Генпрокуратура опитала Ігоря Куруса і не виявила порушень

19 Лютого 2009
19746
19 Лютого 2009
11:10

Генпрокуратура опитала Ігоря Куруса і не виявила порушень

19746
Генпрокуратура опитала Ігоря Куруса і не виявила порушень
Генеральна прокуратура України відповіла на звернення голови комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації Ганни Герман стосовно заяви першого заступника голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Ігоря Куруса. Відповідь заступника генерального прокурора України Тетяни Корнякової публікує сайт Спілки кабельного телебачення України.
 
Нагадаємо, що 21 січня на брифінгу для журналістів пан Курус прокоментував наміри Верховної ради подолати вето Президента на законопроект «Про внесення змін до закону «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення (автор – народний депутат Олена Бондаренко, Партія регіонів).
 
«Я категорично не буду голосувати за компанії тих депутатів, які проголосують за подолання вето. З політичних мотивів. Так само як і депутати з політичних мотивів голосують за цей закон», - підкреслив пан Курус.
 
У відповідь на цю заяву Ганна Герман надіслала до Генпрокуратури депутатське звернення щодо того, що пан Курус використовує службове становище в особистих цілях.

Натомість Генпрокуратура, опитавши Ігоря Куруса, зробила висновок, що пан Курус лише висловив власну думку, а свободу висловлення поглядів йому гарантовано Конституцією України.

Згідно з порядком денним, сьогодні Верховна Рада має намір винести на голосування законопроект Олени Бондаренко.

 
Текст відповіді ГПУ пані Герман надаємо повністю:
 
 «Шановна Ганно Миколаївно! Ваше звернення щодо заяви першого заступника голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Куруса І.Ф. стосовно намірів Верховної ради України подолати вето Президента України на законопроект “Про внесення змін до Закону України “Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення” Генеральною прокуратурою України розглянуто.
Інформую, що до  Генеральної прокуратури України заяв від народних депутатів України, телерадіокомпаній та членів Національної ради щодо тиску на них з боку Куруса І.Ф. у зв’язку із розглядом вказаного законопроекту у парламенті не надходило.
Згідно із Законом України “Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення” Національна рада є колегіальним органом у складі 8 осіб, рішення якої вважаються прийнятими, якщо за них проголосувало не менш як п’ять її членів.
Відповідно до ст. 34 Конституції України кожному гарантується право на свободу думки, слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань. Законодавством України не заборонено висловлювати точку зору з приводу підтримки певної політичної партії.
Опитаний в ході перевірки у Генеральній прокуратурі України Курус І.Ф. пояснив, що на брифінгу він висловив лише своє особисте ставлення до внесення змін до вищевказаного Закону і у подальшому при прийнятті Національною радою відповідних рішень використовувати службове становище наміру не має.
З повагою
Заступник Генерального прокурора України                    Тетяна Корнякова»
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19746
Теги:
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ильф и Петров
5554 дн. тому
Голубой воришка.
Психолог
5554 дн. тому
Курус просто был искренним. С детским простодушием сказал: торгую и буду торговать своим должностным местом и в угоду патрону буду нарушать Закон. Ну кому же такое не понравиться? Чисто дитя. А прокуратура ниччего не видит - ну и что? Эка невидаль.
5554 дн. тому
Слава богу,что Законом про свою деятельность Нацрада своих членов наградила портфелями только на 5 лет. Все проходит. И это уйдет.
ПЕТРО
5554 дн. тому
то тепер пану Курвусу можна заявляти «Я категорично буду БРАТИ ВЕЕЛИКІ ХАБАРІ з компанії тих депутатів, які проголосують за подолання вето. З політичних мотивів. Так само як і депутати з політичних мотивів голосують за цей закон» а прокуратура скаже , що пан Курус лише висловив власну думку, а свободу висловлення поглядів йому гарантовано Конституцією України.
5554 дн. тому
ААААхренеть! Он что на кухне это сказал, о стране Зимбабве? Чувак находится на гослужбе и не может выражать свои личные отношения, он ОБЯЗАН действовать только по ЗАКОНУ, а не по зову сердца!!!! З. Ы. ТК, с каких пор Корнякова Генеральный прокурор... а Медведько ушел в утиль)))))))
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду