Осередок КНМП каналу UBC готовий звернутися до суду, якщо не вдасться домовитися з власником

17 Вересня 2008
10293
17 Вересня 2008
17:10

Осередок КНМП каналу UBC готовий звернутися до суду, якщо не вдасться домовитися з власником

10293
Осередок КНМП каналу UBC готовий звернутися до суду, якщо не вдасться домовитися з власником
Осередок Київської незалежної медіа-профспілки каналу UBC вестиме переговори з керівництвом та власником щодо дотримання прав працівників, які не отримали грошей за виконану роботу у серпні 2008 року. Таке рішення було прийнято сьогодні на зборах осередку КНМП каналу.
 
Як повідомив «ТК» голова осередку КНМП Андрій Деркач, головним питанням на зборах була невиплата працівникам грошей за серпень: «Йдеться про тих, які крім основної роботи за домовленістю з керівництвом виконували і додаткову. За цю додаткову роботу декільком людям не заплатити без пояснення причин. Ця додаткова робота не була оформлена документально, просто існувала усна домовленість зі Світланою Колядою». Також розглядалося питання скорочення однієї з випускових групи, внаслідок чого зросла кількість роботи у решти трьох випускових груп. Однак на сьогодні, за словами Андрія Деркача, жодних наказів та документів щодо збільшення обсягу роботи цих людей немає.
 
Окрім цього на зборах порушувалося питання щодо підписання колективної трудової угоди, яке має передувати укладанню індивідуальних колективних договорів: «У проекті індивідуальних договорів, які зараз пропонує адміністрація та власник, передбачено погіршення оплати та умов праці. А саме пропонується закріпити трудовим договором, що 50% отримуваної суми – це ставка, а половина – премія. А наступним пунктом пропонується визначити, що у будь-який момент власник може припинити виплату премії, а працівник не має права оскаржити це в суді. Ми на такі умови, звісно, не погодимося», – зазначає Андрій Деркач.
 
У випадку, якщо не вдасться домовитись із керівництвом та власниками каналу, осередок КНМП, за словами пана Деркача, буде готовий звернутися до суду.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10293
Читайте також
24.12.2008 11:39
Юліан Зарембовський, для «Детектор медіа»
15 817
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
мочить_Виталича
5698 дн. тому
Андрію, ви, МОЛОДЕЦЬ!!!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду