Акименко та Мусаєва залишають Forbes через розслідування про Курченка (ОНОВЛЕНО)

Акименко та Мусаєва залишають Forbes через розслідування про Курченка (ОНОВЛЕНО)

1 Серпня 2013
13261

Акименко та Мусаєва залишають Forbes через розслідування про Курченка (ОНОВЛЕНО)

13261
Акименко та Мусаєва залишають Forbes через розслідування про Курченка (ОНОВЛЕНО)
Акименко та Мусаєва залишають Forbes через розслідування про Курченка (ОНОВЛЕНО)

Кореспондент журналу «Forbes Украина» Севгіль Мусаєва та заступник головного редактора Forbes.ua Олександр Акименко залишають проект. Про це вони розказали у коментарі «Детектор медіа».

 

Олександр Акименко йде з видання 12 серпня.  За його словами, рішення залишити проект «Forbеs Украина» він прийняв ще після оголошення про продаж медіахолдингу UMH group, який володіє франшизою на видання Forbes в Україні, групі компаній СЄПЕК (ВЕТЭК) Сергія Курченка.

 

«Я вважаю аморальним працювати у виданні, яке належить людині, про яку ми робили розслідування. Звісно, це мені не подобається», - сказав пан Акименко.

 

На своїй сторінці у Facebook пан Акименко зазначив, що придбання UMH group і Forbes стало для нього особистою трагедією.

 

Заступник головного редактора Forbes.ua також наголошує, що його рішення не пов'язане з призначенням новим головним редактором проекту «Forbes Украина» Михайла Котова, який у минулому був головним редактором «Газеты.ru» та виконавчим директором - головним продюсером РІА «Новости». Нагадаємо, пан Котов висловив сподівання що йому «вдасться захистити редакцію від втручання в її політику».

 

Олександр Акименко каже, що поки що не вирішив, де працюватиме далі: «У мене є проект Platfor.ma, яким я займався, до приходу у Forbes. Буду продовжувати».

 

Севгіль Мусаєва також каже, що  вирішила піти з Forbes через зміну власності: «Я не могла прийняти інше рішення після підготовки розслідування про Сергія Курченка.  У цьому матеріалі, який я готувала спільно з Олександром Акименком, були речі, що свідчили про зловживання групи СЄПЕК та про те, яким чином зароблялись ці кошти. І залишитись працювати на цю людину неправильно з етичних  міркувань».

 

Окрім цього, після того, як власником UMH group стала компанія Сергія Курченка, пані Мусаєва занепокоєна тим, що до її матеріалів буде менше довіри: «Я пишу на нафто-газову тематику, висвітлюю питання паливно-енергетичного комплексу. А для Сергія Курченка - це профільний  бізнес. І я не знаю, як читачі ставитимуться до моїх текстів, якщо власником  UMH group стала СЄПЕК. І, напевно, працювати  в компанії профільного експерта у профільній тематиці теж не зовсім правильно. І вже зараз, коли я телефоную домовлятись про інтерв'ю, у мене запитують: "Ви вже видання Курченка тепер? То про все писатимете чи ні?". І довіри до моїх матеріалів напевно не буде». Севгіль Мусаєва  вже має кілька пропозицій про подальше працевлаштування, але  поки що не розповідає про них.

 

Незабаром читайте інтерв'ю із Севгіль Мусаєвою на «Детектор медіа».

 

Як повідомляють джерела «Детектор медіа», раніше заяву про звільнення з Forbes.ua написав коресподендент відділу розслідувань Сергій Головньов.

 

Нагадаємо, головний редактор «Forbes Украина» Володимир Федорін також  вирішив залишити проект після оголошення про продаж UMH group.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13261
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Рыген Балсо
3891 дн. тому
Вы серьезно? Только интервью с Мусаевой? Всего лишь? А книгу она не пишет? А сценарий фильма о своей богатой событиями жизни? Севгиль, давай, поклонники ждут! Такой кипеж подняли, как будто не о лауреате премии "пресс-жрание" речь, честное слово.
Зритель
3891 дн. тому
Мне никогда не нравилась економическая журналистика в Украине. Во-первых, малопрофессиональная везде, в т.ч. в "Форбсе". Такая слишком закрытая и непрозрачная тусовка понтовых журналистов и редакторов, на 95% приехавших с просторов России и Донбасса, и занимающися "джинсой". Пару раз их промониторили, так они подняли вой, что их нельзя мониторить :-) Поетому, уволили тех Акименко и Мусаеву по вполне понятным причинам: "джинсили" против нового собственника. И свобода слова или порядочность здесь абсолютно ни при чем. Но, "Телекритика", видно, с помощь запланированного интервью решила отмазать имидж Мусаевой, сделать из джинсовички честную даму в борделе... Ну, конечно БЮТовские журналисты продолжают "мочить" Курченко...
Читатель
3892 дн. тому
Не знаю, кто такой Акименко, но он поц. Потому, что все остальные, кто там остались работать, по его словам, аморальные люди. Так что туда ему и дорога этому следователю
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду