Ігор Курус прокоментував закиди Миколи Гриценка на свою адресу

23 Січня 2008
23059
23 Січня 2008
19:23

Ігор Курус прокоментував закиди Миколи Гриценка на свою адресу

23059
<b>Ігор Курус прокоментував закиди Миколи Гриценка на свою адресу</b>

На брифінгу для журналістів, що відбувся в Нацраді 22 січня 2008 року, члени Нацради прокоментували відкритий лист до РНБОУ начальника відділу зв’язків із ЗМІ та громадськістю Миколи Гриценка.

Перший заступник голови Нацради Ігор Курус, чию діяльність критикував у своєму зверненні до РНБОУ та громадськості пан Гриценко, прокоментував висловлювання на свою адресу так: «Я особисто дуже радий, що пан Гриценко виступив з приводу моєї діяльності; по-друге, я гадаю, що з відставкою пана Гриценка з посади начальника відділу зв’язків зі ЗМІ Україна отримала гарного поета – бо пан Гриценко поет – і публіциста. В свою чергу, Нацрада отримає гарного фахівця на посаду керівника прес-служби. Тому я оцінюю це як дуже позитивний крок, від якого виграли всі сторони».

Голова Нацради Віталій Шевченко зазначив, що безпосередньо його заступника критика пана Гриценка не стосується: «Наші служби дали вичерпний коментар. Але я хотів би додати. По-перше, я уважно перечитав зауваження Гриценка і не знайшов жодного, яке б стосувалося безпосередньо Куруса. Туди можна підставляти будь-кого, і не тільки з Нацради. По-друге, з багатьох тез, які перелічено на двох сторінках, я не знайшов жодної, яку б підтримав бодай хтось із членів Нацради, хоча вони виголошуються ніби від імені Національної ради. Але це велика ознака демократії, що один із 250 службовців Національної ради може відкрито висловити свою думку про її діяльність і розіслати її, користуючись службовими каналами зв’язку».

Член Нацради Тетяна Мокріді навела на брифінгу для журналістського загалу аргументи на захист свого колеги Ігоря Куруса, з якими «ТК» вчора ознайомила своїх читачів: «Я була би дуже щаслива, якби пан Микола на своїй посаді так активно розсилав прес-релізи, як сьогодні він розсилав відкритий лист. Я працюю в Нацраді майже рік і я не бачила жодного медіаплану, поданого паном Гриценком. Вважаю необхідним зазначити, що та атестація, про яку він говорить в листі, завершилася тим, що людині поставили гарну оцінку, але написали низку зауважень, серед яких: щоденно поновляти рядок новин щодо висвітлення діяльності Нацради; проведення моніторингу та оприлюднення новин, важливих для телерадіопростору; постійна співпраця з інформагенціями, щомісячне затвердження медіапланів. Я хочу наголосити, що сьогодні робота прес-служби і відділу зв’язків з громадськістю є для нас пріоритетною, адже ми маємо інформувати населення про впровадження цифрового ТБ. І другий момент, я особисто не виключаю, що пан Гриценко міг виконувати чиєсь замовлення, оскільки Ігор Курус фігурує серед претендентів на посаду голови Держтелерадіо України. Можливо – наголошую – можливо, людина виконали чиєсь замовлення. І як комплімент Ігорю Федоровичу: цей текст про Куруса мені нагадує старий фільм Рязанова Службовий роман, де секретарка запитує: “Як вам ці чоботи?, а героїня відповідає: “Ужасно вызывающе –Хорошие сапоги, надо брать”, – робить висновок секретарка. Так і в цьому випадку».

На уточнююче запитання кореспондента «ТК», кому може бути вигідне таке замовлення, пані Мокріді зауважила: «Я наголошую, що замовлення – це моя особиста думка. Оскільки всі знають, що Курус – принципова людина і хороший керівник. Можливо, деякі люди просто бояться його приходу».

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23059
Читайте також
17.10.2009 11:31
Микола Гриценко
для «Детектор медіа»
36 151
25.03.2009 07:27
Микола Гриценко
, для «Детектор медіа»
13 341
13.02.2008 14:06
Микола Гриценко
для «Детектор медіа»
43 853
Коментарі
8
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Об'єднання "Друзі Куруса"
5938 дн. тому
Якщо Куруса призначать керівником Держкомтелерадіо, треба буде голосувати на наступних виборах за Партію регіонів. Стільки, скільки краде той хлопець і тихенько носить до кабінету свого шефа, ніхто не крав. Самі ж службовці визнають, що при попередньому керівнику, стільки хамства, як при Шевченкові не було. Але всі це бачать і знають, особливо телемовники. Але колись прийде і їх час розплати
Петя
5939 дн. тому
A вы спросити Третякова, Порошенка почему они за Куруса : такое колличество частот на халяву и при злочинний влади никто не позволял. А Балогу спросити как они с Курусом бюджетные деньги на Закарпатский эксперимент по цыфровому тв запланировали заработать. Курус чесный пацан с Галычины
Об'єднання "Друзі Куруса"
5939 дн. тому
Ігоре, НЕ ЛЯКАЙСЯ!!! Він п...ц все рівно прийде!
Об'єднання "Друзі Куруса"
5939 дн. тому
Ігоре, НЕ ЛЯКАЙСЯ!!! Він п...ц все рівно прийде!
Об'єднання "Друзі Куруса"
5939 дн. тому
Ігоре, НЕ ЛЯКАЙСЯ!!! Він п...ц все рівно прийде!
Об'єднання "Друзі Куруса"
5939 дн. тому
Ігоре, НЕ ЛЯКАЙСЯ!!! Він п...ц все рівно прийде!
Ruzam
5939 дн. тому
Поддерживаю предложение Руста об изучении общественного мнения относительно деятельности Нацрады и лично И.Куруса в Телекритике.
Rust
5939 дн. тому
Предлагаю всей Нацраде и ее аппарату пройти переаттестацию на профессиональную пригодность. Поскольку результат ее работы виден всем на экране. Аттестацию будем проводить мы - телезрители. На какую оценку вы рассчитываете? Правильно. На 2 с (-). Шевченко и остальные "деятели" - посмотрите на себя в зеркало, извините в экран!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду