Журнал Forbes готові купити за $ 475 млн

Журнал Forbes готові купити за $ 475 млн

13 Січня 2014
4727
13 Січня 2014
16:55

Журнал Forbes готові купити за $ 475 млн

4727
Журнал Forbes готові купити за $ 475 млн
Журнал Forbes готові купити за $ 475 млн

Видавнича компанія Forbes Media почала розглядати пропозиції від потенційних покупців, які хочуть придбати журнал Forbes. Попередні заявки на покупку видання досягають $ 475 млн. Про це пише «Коммерсанть. Украина» з посиланням на Financial Times (FT).

 

Наразі Forbes Media скоротила число потенційних покупців свого журналу з 18 до 6. Потенційні покупці готові заплатити за видання від $ 350 млн до $ 475 млн. За даними FT, остаточні пропозиції про придбання журналу надійдуть до кінця січня і їх розмір може змінитися залежно від результатів комплексної перевірки фінансового стану видання.

 

Керівництво Forbes Media  очікує, що минулий рік за фінансовими показниками буде кращим за останні шість років. Число унікальних відвідувачів Forbes.com, за даними ComScore, зросла з 12 млн до 26 млн на місяць. Більше половини виручки компанії припадає на цифрову рекламу, в той час як обсяг реклами в друкованому виданні Forbes в США скоротився з 2008 по 2012 рік на 34 %. Рекламні продажі в США за цей період впали на 19 % і за підсумками 2012 року склали $ 275 млн.

 

Нагадаємо, про можливий продаж журналу Forbes було оголошено в листопаді минулого року, тоді Forbes Media отримала 18 пропозицій від зацікавлених покупців. Компанія заявляла , що її цікавлять пропозиції від $ 400 млн і вище.

 

«Коммерсанть. Украина»  також нагадує, що у 2004 році видавництво Conde Nast запропонувало власникам Forbes Media продати  журнал за $ 400 млн , однак ця пропозиція була відкинута як недостатньо висока. У 2006 році Forbes Media продала свою долю інвестиційної компанії Elevation Partners. Для покращення фінансового становища компанія також змушена була продати свою колекцію яєць Фаберже, картини, велику ділянку землі в Колорадо і штаб -квартиру в Нью -Йорку, яку займала з 1962 року.

 

Як писала «Детектор медіа», представники Forbes Media поки що не коментували зміни у  редакції «Forbes Украина», що входить до складу UMH Group, яку нещодавно придбала група компаній СЄПЕК (ВЕТЭК) Сергія Курченка.

 

Нагадаємо, після того, як 5-го листопада була закрита угода, почалися звільнення топ-менеджменту UMH Group. 12 листопада з'явилася інформація про те, що 14 працівників сайту й журналу «Forbes Украина» подали заяви про звільнення через спроби змінити редакційну політику видання.

 

Шеф-редактор журналу «Forbes Украина» Борис Давиденко у коментарі «Детектор медіа» повідомив, що приводом до колективного звільнення стала низка дій нового керівництва насамперед щодо колективу сайту Forbes.ua, які журналісти розцінили як спроби запровадити цензуру.

 

Гендиректор «ВЕТЕК-Медіа» Юрій Ровенський вважає звільнення з Forbes провокацією журналістів для власного піару. Головний редактор видання Михайло Котов заявив, що конфлікт усередині колективу був закладений колишніми керівниками редакції. Також він запевнив, що не намагався ввести цензуру у  виданні.

 

Як відомо, редакцію «Forbes Украина» залишили головний редактор Володимир Федорінкореспондент журналу Севгіль Мусаєва, заступник головного редактора Forbes.ua Олександр Акименко та редактор iPad-версії журналу Юлія Белінська.

 

Колишній головний редактор сайту Forbes.ua Леонід Бершидський, який працював над запуском онлайн-версії журналу «Forbes Украина», впевнений, що власники міжнародного бренду Forbes не відбиратимуть в української редакції ліцензії на випуск журналу через масове звільнення її співробітників, оскільки для них важливіший прибуток від продажу ліцензій, аніж дотримання журналістських стандартів.

 

Водночас російське інтернет-видання «Газета.Ru» з посиланням на власні джерела повідомляє, що медіахолдинг «ВЕТЕК-медіа», підконтрольний олігарху Сергію Курченку,  хоче придбати франшизу на видання російської версії Forbes.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4727
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду