Четверта хвиля дослідження аудиторії радіо у Києві від GfK, серпень-вересень 2012 року

23 Жовтня 2012
10983
23 Жовтня 2012
19:21

Четверта хвиля дослідження аудиторії радіо у Києві від GfK, серпень-вересень 2012 року

10983
«Радіокомітет» оприлюднив результати четвертої хвилі вимірювання київської аудиторії радіо, що проводиться дослідницькою компанією GfK Ukraine
Четверта хвиля дослідження аудиторії радіо у Києві від GfK, серпень-вересень 2012 року

Середньодобове охоплення радіо зросло, і тепер 67% киян контактують з радіо щодоби. Збільшилось і середньотижневе охоплення, воно досягло 89%. Такі дані 23 жовтня оприлюднило галузеве об'єднання «Радіокомітет», посилаючись на результати четвертої хвилі вимірювання київської аудиторії радіо (серпень-вересень 2012 року), що проводиться дослідницькою компанією GfK Ukraine*.

 

Порівняно з попередньою хвилею, відмінність загального рейтингу київських радіостанцій не є статистично значущою. Найбільш активну слухацьку аудиторію формують кияни у віці 25-45 років. В середньому за тиждень понад 92% киян цього віку контактували з радіо.

 

 

У будні із 7:00 до 19:00 кияни віком 25-45 років більше слухають радіо, ніж дивляться телевізійні програми. Пік слухання радіо у столиці припадає на обідній час - між 12.00 і 13.00. Натомість у вечірні години радіослухання спадає, і настає пік телевізійного перегляду.

 

 

Загалом, протягом доби понад 67% киян у віці 12-65 років контактують з радіо.

 

 

Конкуренція на ринку радіо має досить динамічний характер, зауважує «Радіокомітет». Адже в попередній хвилі першість рейтингу київських радіостанцій очолювала радіостанція «Ретро ФМ», цього разу на першій позиції опинився «Хіт ФМ». До топ-п'ятірки крім «Хіт ФМ» увійшли «Радіо Рокс», «Люкс ФМ», «Ретро ФМ» і «Русское радио».

 

При цьому не відображено рейтингів категорій «Інше» та «Не знаю». З-поміж іншого приховано рейтинги таких мереж, як «Шансон» і «Шарманка» з Business Radio Group, Першого каналу Національного радіо (УР-1) та «Радіо Ера».

 

 

«На думку медіаекспертів, дані нового дослідження підтверджують думку про те, що радіо впливає на споживчий настрій людини, допомагає у виборі товару, оскільки може донести необхідну інформацію саме в час здійснення покупки», - зазначає «Радіокомітет».

 

* Дослідження Radio Research проводиться компанією GfK Ukraine методом комп'ютеризованого телефонного опитування за вчорашній день Day after recall CATI (DAR CATI) на замовлення індустріального об'єднання «Радіокомітет». Опитування проводиться серед населення міста Києва віком 12-65 років. Обсяг вибірки становить 3012 респондентів. Четверта хвиля дослідження проводилася 6 серпня - 23 вересня 2012 року.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10983
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду