Сергій Курченко став власником UMH group

Сергій Курченко став власником UMH group

5 Листопада 2013
7673
5 Листопада 2013
18:08

Сергій Курченко став власником UMH group

7673
Курченко і Ложкін достроково закрили угоду з купівлі 99,9% акцій UMH group
Сергій Курченко став власником UMH group
Сергій Курченко став власником UMH group

Власник групи компаній СЄПЕК (ВЕТЭК) Сергій Курченко (на фото) і засновник, президент UMH group Борис Ложкін оголосили про дострокове закриття угоди з купівлі компаніями пана Курченка 99,9% акцій UMH group. Відповідне повідомлення поширила сьогодні, 5 листопада, прес-служба UMH group.

 

Фінансові зобов'язання за угодою, старт якої було оголошено сторонами 21 червня, на сьогоднішній день виконано. Суму угоди сторони не розголошують. За оцінкою українського Forbes, вона становить $340-$370 млн. 0,01% акцій, як уточнили «Детектор медіа» в UMH group, залишаться в акціонерів, які придбали їх, коли акції UMH було розміщено на Франкфуртській фондонвій біржі.

 

Компанія «ВЕТЕК-Медіа» (генеральний директор Юрій Ровенський), що належить Сергію Курченку, приступила до операційного управління UMH group. «Керівна компанія підтвердила зацікавленість у продовженні співпраці з провідними топ -менеджерами холдингу», - йдеться в повідомленні.

 

Сергій Курченко, коментуючи угоду, подякував команді своєї компанії «ВЕТЕК-медіа», Борису Ложкіну та чинному менеджменту групи. Говорячи про подальші плани, він ще раз підтвердив намір інвестувати в розвиток UMH group з метою посилення лідерських позицій компанії.

 

«Хочу висловити подяку всім співробітникам UMH group, - заявив у свою чергу Борис Ложкін. - Ми разом побудували кращу медіакомпанію в Україні і стали помітним гравцем на російському ринку. Акціонери UMH group та партнери задоволені результатом угоди. Сподіваюся , що інвестиційні плани Сергія Курченка та професійні дії його команди дадуть новий імпульс розвитку UMH group».

 

У червні 2013 року UMH Group і група СЄПЕК (ВЕТЭК) Сергія Курченка підписали угоду купівлі-продажу 98% акцій UMH group. Свої частки в UMH group і проектах погодилися продати більшість партнерів пана Ложкіна. Сергій Курченко тоді ж пообіцяв інвестувати в UMH $ 100 млн і підтримувати редакційну незалежність.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7673
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду