героїзмом українських військових, але поки залишаються обережними й намагаються економити, надаючи допомогу Україні. Згодом цю ж тему обговорили із експертом-міжнародником Богданом Ференсом. Вночі до обговорення цієї теми долучився політкоментатор Валентин Гладких.

Ведучі ICTV/СТБ спілкувалися з Наталією Гуменюк, керівницею пресцентру сил оборони Півдня. За її словами, росіяни, обстрілюючи Нікополь, намагаються показати, що вони нібито ось-ось увійдуть на Дніпропетровщину. Це неправда, бо українській армії є чим відповісти окупантам, запевнила Гуменюк.

В етері марафону почали анонсувати Саміт перших леді та джентльменів, який Олена Зеленська проведе 23 липня.

Питання ремонту автошляхів після завершення війни коментував перший заступник голови Укравтодору Андрій Івко. Внаслідок військових дій, сказав він, на підконтрольній Україні території вже пошкоджено 25 тисяч кілометрів доріг. Це дороги державного, місцевого і комунального значення. Також росіяни пошкодили 309 мостів. За попередніми підрахунками, Україні буде потрібно 950 мільярдів гривень, щоб відремонтувати цю інфраструктуру. Остаточну суму обчислюватимуть із врахуванням ситуації на поки що окупованих територіях.

У блоці Суспільного показали інтерв’ю Олени Ремовської із Сергієм Притулою, якого протитрували як волонтера. Притула зокрема розповів про збір коштів, купівлю та доставку українським військовим «Байрактарів». Також він сказав, що має намір придбати для ЗСУ дещо важливе, але повідомляти про це детальніше поки відмовився.

Олександр Ткаченко, міністр культури та інформаційної політики, у розмові з ведучою Суспільного обговорив різні аспекти боротьби із дезінформацією. Урядовець зокрема спростував вкинутий того дня фейк про хворобу президента Зеленського.

Канал «Україна 24» підготував ще один сюжет про роботу команди «Медіа Групи Україна» та про її участь у створенні марафону «FreeДом». 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1222
Читайте також
25.07.2022 10:00
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 267
24.07.2022 10:00
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 233
23.07.2022 10:38
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 668
19.07.2022 10:00
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 048
17.07.2022 10:16
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 067
16.07.2022 14:59
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 202
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду