Новий топ-менеджмент UBC: «Наша робота – приймати непопулярні рішення»

30 Вересня 2008
42358
30 Вересня 2008
18:26

Новий топ-менеджмент UBC: «Наша робота – приймати непопулярні рішення»

42358
Гендиректор каналу Володимир Гуцул та генпродюсер Вікторія Барскова – про зміну формату, оновлення сітки мовлення і схеми оплати праці, і те, як канал «має заробляти на себе» і чи не стане він каналом «корпоративних новин».
Новий топ-менеджмент UBC: «Наша робота – приймати непопулярні рішення»
Свою появу на телеканалі UBC Вікторія Барскова, яку 25 вересня призначено на посаду генерального продюсера замість Світлани Коляди, пояснює просто: цікаво зробити канал. Її безпосередній керівник, генеральний директор Володимир Гуцул, запрошення Вікторії пояснює її професійним досвідом («Фактично вона брала безпосередню участь у запуску економічних новин та аналітичних програм чотирьох каналів»).
 
Мається на увазі досвід роботи Вікторії Барскової в ESGroup і те, що вона особисто запускала програми «Діловий світ», «Діловий світ. Тиждень» (Перший національний), «Ера бізнесу», «Ера бізнесу. Підсумок» (ТРК «Ера»),  «Ділові факти» (ICTV),  «Світ бізнесу» (ТРК «Київ»), які виготовляє ESGroup.
 
За словами Вікторії, саме вона безпосередньо (разом із колегами) розробляла й унікальну схему ESGroup: «корпоративних новин» (тобто новин, виготовлених на замовлення компаній), які розміщуються у ділових випусках на різних каналах, таким чином досягаючи надзвичайно широкого покриття та ще й охоплюючи різні аудиторії.
 
При цьому припущення, що бізнес-канал UBC може перетворитися на канал корпоративних новин  (джинси), видається логічним, а відповідь, отримана нами від Вікторії («Будь-який позитивний досвід має працювати...»), фактично цих припущень не спростовує.
 
Певною мірою наше припущення підтверджує і те, що зміни на каналі, в тому числі і зміни керівництва, пов’язані з вимогою засновників щодо комерціалізації каналу. Та й звільнення своєї попередниці Світлани Коляди Вікторія Барскова пов’язує з тим, що перед командою було поставлено нове «відкориговане» завдання: «канал має заробляти на себе».
 
В інтерв’ю ми також не могли уникнути запитання щодо чуток стосовно продажу UBC. Однак обидва топ-менеджери ці чутки категорично відкинули.
 
– Вікторіє, раніше ви керували проектом «Битва екстрасенсів» на СТБ. Чому вирішили залишити канал?
Вікторія Барскова: «Битва екстрасенсів» – проект, звичайно дуже цікавий, але разом із тим і доволі енерговитратний: крім великого навантаження на психіку, ще й робота займає весь час – без вихідних, із ранку до ночі. В якийсь момент я не змогла поїхати на кастинги героїв нового сезону програми – мама захворіла. Але відбирати учасників проекту має саме керівник групи. Тому я залишила цей проект, оскільки любити рідних потрібно, поки вони живі.
 
– Коли ви отримали пропозицію від каналу UBC?
Барскова: Минулого тижня, у середу. Зі мною поговорили всі ті, хто мав поговорити. І я, напевно, справила хороше враження.
 
Володимир Гуцул: Щойно Світлана Коляда сказала, що вона йде, - а вона оголосила про це 12 вересня, - ми одразу почали шукати людину на її місце. Я знаю Вікторію давно, ми колись разом працювали на ICTV. Потім у Вікторії був досвід роботи у продакшн-компанії, яка виробляє економічні новини – ESGroup. Фактично вона брала безпосередню участь у запуску економічних новин та аналітичних програм чотирьох каналів (Перший національний – «Діловий світ», «Діловий світ. Тиждень», ТРК «Ера» – «Ера бізнесу», «Ера бізнесу. ПІдсумок», ICTV – «Ділові факти», ТРК «Київ» - «Світ бізнесу»)
 
– Вікторіє, чи була у вас зустріч з власником каналу?
Барскова: Ні. Ми з ним не зустрічались. Навіщо?
 
Гуцул: У цьому випадку я підбираю команду каналу. Власник цілком довіряє тим, кого я обираю. Це моя відповідальність. Я запропонував Вікторії першій, вона погодилась, і далі я не шукав кандидатів.
 
– Що вас приваблює у роботі нішевого економічного каналу?
Барскова: До того, як прийти на «Битву екстрасенсів», я чотири роки пропрацювала у компанії ESG. Я прийшла туди тільки тоді, коли все тільки починалося, і ESG не була такою потужною структурою. Це була маленька кімната на другому поверсі «олівця», де сиділа адміністрація, і невелика кімната на третьому поверсі, де сиділа редакція. Нашим першим продуктом були програми «Діловий світ» та «Діловий світ. Тиждень». Ми з Олегом Пеліховським починали цю програму, він прийшов з «Інтерфаксу» як економічний журналіст, а я, як телевізійник, паралельно працювала лінійним продюсером програми «Факти» ICTV. І ми з ним удвох створили схему, за якою потім розвивалась ESG – тобто створювали програми корпоративних бізнес-новин, які виходили на різних каналах. Усе це зростало і розвивалось за моєї участі. Я залишила ESG в статусі виконавчого продюсера компанії. Мені цікаво розбудовувати компанії. Таких людей, як я, ще називають старт-менеджерами – ми будуємо і йдемо далі. Коли проект запущено, мені стає нецікаво. Тому в якийсь момент я прийшла на СТБ. На «Екстрасенсах» я отримала досвід роботи в реаліті-шоу... А от тепер мені стало цікаво спробувати, як робиться канал.
 
– В такому разі які завдання перед вами ставить власник, яку сферу компетенції визначає?
Барскова: Ми з Володимиром Гуцулом чітко відокремили свої повноваження. Тому на мені залишається технологія виробництва та творча частина . Рештою питань опікується він.
 
  Чи не плануєте запроваджувати на UBC досвід комерційної взаємодії з компаніями, набутий в ESG?
Барскова: Будь-який позитивний досвід має працювати на його носія. Тому зрозуміло, що знання, набуті під час роботи в ESG, я обов‘язково застосую на новому місці роботи. Але це не буде точним копіюванням. Адже сучасний світ бізнесу й економіки змінюється постійно і шаленими темпами. Не сумнівайтеся, я обов‘язково знайду нові форми співпраці з компаніями, які будуть однаково корисні всім сторонам: і глядачам, і компаніям, і UBC. 
 
– Розкажіть про нову концепцію каналу. У зв’язку з чим було вирішено змінювати формат?
Барскова: Канал із самого започаткування є комерційною структурою. Перед попереднім менеджментом ставилося завдання створити якісний інформаційний канал. Його запустили у рекордні терміни, з нуля. За рік завдання відкоригували: «Канал має заробляти сам на себе. Принаймні, виходити на нуль». Зміна цих завдань призвела до перегляду складу людей, які мають це завдання виконувати. Сьогоднішній слоган UBC – «Тільки бізнес». Утім, ця фраза є закінченням крилатого вислову, добре відомого всім бізнесменам: «Нічого особистого – тільки бізнес». І зараз ми (конкретно Володимир і я), як кризові менеджери, маємо у короткі терміни вирішити це завдання.
 
– Чи не пов’язана зміна формату з продажем каналу? Як би ви могли прокоментувати інформацію про можливий продаж UBC?
Гуцул: Звісно, ні. Такої інформації у нас немає. Наскільки я знаю, ніхто не збирається продавати канал, навпаки, він розвиватиметься. Канал стартував, і надалі він нарощуватиме обсяги. Збільшуватиме аудиторію та рейтинги...
 
– У які терміни ви маєте вивести канал на самоокупність?
Гуцул: Термінів, як таких, ніхто не встановлював. Ми, як професіонали, прекрасно знаємо, через яку кількість років канал може бути самоокупним, і на це впливає маса факторів. Навіть такі канали, як «Інтер», «1+1» – я навіть не знаю, чи окупають вони себе... Тут справа не у датах, а в зміні пріоритетів та реструктуризації самої структури мовлення. Ми повинні почати заробляти. Але це не означає, що ми виходимо на самоокупність. Інвестиції зберігаються, але далі канал має розвиватися, йому вже рік. Світланою Колядою та командою зроблено величезну роботу, на наступному етапі ми хочемо докласти зусиль, щоби канал перетворився на компанію, яка хоче і вміє правильно заробляти гроші. Тому всі проекти будуть вибудовуватися з комерційною складовою.
 
На повну самоокупність канал зможе вийти не швидко. Міжнародний та український досвід показує, що тільки через п’ять років роботи канали починають виходити десь приблизно у нуль. І лише після того починається самоокупність. До цього часу всі власники та інвестори розуміють, що мають бути інвестиції у проект.
 
– Які кошти ви плануєте заробити у наступному році?
Гуцул: В умовах світової економічної кризи говорити про те, що ми збираємось заробити якусь певну суму, неможливо. Перед тим необхідно вибудувати схему, за якою будемо працювати. Зараз її розробляємо. Головний напрямок – програми, які будуть цікаві не лише для творчого колективу і глядачів, а й для рекламодавців та спонсорів. І тільки після того, як ми разом із колективом і Вікторією цю схему вибудовуємо та відпрацюємо, ми відстежимо рейтинги, цікавість до тих чи інших програм. Тільки після цього ми вийдемо на якісь реальні показники. І вже тоді можна буде приблизно прорахувати, скільки реально канал може заробляти на місяць, на рік .
 
Ми вважаємо, що головною фішкою ділового каналу мають бути аналітичні проекти, бо змагатися з іншими каналами в новинах немає потреби. Новини скорочуємо – аналітичні програми збільшуємо. Бо дізнатися загальні новини бізнесмени можуть звідки завгодно: увімкнути «Інтер», «1+1», СТБ тощо або подивитися в інтернеті. А от серйозної економічної аналітики на телебаченні практично немає. Але це потрібно бізнесменам. Я вже зустрічався з керівниками великих компаній, і нам було приємно, що в офісах цих компаній поруч із Blооmberg іде наш UBC. Це означає, що ми нарешті дісталися до цієї аудиторії.
 
– Ви запроваджуєте блокову сітку мовлення. Це доволі популярна структура для сітки нішевого каналу. Чим вона відрізняється від тієї, яка була раніше на каналі?
Барскова: Та сітка, яка є на сьогодні, складається з 20 сторінок (це сітка на один день). Вона дуже деталізована та дещо хаотична, глядач у цьому губиться. І ці 20 сторінок кожного дня треба зробити. На сьогодні ми виходимо з того, що наш прайм-тайм – шість годин, з 11:00 до 17:00. Саме через це ми вирішили відмовитися від частини новин. Адже випуски в нас були з 8:00 до 22:00, а по суті наш глядач приходить тільки на шість годин. Який нормальний бізнесмен, потрапивши додому після напруженого дня, о 22.00 сяде дивитися економічні новини? Раніше на каналі було таке, що аналітична програма за 12 серпня могла повторитися 12 вересня. Навіщо? Це могло б бути виправданим лише у рубриці «ретро»...
 
Гуцул: Схема будувалася так, щоб кожна програма за тиждень повторювалась 22-24 рази. А тепер кожна програма виходитиме чотири рази на тиждень. Така періодичність точно дозволить доносити до глядача свіжішу інформацію.
 
– Які комерційно привабливі проекти ви запроваджуватимете на каналі?
Барскова: Нам необхідно створити комерційний відділ, якого не було на каналі. Треба знайти фахівця, який би його очолив. Далі ми маємо знайти менеджерів із продажів. Потім треба їх ознайомити з програмним продуктом, розробити презентації. Далі вони мають вийти на ринки. Ринок має звикнути до того, що ця саме людина представляє UBC, і тільки після цього будуть перші результати. Маркетолог працюватиме у межах нашого холдингу. Ця людина є, і він відстежуватиме всі зміни на ринку. Окрему людину на цю посаду ми не плануємо.
 
Лише тоді ми можемо говорити про комерційні проекти. За цей тиждень ми провели ревізію ресурсів. Всі програми – а це 8 аналітичних проектів і 5 авторських програм – залишаються, решта має бути комерційно привабливим. Якщо є люди, готові фінансувати той чи інший проект, то ми маємо розуміти, що він цікавий для аудиторії.
 
Який бюджет каналу?
Барскова: Комерційна таємниця. Запуск та щомісячні інвестиції – це різні речі. Бюджет у порівнянні з минулим роком не змінено, він лишився таким самим, як і минулого та позаминулого місяця. Це фіксована сума. До останнього часу все було побудовано так, що дві третини цієї суми йшли на зарплати, а третина – на поточні потреби. Більше нічого немає, а каналу потрібно розвиватися. Звичайно, можна намагатися щось випросити в інвестора. Але він говорить – такі умови, така гра. Тобто він готовий інвестувати в канал лише стільки. І сума щомісячних інвестицій не змінюється і не змінюватиметься. Наше завдання (тому ми себе називаємо кризовими менеджерами) – у межах цієї суми знайти шляхи заробітку грошей на розвиток. З інвестором є домовленість, що гроші, які заробить канал, залишаться на каналі. І тільки з цих прибутків ми зможемо підвищувати людям зарплату, купувати нову техніку тощо. Зараз цього немає. А співробітники каналу – це живі люди з нормальною психологією, згідно з якою за чотири місяця після підвищення зарплатні нова сума перестає бути мотивацією якісної праці.
 
Наразі ми змінюємо технологію: на UBC люди припиняють отримувати гроші і починають їх заробляти. Ми розрахували, скільки коштує, наприклад, виробництво сюжету і всього іншого. Виходячи з цього, ми отримали певну суму, і тепер чітко розуміємо, хто що робив і за що отримав гроші. Таким чином, створюється схема, за якою людина, яка більше працює, більше й отримує. Бо навантаження в людей різне – хтось зробив два сюжети за місяць, а хтось дев’ять, а отримували всі однаково.
 
Гуцул: Тому зрівнялівка – підхід абсолютно не продуктивний. Адже він не стимулює людей працювати більше та краще.
 
– Ці умови стосуються схеми оплати праці, за якою 50% становить ставка, а 50% – премія? Чи входять ті додаткові кошти, які може заробити співробітник, у цю премію?
Барскова: Це не ми придумали, ця система існує вже рік.
 
Гуцул: Положення про те, що фінальна сума ділиться 50 на 50 (можна назвати їх колективною угодою), затверджено Світланою Колядою та членами трудового колективу. Наприклад, 500 гривень – це гарантована оплата, а друга частина враховує творчо-виробничу дисципліну. Якщо, скажімо, людина зробила один сюжет із десяти домовлених чи замість пропрацювати 22 зміни – пропрацювала лише десять, вона не отримує частини грошей. А якщо, приміром, людина замість домовлених 10 сюжетів зробила п’ятнадцять, вона отримає доплату.
 
Нові угоди ми не підписуватимемо, працюватимемо за цією схемою. Утім, дещо у ній ми таки змінюємо: 50% зарплати будуть не абстрактною сумою, а величиною, яка за бажання дасть можливість заробити більше. Ми не обмежуємо можливостей наших працівників. До того ж, коли людина чітко знає, з чого складається її зарплата, у неї не виникає запитань до адміністрації.
 
Барскова: Цю систему ми не зі стелі взяли, вона працює. Її (не без моєї участі) ввели в ESG. Це стимул для людей працювати і заробляти.
 
Є ще такий аспект: працівники нашої технічної служби працюють у нас добу через три, а в свої вихідні вони зазвичай працюють ще десь. Так навіщо людина ходитиме на три роботи, якщо вона може усе це спокійно заробити в одному місці, чесно, офіційно?
 
– У коментарях «ТК» працівники каналу наголошували, що деяким із них не сплачено кошти за виконану додаткову роботу за серпень…
Гуцул: Вони посилаються на усні домовленості з колишнім генеральним продюсером Світланою Колядою. Ви ж чудово розумієте, що в такій системі, як оплата праці, не існує усних домовленостей. Ми в цьому випадку не можемо відповідати за обіцянки колишнього генерального продюсера, оскільки ми про них не знаємо. І за усними домовленостями ніхто не сплачує зарплати. Гроші виплачуються або згідно із штатним розкладом, або за угодою. У нас система усних домовленостей надалі скасовується категорично. Наприклад, сьогодні ми попросили ведучого новин провести ще й аналітичну програму. Ми скерували його у бухгалтерію підписати додаткову угоду, і це документ про те, що людина виконала додаткову роботу, яку ми маємо їй оплатити. А якщо ми цього не зробимо, у неї є всі юридичні підстави подавати на нас до суду.
 
Барскова: Але при цьому ми все підрахували, перевірили у бухгалтерії, звірили з обсягом виконаних робіт. Зараз ми вийшли на те, що найближчим часом можемо з людьми закрити це питання.
 
От ми говорили з Андрієм Деркачем (голова осередку КНМП на UBC. – «ТК»), мовляв, ти ж розумієш, що якщо прийдеш до адвоката, то на основі чого ти доводитимеш, що канал тобі щось винен? Була усна домовленість. І що тут можна зробити? А був би у нього договір із печаткою, де все записано, підписано... Це все – результат елементарної юридичної безграмотності, якою грішать не лише наші співробітники, це хвороба всього суспільства. Людина не вміє захищати власні права. І завдання нашого каналу – навчити людей захищати себе у бізнесі чи в чомусь іншому.
 
На каналі знято ранкові та нічні випуски новин. Куди перейдуть люди, які над ними працювали?
Барскова: Ми їхню енергію скеруємо в інше русло.
 
Гуцул: Бо якщо ми вдвічі зменшуємо новини, то вдвічі збільшуємо випуски аналітики.
 
Барскова: Зараз ми все прорахували і розуміємо, що випускові редактори і ведучі запитані на каналі, деякі з них перейдуть на інші проекти.
 
Ніхто нікого на вулицю не виганятиме – сьогодні так важко знайти фахівців-телевізійників, і до того ж економічних журналістів. Вони на вагу золота. Тому ми максимально зацікавлені у збереженні кожної людини і посиленні її позицій.
 
– Раніше співробітники каналу розповідали, що багато хто налаштований звільнятися з каналу. Зокрема, Світлана Коляда говорила, що звільнилися комерційний та програмний директори. Хто на сьогодні залишає канал, і чи взято вже людей на ці ключові посади?
Гуцул: Так, у нас звільнилися комерційний та програмний директори, головний режисер новин і керівник відділу авторських програм. Я знаю цих людей і готовий працювати з усіма, але кожен приймає рішення сам. Поки що посади комерційного та програмного директорів вакантні.
 
Барскова: Незадоволені завжди були і будуть. А наша робота – приймати непопулярні рішення. Ми готові до того, що співробітники нас за це не завжди любитимуть і не завжди нашими іменами називатимуть своїх дітей. Але у своїй політиці ми керуємось лише логікою, здоровим глуздом та накопиченим досвідом і знаннями. Нічого особистого.
 
– Раніше UBC вів переговори з GFK щодо пошуків альтернативної системи вимірювання. Чим закінчилися переговори? І чи плануєте підписувати угоду з GFK?
Гуцул: Так, плануємо. Ми якраз відновили наші переговори. Адже ми зацікавлені в тому, щоб бачити, де нас дивляться. Нас цікавить та панель компанії, яка дає регіональний зріз. Розвиток покриття UBC – це пріоритетне питання для каналу. Тому ми дуже зацікавлені у тому, щоб наші показники зростали і досягли необхідного мінімуму.
 
- Тобто канал уже не цікавлять спеціалізовані методи для вимірювання нішевих каналів?
Гуцул: Так, зараз нас цікавить саме панель. Ми плануємо підписати з ними угоду в жовтні.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
42358
Читайте також
24.12.2008 11:39
Юліан Зарембовський, для «Детектор медіа»
15 811
Коментарі
18
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
вот....с ы!
5676 дн. тому
разве можно так врать???? да, да, что редкосный, то редкосный .....с!!!!!
Роман
5679 дн. тому
М-да..багатьох нероб Гуцул на каналі притиснув. Тільки на Телекритиці в анонімних коментах залишилось злобу виміщувати..резюме готуйте панове краще
Кукринікса
5679 дн. тому
Причому - рідкісний!
5679 дн. тому
Та {CENSORED} ваш Гуцул!
арчик
5679 дн. тому
погиб канал. жаль.
Богдан
5679 дн. тому
Зато вы я вижу большой знаток. Пример продакшена - это пример ведения бизнеса и умения зарабатывать деньги, а не проедать деньги инвесторов. У нас куча "креативщиков", которые типа "рулят каналами" (таких у нач куча_, а медиа-бизнесменов - раз два и обчелся. Когда колбасишься 15 лет и не умираешь - это умение вести бизнес, а не обещать, что канал выйдет в плюс через год, как это обещала Коляда. Интерестено, вы наверное Коляду без опыта работы наверное великим менеджером считаете?
Семен
5679 дн. тому
2 Богдан. Одразу видно великого знавця -телевізійника, раз керівництво продакшном порівнюєш з керівництвом каналом. Нехай і таким маленьким як Ю-Бі-Сі.
Богдан
5679 дн. тому
Между прочим Владимир Гуцул имеет самую длинную историю на рынке деловых новостей. Его студия уже 16 лет существует. Подольше, чем многие украинские каналы, поэтому по моему его политика имеет пожизнеспособней других менеджеров. Время покажет, кто прав
Горе нам!
5679 дн. тому
З того, що громадянка Барскова каже, видно: вона далека від розуміння обов"язків генерального продюсера. Це такий собі "адміністративний товкач", прикрашений словами "бізнес" і "менеджмент". Ухопила кілька тисяч зелених зарплати - ото й увесь бізнес і вміння обстоювати свої права. Слова ж "креатив" певно й не чула. Бідний, бідний канал!
кажу правду
5679 дн. тому
Вобще-то Гуцал кажсь этот канал еще до Коляды с Белоусом запускал!... Если мне не изменяет память и наваниемканал ему обязан... А заказуха нынче - сверхприбыльный бизнес, так что у них с таким подходом есть все шансы выйти в носль..
кажіть правду
5679 дн. тому
Пан Гуцул так сміливо привласнює чужі здобутки, розповідаючи, що "... в офісах компаній поруч із Blооmberg іде наш UBC." Хіба ж Ваш, пане Гуцуле, а, можливо, все таки не Ваш, а колективу, який рік сумлінно працював? Дивних якихось менеджерів запросив інвестор - люди від них тікають (заяви написали майже 30% колективу - ведучі, завідувач архівом, водії, оператори,офіс-менеджер, координатор, звукорежисер, гостьовий редактор...). Решта чекає вересневої зарплати, яку, певно, не віддадуть у повному обсязі. Тоді - іще купка заяв. На каналі - хаос. А що ж буде, коли керівники на новому місці роботи застосують "...знання, набуті під час роботи в ESG." Суцільна джинса?
ABSOLUT IGNORANCE
5680 дн. тому
Клёвый менеджер, говорит - я даже не знаю, окупаются ли "Интер" и 1+1! :))))) Нет, блин, на госдотации сидят!
профи
5680 дн. тому
Я знаю как поперли Барскову с ESG. Там ее и по сей день охрана не пускает. В черном списке.
ho-ho
5680 дн. тому
Агов, хтось із ICTV, скажіть, невже колись таке було, що Барскова займала посаду лінійного продюсера? Що була редактором-координатором, це справді було, а щодо решти - не пригадую. Так само мабуть і на приватній студії всі за животи хапаються, як там Барскова самотужки програми піднімала. НУ-ну. Головне, добре розповісти про свої подвиги на полі телевізійних битв.
ШО это
5680 дн. тому
Виктория, побойтесь бога. Сказки сказки. Мама много сказок читала наверное. Да... то что вы джинсовичка, это видно!
об чем речь?
5680 дн. тому
я вообще не понимаю зачем проводить дискуссии по поводу этого канала..вы его видели? ну я тоже...бредовый канальчик как и людишки которые его дедают
Кретиф
5680 дн. тому
Эх... текста многа...
Все понятно
5680 дн. тому
Виктория Барскова - джинсовичка. Другими словами - тетка-взятка. Ей захотелось высокого полета и больших сумм необлагаемых налогами денег, вот и уселась в кресло целого директора бизнес-канала. Уважаемый налоговики, не пора ли начать спрашивать у таких Барсковых, откуда их богатства и дорогое имущество?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду