detector.media
«Телекритика»
29.11.2012 12:04
П’ята хвиля дослідження аудиторії радіо в Києві, вересень-листопад 2012 року
П’ята хвиля дослідження аудиторії радіо в Києві, вересень-листопад 2012 року
Радіокомітет оприлюднив дані п’ятої хвилі дослідження радіослухання в Києві, що проводиться дослідницькою компанією GfK

Середньодобове охоплення радіослухання по Києву становить 67,46% (приріст 0,41%). Середньотижнева аудиторія київських радіостанцій складає 90% серед слухачів віком від 12 до 65 років. Загальний рейтинг слухання радіо збільшився на 0,5% і становить 12,7%. Ці зміни не є статистично значущими.

 

Такі дані 29 листопада оприлюднило галузеве об'єднання «Радіокомітет», посилаючись на результати п'ятої хвилі вимірювання київської аудиторії радіо (вересень-листопад 2012 року), що проводиться дослідницькою компанією GfK Ukraine*.

 

Найбільшу аудиторію у період проведення дослідження за даними середньотижневого охоплення зібрали «Русское радио», «Хіт ФМ», «Ретро FM», «Авторадіо», «Люкс FM». Тоді як у минулій хвилі лідери розмістилися в іншій послідовності: «Хіт ФМ», «Люкс FM», «Русское радио», «Ретро FM», «Авторадіо».

 

 

Рейтинги радіостанцій відображають боротьбу за радіослухача у період проведення дослідження. Так, «Русское радио» посіло першу сходинку із показником 0,67%, відірвавшись від «Хіт ФМ» та «Люкс ФМ» тисячними долями відсотка (у діаграмі показані лише соті). У п'ятірку найбільш рейтингових також увійшли «Радіо Рокс» (0,64%) та Kiss FM (0,62%).

 

 

При цьому не відображено рейтингів категорій «Інше» та «Не знаю». З-поміж іншого приховано рейтинги таких мереж, як «Шансон» і «Шарманка» з Business Radio Group, Першого каналу Національного радіо (УР-1) та «Радіо Ера».

 

«Дослідження показало, що радіо - медіаканал, котрий більш активно споживають чоловіки. 55% усього слухання в Києві приходиться на чоловічу аудиторію, що робить канал цікавим для контакту із чоловічою аудиторією. Якщо подивитись на найближчого сусіда - ТБ, то чоловічий телеперегляд складатиме в Києві усього 36%», - зазначив керівник відділу стратегічних досліджень ZenithOptimedia Ігор Даценко.

 

 

* Дослідження Radio Research проводиться компанією GfK Ukraine методом комп'ютеризованого телефонного опитування за вчорашній день Day after recall CATI (DAR CATI) на замовлення індустріального об'єднання «Радіокомітет». Опитування проводиться серед населення міста Києва віком 12-65 років. Обсяг вибірки становить 3003 респонденти. П'ята хвиля дослідження проводилася 24 вересня- 4 листопада 2012 року.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY