detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
28.05.2022 09:53
Про що говорили в етері спільного телемарафону 27 травня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 27 травня
Відносини України із найближчими сусідами та спецтема у блоці «Україна 24».

З початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну центральні канали почали мовити у форматі спільного марафону «Єдині новини #UAРазом». «Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафону, а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, Суспільне, «Україна 24», «Інтер», «1+1».

Журналіст і політичний експерт Дмитро Тужанський говорив у блоці Суспільного про угорсько-українські відносини, зокрема про обмеження купівлі пального іноземцями в Угорщині. Це може бути пов’язано із ситуацією всередині країни, браком грошей і високим навантаженням на бюджет під час виборів.

Говорили на гостьовому блоці цього каналу і про Ігоря Додона. Колишнього проросійського президента Молдови відправили під домашній арешт на 30 діб за підозрою у державній зраді. Валерій Паша, політолог із Молдови, аналізував події навколо Додона. Політолог говорить, що відносини між Молдовою і Росією через це не зміняться.

Команда «Україна 24» підготувала для глядачів спеціальний етер на тему «Війна і школа. Боротьба за майбутнє». Говорили з учителями та директорами шкіл про те, як побудована система освіти та чого очікувати у майбутньому, про появу нових тем для навчання тощо.

З міністром освіти та науки Сергієм Шкарлетом говорили про організацію дистанційного навчання, моніторинг якості освіти, який має розпочатись із вересня, та запровадження додаткових курсів і можливостей.

Голова Нацради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим’юк у блоці каналу «Україна 24» говорила про протидію кремлівської дезінформації. Важливість цього питання, говорить Ольга Герасим’юк, іноземці не зовсім розуміють. У Раді Європи представники Угорщини, на думку Ольги Герасим’юк, можуть підіймати питання щодо російської мови в медіапросторі України.

З міністром цифрової трансформації України Михайлом Федоровим говорили у блоці «Інтера». Ведучі і спікер обговорювали роботу «Дії», зокрема появу можливості подавати електронні декларації, а ще отримання необхідні для підприємців дозволи та декларації.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY