П’ята хвиля дослідження аудиторії радіо в Києві, вересень-листопад 2012 року

29 Листопада 2012
10952
29 Листопада 2012
12:04

П’ята хвиля дослідження аудиторії радіо в Києві, вересень-листопад 2012 року

10952
Радіокомітет оприлюднив дані п’ятої хвилі дослідження радіослухання в Києві, що проводиться дослідницькою компанією GfK
П’ята хвиля дослідження аудиторії радіо в Києві, вересень-листопад 2012 року

Середньодобове охоплення радіослухання по Києву становить 67,46% (приріст 0,41%). Середньотижнева аудиторія київських радіостанцій складає 90% серед слухачів віком від 12 до 65 років. Загальний рейтинг слухання радіо збільшився на 0,5% і становить 12,7%. Ці зміни не є статистично значущими.

 

Такі дані 29 листопада оприлюднило галузеве об'єднання «Радіокомітет», посилаючись на результати п'ятої хвилі вимірювання київської аудиторії радіо (вересень-листопад 2012 року), що проводиться дослідницькою компанією GfK Ukraine*.

 

Найбільшу аудиторію у період проведення дослідження за даними середньотижневого охоплення зібрали «Русское радио», «Хіт ФМ», «Ретро FM», «Авторадіо», «Люкс FM». Тоді як у минулій хвилі лідери розмістилися в іншій послідовності: «Хіт ФМ», «Люкс FM», «Русское радио», «Ретро FM», «Авторадіо».

 

 

Рейтинги радіостанцій відображають боротьбу за радіослухача у період проведення дослідження. Так, «Русское радио» посіло першу сходинку із показником 0,67%, відірвавшись від «Хіт ФМ» та «Люкс ФМ» тисячними долями відсотка (у діаграмі показані лише соті). У п'ятірку найбільш рейтингових також увійшли «Радіо Рокс» (0,64%) та Kiss FM (0,62%).

 

 

При цьому не відображено рейтингів категорій «Інше» та «Не знаю». З-поміж іншого приховано рейтинги таких мереж, як «Шансон» і «Шарманка» з Business Radio Group, Першого каналу Національного радіо (УР-1) та «Радіо Ера».

 

«Дослідження показало, що радіо - медіаканал, котрий більш активно споживають чоловіки. 55% усього слухання в Києві приходиться на чоловічу аудиторію, що робить канал цікавим для контакту із чоловічою аудиторією. Якщо подивитись на найближчого сусіда - ТБ, то чоловічий телеперегляд складатиме в Києві усього 36%», - зазначив керівник відділу стратегічних досліджень ZenithOptimedia Ігор Даценко.

 

 

* Дослідження Radio Research проводиться компанією GfK Ukraine методом комп'ютеризованого телефонного опитування за вчорашній день Day after recall CATI (DAR CATI) на замовлення індустріального об'єднання «Радіокомітет». Опитування проводиться серед населення міста Києва віком 12-65 років. Обсяг вибірки становить 3003 респонденти. П'ята хвиля дослідження проводилася 24 вересня- 4 листопада 2012 року.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10952
Читайте також
16.05.2012 17:15
Мар'яна Закусило
21 985
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Наталия Тютюненко
4168 дн. тому
На самом деле это - позиция самих компаний. которые не хотят включаться в создание и проведение исследования, заключить договор с GfK. Их меряют, но данные по ним публично не распространяются. Это - нормальная практика для всех индустриальных исследований. И телевидения, например, тоже.
fcw
4168 дн. тому
А чому не потрапляють у дослідження радіо "Ера-ФМ" і "Шансон"? Думаю, серед чоловічої аудиторії вони твердо були б у чільній трійці!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду