detector.media
08.04.2009 18:44
Ігор Курус: «Я залишаюся членом Нацради…»
Ігор Курус: «Я залишаюся членом Нацради…»

Як уже повідомляла «Детектор медіа», 8 квітня голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Віталій Шевченко заявив, що подав заяву про відставку. Услід за ним до аналогічного кроку вдався і перший заступник голови Ігор Курус. Пан Шевченко поки що відмовляється коментувати причини свого  рішення.  Натомість  Ігор Курус погодився прокоментувати ТК ситуацію, що склалася. 

 

-  Пане Ігоре, чим викликане ваше рішення подати заяву про відставку?

-  Я підтримую голову Національної ради Віталія Шевченка і вважаю, що як голова йде відставку, то і заступник має подати у відставку. Далі у керівництво мають прийти нові люди.

 

-  Хотілося б уточнити, чи ідеться про знак солідарності чи про принципову ситуацію, яка розколола сьогодні Національну раду?

-  Ніякі ситуації не розколюють Національну раду. Є дуже проста історія: голова Нацради подав у відставку і я його підтримаю. Посада у будь-якому державному органі не є медом, це дуже важка робота, яка потребує дуже багато зусиль, нервів і таке інше.  Оскільки Віталій Федорович подав у відставку, а я вважаю, що це найкращий глава Нацради за всю її історію, то я солідарно з ним також вирішив подати у відставку.

 

-  Тобто ви не пов'язуєте відставку ані з упровадженням цифрового телебачення, ані з тим конфліктом довкола «Радіо Алла», який ми спостерігали сьогодні на засіданні?

-  Сьогодні під час обговорення ви спостерігали не конфлікт - це робоча ситуація. У Нацраді під час обговорень трапляються емоційні моменти. Але що мене підштовхнуло до такого рішення, так це те, що один із членів Нацради висловив мені недовіру, заявивши, що я не маю права підписувати листів в інші органи державної влади (йдеться про запит до Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі. - «ТК»). У зв'язку з чим я під час засідання оголосив про те, що напишу заяву про звільнення з посади.  Я її написав.

 

-  Якою буде подальша процедура?

-  Нацрада має розглянути ці заяви на наступному засіданні. Я особисто наполягаю на тому, щоб моя заява була розглянута і проголосована. А далі буде запропоновано кандидатури: якщо звільнять тільки першого заступника - то на посаду першого заступника, якщо мене і пана голову - то на обидві посади.

 

-  Але при цьому ви і Віталій Федорович  залишатиметеся членами Нацради?

-  Звичайно.  Я не можу написати заяви про звільнення з Нацради - там інша процедура.

 

-  Ви є членом президентської четвірки. Ви погоджували свій крок з Президентом?

-  Мене Президент призначав на позицію члена Національної ради - я членом Національної ради і залишаюся.

 

-  Хто може очолити Нацраду після відставки Віталія Федоровича і обійняти посаду першого заступника?

-  Ситуація покаже. Я маю кандидатуру, яку я буду пропонувати, якщо Віталій Федорович не відкличе свою заяву.

 

-  Заяву пана Шевченка коментують як емоційну...

-  Моя заява не емоційна. Я прийняв своє рішення свідомо, без  емоцій...  І я наполягатиму на тому, щоб її було розглянуто.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY