Курченко вів переговори про придбання російського Forbes – «Газета.Ru»

Курченко вів переговори про придбання російського Forbes – «Газета.Ru»

2 Грудня 2013
3075
2 Грудня 2013
15:45

Курченко вів переговори про придбання російського Forbes – «Газета.Ru»

3075
Курченко вів переговори про придбання російського Forbes – «Газета.Ru»
Курченко вів переговори про придбання російського Forbes – «Газета.Ru»

Медіахолдинг «ВЕТЕК-медіа», підконтрольний олігарху Сергію Курченко, хоче придбати франшизу на видання російської версії Forbes. Про це з посиланням на власні джерела повідомляє російське інтернет-видання «Газета.Ru».

 

У листопаді відбулась зустріч представників «ВЕТЕК-медіа» і компанії Axel Springer Russia , якій належить франшиза на видання Forbes в Росії, повідомили « Газеті.Ru» джерела, знайомі з ходом переговорів. За їх інформацією, обговорювалося питання продажу російської франшизи Forbes , але сторони не змогли домовитися.

 

За словами іншого джерела на медіаринку, Axel Springer Russia давно шукає покупця на російську версію Forbes , але безуспішно. Російські медіакомпанії не розглядаються в якості потенційних покупців - в пріоритеті продаж видання іноземному гравцеві . У німецькому холдингу Axel Springer «Газеті.Ru» спростовують чутки про продаж російського підрозділу.

 

На думку видання, інформація про переговори щодо продажу російського  Forbes олігарху  з України виглядає ймовірною через те, що медіахолдинг Сергія Курченка вже володіє франшизою на видання українського варіанту Forbes, придбавши незалежний київський медіахолдинг UMH у його власника і топ-менеджера Бориса Ложкіна.

 

«Ідея придбати російський Forbes з'явилася у оточення Курченко теж влітку. Наприкінці липня Курченко активно спілкувався з представником сім'ї Форбс - Мігелем Форбсом, відповідальним за продаж франшизи. Вони літали на літаку Курченко в Монако, ходили на матч "Металіста" в Харкові, потім був активний показ київських пам'яток. Головною проблемою було заспокоїти Форбса з приводу нового власника української франшизи, але російська франшиза теж, можливо, обговорювалася», - говорить знайоме з ситуацією джерело «Газеті.Ru».

 

Тим часом, як повідомляв  MediaSapiens, російський Forbes залишає його головний редактор Єлизавета Осетинська.

 

Журнал Forbes видається з 1917 року і належить родині Форбс, відомої своїми претензіями на роль ідеологів американського капіталізму, пише «Газеті.Ru».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3075
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду