Bloomberg: Власники Forbes Media вивчають умови продажу компанії

Bloomberg: Власники Forbes Media вивчають умови продажу компанії

16 Листопада 2013
5822
16 Листопада 2013
14:27

Bloomberg: Власники Forbes Media вивчають умови продажу компанії

5822
Очікують виручити понад $400 млн
Bloomberg: Власники Forbes Media вивчають умови продажу компанії
Bloomberg: Власники Forbes Media вивчають умови продажу компанії

Нью-йорксський видавець Forbes і Forbes.com, компанія Forbes Media LLC, найняла Deutsche Bank AG для вивчення умов її продажу. Про це з посиланням на власні джерела повідомляє Bloomberg.

 

За цією інформацією, до такого рішення главу видавничого дому Стіва Форбса спонукає падіння рекламних надходжень. За даними Publisher’s Information Bureau, у порівнянні з 2008-м роком, у США друкований Forbes скоротив обсяг рекламної площі до понад 32%. Минулого року обсяги надходжень склали $275 млн, що на 19% менше у порівнянні зі вказаним періодом.

 

Як зазначає Bloomberg, від продажу Forbes Media її власники очікують виручити, за даними джерел, понад $400 млн. 

 

Як писала «Детектор медіа», представники Forbes Media поки що не коментували зміни у  редакції «Forbes Украина», що входить до складу UMH Group, яку нещодавно придбала група компаній СЄПЕК (ВЕТЭК) Сергія Курченка.

 

Нагадаємо, після того, як 5-го листопада була закрита угода, почалися звільнення топ-менеджменту UMH Group. 12 листопада з'явилася інформація про те, що 14 працівників сайту й журналу «Forbes Украина» подали заяви про звільнення через спроби змінити редакційну політику видання.

 

Шеф-редактор журналу «Forbes Украина» Борис Давиденко у коментарі «Детектор медіа» повідомив, що приводом до колективного звільнення стала низка дій нового керівництва насамперед щодо колективу сайту Forbes.ua, які журналісти розцінили як спроби запровадити цензуру.

 

Гендиректор «ВЕТЕК-Медіа» Юрій Ровенський вважає звільнення з Forbes провокацією журналістів для власного піару. Головний редактор видання Михайло Котов заявив, що конфлікт усередині колективу був закладений колишніми керівниками редакції. Також він запевнив, що не намагався ввести цензуру у  виданні.

 

Як відомо, редакцію «Forbes Украина» влітку після інформації про зміну власника залишили головний редактор Володимир Федорінкореспондент журналу Севгіль Мусаєва, заступник головного редактора Forbes.ua Олександр Акименко, восени - редактор iPad-версії журналу Юлія Белінська.

 

Колишній головний редактор сайту Forbes.ua Леонід Бершидський, який працював над запуском онлайн-версії журналу «Forbes Украина», впевнений, що власники міжнародного бренду Forbes не відбиратимуть в української редакції ліцензії на випуск журналу через масове звільнення її співробітників, оскільки для них важливіший прибуток від продажу ліцензій, аніж дотримання журналістських стандартів


«Детектор медіа»

Фото - http://www.bloomberg.com


 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5822
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду