Маленькі перемогли великих

3 Квітня 2008
52564
3 Квітня 2008
17:22

Маленькі перемогли великих

52564
Серед 10 переможців конкурсу на мовлення у цифровому мультиплексі МХ-4 - лише один відомий мовник. Решта – нові компанії. Хто вони? Що чекає на ринок із приходом 9 нових мовників?
Маленькі перемогли великих
Такий забіг – мрія букмекера: серед 42 компаній, допущених до конкурсу на 8 вільних частот у цифровому каналі «МХ-4», лише одна компанія – явний фаворит забігу. Ідеться про компанію «ТелеОдин» (із концепцією «М2-Естрада»), чию перемогу можна було прогнозувати.
 
Ігор Курус, перший заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, на брифінгу, що передував розглядові конкурсантів, дав досить інтригуючу відповідь на запитання, щодо того, чому Нацрада відклала розгляд питання про попередження п’яти загальнонаціональним мовникам (Інтер, «1+1», НТН, «Україна», Новий канал), адже явки на килим керівників, а то й власників гаряче жадали бачити в Нацраді. Мовляв, зараз відбудеться конкурсний розгляд, сказав Курус, і ви все побачите самі… Під час розгляду першої ж заявки телеканалу «Інтер» стало очевидно, про що говорив перший заступник голови Нацради.
 
До речі, група «Інтер» подала 4 заявки в таких форматних категоріях конкурсу:
 
  • ТОВ «Доброго ранку» претендував на відкриття дитячого каналу;
 
  • ТОВ «ТРК «Спорт ТВ» обіцяла запустити науково-пізнавальний канал К7 з ухилом в історію;
 
  • ЗАТ «ТРК «Інтервідео-Київ» просила частоту під канал «К4», родзинкою якої мали стати екранізації світової та української класики;
 
  • ТОВ «УА-Медіа» хотіла відкрити гумористичний канал «К3» для інтерівського «95-го кварталу».
 
Нагадаємо, конкурс мав досить жорсткі обмеження а) щодо часу виходу в ефір – протягом місяця від моменту готовності мережі (deadline для мережі, яку розгортає «УЦТМ», – травень 2008 року); б) обмеження на кількість каналів від однієї компанії. З останньою вимогою пов’язано те, що всі заявки подано від новозареєстрованих ТОВ, проте з того, що деякі з них належать до великих телекомпаній, учасники ніякої таємниці не робили. 
 
Під час презентацій своїх проектів «Інтер» гарантував фінансове забезпечення, закупку найкращих світових форматів, швидкий вихід в ефір, мобілізацію кадрового резерву «Інтер-школи». Концепції, представлені «Інтером», виглядали досить переконливо. Проте, як категорично сказав Ігор Курус у процесі обговорення, він особисто не проголосує за жодну пропозицію каналу «Інтер», який порушує закон. Схожу думку в кулуарних обговореннях висловила і член Нацради Тетяна Мокріді: мовляв, як я можу голосувати за «Інтер», якщо я вже кілька разів виступала за те, щоб винести цій компанії попередження за порушення «Закону про телебачення і радіомовлення»?
 
З аналогічних причин «пролетів» і блискуче представлений в Нацраді гумористичний канал СМЕ-холдингу – «2+2», гумористичний канал для молодої аудиторії. І хоча представники засновника обіцяли, що на цьому каналі не буде жодного «Кривого дзеркала», і що орієнтація на покупний продукт в ефірі «плюсів» була пов’язана із неузгодженим питанням власності, а вже тепер, коли СМЕ має 90% у своїх каналах, і створила власний продакшн україномовного продукту, все зміниться… Проте Нацрада виявилася невблаганною.
 
Частоти не отримала й інша пропозиція СМЕ від ТРК «Гравіс» (концепція «Кіно плюс» - удосконалена концепція каналу «Кіно»). «Онно, спочатку закон, потім – частоти», - казав на прощання Ігор Курус Онно Зонневельду, гендиректору компанії «Гравіс»...
 
Логіку регуляторного органу щодо великих мовників, в принципі, можна зрозуміти: закон –  порушують, і це задокументований факт. До того ж українські телеканали перетворилися на пункти утилізації світової (здебільшого – російської) телевторсировини. Власного, а то й вітчизняного виробництва майже немає. Якщо є – то таке, що спрямоване  одразу на два ринки, а отже, відбиває ситуацію в «умовному часі» неозначеного сьогодення й не менш умовному просторі без видимих ознак державної приналежності. Тобто,  ігнорування «першого ешелону» вітчизняних телеканалів  цілком можна аргументувати їх деліквентною поведінкою на ринку. Також відома практика західних країн, в яких держава, підтримуючи здорову та рівну конкуренцію, надає  підтримку мовникам або виданням саме другого, третього ешелону, або новачкам. (На противагу чому в Україні Нацрада раніше підтримувала в основному  вже існуючі загальнонаціональні мережі).
 
Що ж стосується інших спірних моментів конкурсу – то найближчим часом «ТК» опублікує інтерв’ю з головою Нацради Віталієм Шевченком, в якому ми сподіваємося отримати більш розгорнуте пояснення позиції цього органу. В принципі, зрозуміло, що після такого важкого конкурсу невдоволені його результатами є.
 
Припустімо, СТБ представив два канали в номінації «оригінальний проект». Чоловічий канал «Qtv» (ТОВ «Хмарочос Медіа») для молодих чоловіків з великою часткою програм про екстремальний спорт, бойові мистецтва та історію козацтва; та абсолютно унікальний канал світової анімації «МульТБ» (ТОВ «Пантонія»), що демонструватиме анімаційні фільми всіх течій на напрямів, включно із лінійкою української анімації – як архівної, так і нової – професійної та студентської. Каналу СТБ немає в чорному списку претендентів на попередження. Більше того, коли обговорювалися результати січневої перевірки каналів, то в ході обговорення СТБ хвалили за цікаву програмну концепцію.
 
Досить цікаво представляв концепції нових каналів ТЕТ, мовлення якого в ході січневої перевірки було визнано цілком відповідним законодавству та умовам ліцензії: «Дитячий» (ТРО «ТЕТ-2») з великим блоком мовлення «Цікава школа», що його ТЕТ планував закупити у львівської студії-продакшн, «2012» (ТРО ТЕТ-1) – канал про здоровий спосіб життя для молодих чоловіків з великою часткою спорту (назва каналу – від «Євро 2012») та ТДК (ТД Коньяк – назва походить не від напою, а від назви найбільшого світового кінофестивалю пригодницьких фільмів); пограмна концепція ТДК –  пригодницькі фільми, детективи, просвітницькі програми про закон і право.
 
Олександр Ткаченко, відомий медіаменеджер, співвласник Одеської кіностудії, мережі кінотеатрів «Лінія кіно» та продакшн-компанії «Нова студія», а віднедавна консультант російського РЕН ТВ,  особисто запропонував на розгляд членів регуляторного органу два проекти: «ПРО 2» (ТРО «ЇТВ») та «ПРО 3» (ТОВ «Нова Студія»). Обидва проекти мали акценти на власному виробництві та співпраці з українськими продакшн-компаніями, зокрема й Одеською кіностудією. Також в Нацраді презентувалися проекти із схожими лого «ПРО 1» (ТОВ «Технологічний ренесанс») та«ПРО 4» (ТОВ «Маркетинг Стратеджис Медіа»), є підстави теж вважати такими, що пов’язані із креативними розробками Ткаченка-медіаменеджера. «ПРО 1» пропонував концепцію гумористичного каналу на основі одеських «Масок» (в редакційній раді –  Георгій Делієв), а «ПРО 4» - канал реаліті-шоу.
 
Аналогічну програмну концепцією «реального телебачення» запропонувала членам Нацради і Юлія Литвиненко, відома телеведуча, головний редактор журналу «Телесіті» (ТОВ «Незалежний прес-клуб»). Проте чи то регулятори вирішили, що цей жанр в Україні є здискредитованим, чи то ідентифікували «Телесіті» як частину холдингу СМЕ і вирішили таким чином покарати «плюси» - невідомо, але оригінальними ці ідеї визнані не були. На відміну від, приміром, «оригінального» жіночого каналу «Берегиня» невідомої ТОВ «Футурама» з міста Вишневе Київської обл. Можливо, український супутниковий канал «Маххі» доступний не всім, але загальної ерудиції ніхто не відміняв. Принаймні озвучена в Нацраді концепція виглядала братом-близнюком (чи то сестрою-близнючкою) вже існуючого каналу.
 
Дехто з переможців аж надто явно не розумівся на тому, про що говорив. Так, представник  ТОВ «Лайкс», м. Київ (переможець в номінації «Кіно, телесеріал») пообіцяв, що його канал підписуватиме угоди з кіностудією… наукових і популярних фільмів. Такої кіностудії давно не існує, її спадкоємицею в 90-х роках стала «Національна кінематека України». Про намір реанімувати архіви «Київнаукфільму» говорив у презентації свого кіноканалу й Олександр Ткаченко. Вочевидь, Нацрада вирішила, що «Лайкс» впорається із цим ділом краще. Принаймні, на відміну від Ткаченка, представникові цього каналу додаткових питань не ставили.
 
Гумористичний канал «Штепсель» (ТОВ «Інтер – Ківар» – до групи «Інтер» не має жодного стосунку) обіцяє Нацраді 100% української мови на каналі. Стає і правда смішно: адже у відомій сатиричній парі Тарапунька-Штепсель, Штепсель (Юхим Березін) був якраз російськомовним «гострословом», на відміну від вайлуватого україномовного Тарапуньки (Юрія Тимошенка). Питання: чи покаже канал «Штепсель» за такої умови легендарного Штепселя?
 
Оригінально виглядав і виступ представника ТОВ «Емпаєр Бізнес Брокерс-Україна» з концепцією футбольного каналу «5:0» («Оригінальний проект»). На запитання члена Нацради Ігоря Куруса, чи має канал права на світові чемпіонати чи тільки мають намір їх укласти, представник сказав: «Маємо намір». Тут є два нюанси: перший – права на покази основних світових футбольних чемпіонатів в Україні належать «Поверхность СПОРТ-ТВ», що має власні спортивні канали і, якщо й погодиться їх відступити іншому мовникові, то, звісно, на тих умовах, які б компенсували відтік глядачів з їхніх каналів. До того ж, за умовами конкурсу, новий канал має розпочати мовлення в червні. В червні основні чемпіонати не граються – гравці беруть участь в першості Європи. Тендер на «Євро-2008» відбувся ще торік, тож «5:0» показувати матчі чемпіонату не зможе. «Лишаються хіба що деякі чемпіонати країн Латинської Америки і архівні матчі», - на прохання «ТК» Марія Лисенко, гендиректор «Поверхность Спорт-ТВ», пояснила особливості програмінгу футбольного мовника. Хоча тут же зазначила: що на архівні матчі каналові також доведеться відкупити права в «Поверхности». «Чи велися вже переговори з цього питання?» - «Ні».
 
Анекдот конкурсу: на ТРК «Ера» просто забули, що на «МХ-4» в них уже є канал саме з такою програмною концепцією, з якою вони мовлять в ефірі і… подалися ще раз, подарувавши в такий вишуканий спосіб державній скарбниці 65 тисяч гривень конкурсної гарантії.
 
Отже, загалом запропоновані мовниками концепції не втішили Нацраду. «Ви нас розчарували», – відверто заявив мовникам голова Нацради Віталій Шевченко. «Тільки 3 – 4 є оригінальних проектів», – сказала Тетяна Мокріді. «5 – 6», – підтримав колегу Юрій Плаксюк. Нагадаємо, що  переможцями у конкурсі оригінальних проектів  стали ЗАТ «Телеодин», м. Київ (Логотип «М2»); ТОВ «Емпаєр Бізнес Брокерс-Україна», м. Київ. Нова ТРО. Логотип: «5:0» (футбольний канал); ТОВ «Футурама», м. Вишневе Київської обл. Нова ТРО. Логотип: «Берегина» (жіночий канал); ТОВ «Дотюей», м. Київ. Нова ТРО. Логотип: телевізійний канал «Цукор»; ТОВ «УНІАН ТБ», м. Київ. Нова ТРО. Логотип: «УНІАН ТБ». Усього 5 переможців на 3 місця в мультиплексі.
 
«Детектор медіа» намагатиметься отримати дані щодо власників деяких переможців – тих, що поки що залишаються невідомими громадськості.
 
Проте вже зараз можна сказати, що в Україні з’явилося 9 нових мовників, які не належать до великих телевізійних холдингів. Яким чином це вплине на розвиток телеринку? «Це продовження процесу нішtвізації каналів. Глядачам чим більше нішових каналів – тим краще, сейлз-хаусам теж буде де попастися, а от великим мовникам і медіагрупам – погіршає. Проте зменшення частки рекламного пирога все одно відбуватиметься повільнішими темпами, ніж капіталізація каналів. Тому радикальних змін на ринку не буде», - вважає партнер компанії «Сфера-ТВ» «ТК» Юрій Когутяк. Якщо нові мовники, на думку Когутяка, де факто не належать існуючим великим медійним холдингам – або ж телевізійним, або конвергованим – то їхні рекламні шанси під питанням. Він припустив, що таким маловідомим новим мовникам за відсутності комерційного ресурсу доведеться врешті-решт «переуступити» виграні частоти великим холдингам. Або – додамо від себе – розраховувати на позаринкове фінансування.
 
 
Про визначення переможця конкурсу та видачу ліцензії на мовлення на загальнонаціональному каналі мовлення багатоканальної телемережі МХ – 4
Курсивом виділені переможці
46 культурно-мистецька програма
1. ТОВ „ВЕКТА – ПЛЮС”, м. Київ. Нова ТРО.
Логотип: телевізійний канал „КЛАСИКА”(канал презентувала Марія Лисенко, гендиректор «Поверхность СПОРТ-ТВ»; себе назвала тільки «консультантом»).
47 дитяча програма
1. ТОВ „Мирей”, м. Київ. Нова ТРО. Логотип: „Котигорошко”.
2. ПП „ТВ ІНТЕРТЕЙМЕНТ”, м. Київ. Нова ТРО. Логотип: „ttv”.
3. ТОВ „ТРО „ТЕТ-2”, м. Київ. Логотип: „Дитячий” (ТЕТ).
4. ТОВ „ДОБРОГО РАНКУ”, м. Київ. Логотип: „К5” (Інтер).
 
 
48 пізнавальна програма
1. ТОВ „ЕНЕРГО-ПРОЕКТ”, м. Київ. Логотип: „Природа” (ТОНІС).
2. ТОВ „ТРК „СПОРТ ТВ”, м. Київ.. Логотип: „К7” (Інтер).
3. ТОВ „Ді.Ком”, м. Київ. Нова ТРО. Логотип: телевізійний канал „Мандрівник”.
4. ТОВ „ТРО „ЇТВ”, м. Київ. Нова ТРО. Логотип: „ПРО ІІ” (Ткаченко).
49 програма кіно (телесеріал)
1. ТОВ „Гравіс”, м. Київ. КІНО” Логотип: „КІНО плюс” (СМЕ)
2. ТОВ „НОВА СТУДІЯ”, м. Київ. Нова ТРО. Логотип: „ПРО ІІІ” (Ткаченко).
3. ТОВ „ЕПСІЛОН ТВ”, м. Харків Нова ТРО. Логотип: „Е” містить букву „Е”, що є початковою буквою назви „Епсілон ТВ”.
4. ТОВ „ЛАЙКС”, м. Київ Нова ТРО. Логотип: кінематографічна хлопавка, на тлі якої розташована літера „К”.
5. ЗАТ „ТРК „Інтервідео-Київ” м. Київ. Логотип: „К4” (Інтер).
50 гумористична програма
1. ТОВ „МЕДІА СЕРВІСЕЗ УКРАЇНА”, м. Київ. Нова ТРО.
Логотип: „2+2” (СМЕ)
2. ТОВ „ІНТЕР – КІВАР”, м. Київ. Нова ТРО.
Логотип: стилізоване зображення елементу, що служить для підключення електроприладу до електричної мережі – та напису його назви „штепсель”, розташованого під ним.
3. ТОВ „Технологічний ренесанс”, м. Київ. Нова ТРО. Логотип: „ПРО І” (?Ткаченко).
4. ТОВ „УА-МЕДІА”, м. Київ Нова ТРО. Логотип: „К3” (?Інтер).
51
оригінальний проект 1
1. ТОВ „Гамма-Консалтинг”, м. Київ.
64 ТВК у м. Києві (4 цифрові телепрограми) Логотип: латинська заголовна літера „G”, що графічно складається з зображувальних елементів – світлих крапок– та розташована в уявному центрі темного квадрату з округленими кутами (заява про реєстрацію).
2. ТОВ „ТРК „РОСА”, м. Київ. Логотип: „Роса” (надіслали заяву про вихід з конкурсу, просили повернути гарантійний збір – заяву задовольнили, гарантію не повернули).
3. ЗАТ „ТРК Люкс”, м. Львів. Логотип: „24”
4. ЗАТ „ТЕЛЕОДИН”, м. Київ. Логотип: „М2”
5. ТОВ „ТРК КЛАС”, м. Київ. Логотип: „Перший муніципальний”. Логотип: „ПРО ВСЕ”
6. ТОВ „Світ ТВ”, м. Київ Логотип: „Перший Автомобільний телевізійний канал”
7. ТОВ „Хмарочос Медіа”, м. Київ. Логотип: „Qtv” (СТБ)
8. ТОВ „ТРО „ТЕТ-1”, м. Київ. Логотип: „2012” (ТЕТ)
9. ТОВ „ТРК „БЛАГО-ІНВЕСТ ЗДОРОВ’Я”, м. Одеса. Нова ТРО. Логотип: телеканал „Доктор” (не презентувалися).
10. ТОВ „Панторія плюс”, м. Київ Нова ТРО. Логотип: „Як?Тб”.
11. ТОВ „ЕМПАЄР БІЗНЕС БРОКЕРС-Україна”, м. Київ. Нова ТРО. Логотип: „5:0”.
12. ТОВ „КОНСАЛТИНГОВА КОМПАНІЯ „ПАРТНЕРИ”, м. Київ. Нова ТРО. Логотип: „Знання”.
13. ТОВ „ФУТУРАМА”, м. Вишневе Київської обл. Нова ТРО. Логотип: „БЕРЕГИНЯ”.
14. ТОВ „ДОТЮЕЙ”, м. Київ. Нова ТРО. Логотип: телевізійний канал „ЦУКОР”.
15. ТОВ „ТРК „ЕРА”, м. Київ. Логотип: „ЕРА”.
16. ТОВ Незалежна ТРК „ІРТА” м.Луганськ. Логотип: „ІРТА”.
17. ЗАТ „УКРАЇНСЬКА НЕЗАЛЕЖНА ТРК „ЗАГРАВА”, м. Київ. Логотип: „Перший діловий”, стилізована літера „Д”.
18. ДП „Агентство інформаційних технологій”, м. Київ. Нова ТРО. Логотип: „Твій дім”.
19. ТОВ „УНІАН ТБ”, м. Київ. Нова ТРО. Логотип: „УНІАН ТБ”.
20. ТОВ „НЕЗАЛЕЖНИЙ ПРЕС-КЛУБ”, м. Київ. Логотип: „ТЕЛЕСІТІ” (СМЕ?).
21. ТОВ „ІНТЕРХОЛДІНГ”, м. Київ. Нова ТРО. Логотип: „tvSHOP”.
22. ТОВ „Маркетинг Стратєджис Медіа”, м. Київ. Нова ТРО. Логотип: „ПРО ІV” (Ткаченко?).
23. ТОВ „ТРО „ТЕТ-2”, м. Київ. Логотип: „ДТК” (ТЕТ).
24. ТОВ „Пантонія”, м. Київ. Нова ТРО. Логотип: „МульТБ” (СТБ).
 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
52564
Читайте також
08.07.2009 09:14
Марко Дармограй
, для «Детектор медіа»
40 620
18.03.2008 14:35
Дмитрий Костюк, ЛIГАБiзнесIнформ
18 231
14.01.2008 19:45
Сергій Собуцький
37 539
07.12.2007 13:45
Марко Дармограй
для «Детектор медіа»
52 813
Коментарі
13
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
siniestro
5859 дн. тому
to Ганжа. Леся, гендиры холдингов и их владельцы не пойдут на прямой конфлик с нацсоветом в условиях отсутствия гарантированной победы... по-заячьи или нет, но факт. (тут и очередная проверка по поводу выполнения квоты притаилась)) пететряхивать будут как в соседней республике. рэгулярно. ппока всё не будет добра) А "государство - это мы"... справедливо.. но есть ещё хорошая поговорка - кто что-то умеет, идёт в бизнес, прочие в политику. Всё это не проблема телевидения, просто часть государственной проблемы. Проблема "честного государства". Решится всё через несколько поколений.
Сосед справа
5859 дн. тому
Леся! МХ4 никак не выйдет раньше МХ1...3, поскольку основу сети - телевышки - будет строить, скорее всего, государственный концерн РРТ и на государственные деньги. И только на этих телевышках будут антенны, а под ними - передатчики. В этом - хитрость УЦТМ как бизнеса (если покопаетесь, найдете, что там в учредителях - "Квант-Эфир", единственный в Украине производитель цифровых передатчиков, он же - поставщик технологии для Концерна РРТ, при этом РРТ - учредитель "Квант-Эфира". Ключевая фамилия - Омельянюк. Вот как всё сложно закручено). А то, что произойдет через 2 месяца, читайте в соседних материалах вашего же сайта: это будет Одесская область, Закарпатье и, возможно, север Сумщины. Остальное покрыто мраком.
ганжа
5860 дн. тому
повидлу: мисандерстендинг, коллега. это я так извинилась перед вами за ваше читательское разочарование.
ABSOLUT POVIDLO
5860 дн. тому
Не ожидал столкнуться с аргументом "сам-дурак"... :( Нет у меня еще ресурса, до введения МХ-4 еще 2 месяца! Есть только надежда на справедливость... P.S. В конкурсе участвовал честно и, в отличие от К3-К4 или ПРО-1-2-3-4 готов был выйти в эфир вовремя!...
DoctoR
5860 дн. тому
Автору: Какие еще вам документы необходимы? Публикации о проведении конкурсов - на сайте Нацсовета. Закон "Про ТВ и РВ" - на сайтах с законодательством. Или ссылки выложить? Просто никто не хочет сложить все вместе, только одно изложение и повторение свершившихся фактов. Действительно "за государство стыдно". Правильно было сказано на конференции по цифре 26.03.08: в нашей стране телевидением правят 7 журналистов.
ганжа
5860 дн. тому
siniestro - "государство - это мы")))) так что стыдно. очень стыдно. а "отомстит" - как-то по-заячьи звучит, еге ж? а удар держать? кароче, надашотарешать
siniestro
5860 дн. тому
Леся, а кому кричать?) Холдингам? Так нацсовет потом отомстит. Тихо, мирно, по букве закона (хотя там разночтений...). Все затаились.
А за государство стыдно. Что в парламенте, что в нацсовете - полуграмотные {CENSORED}.
ганжа
5860 дн. тому
уважаемый доктор, учите матчасть, не забывая о широком использовании синонимических рядов. вопросы у вас видите ли. есть документы - приносите. нет - не подгоняйте, ищем.
DoctoR
5860 дн. тому
Уважаемый автор. Вы пожалуйста определитесь с формулировками. То у вас места в мультиплексе, то частоты. Конкурс проводился на вещание в составе мультиплекса, т.е. на "место под солнцем", и частоты здесь совсем ни при чем. На один мультиплекс в пределах одной зоны вещания выделяется одна частота. А вот кто стал (станет) этим "солнцем" - владельцем частоты? Вот где интересная тема для размышлений. В продолжении развития этой темы повторю свой комментарий со страницы с информацией "ТК" о результатах конкурса: Интересно, каким образом эти каналы вместе со своим провайдером (оператором) УЦТМ собираются выйти в эфир? Согласно Закона Украины "Про ТВ и РВ" цифровое вещание с использованием радиочастотного ресурса лицензирется как многоканальное вещание (п. 5 ст. 23) и только на конкурсных основах (п. 7 ст. 23). Отсюда вопрос - а где ж собственно конкурс на вещание, кто владелец частот? Были только конкурсы на провайдера мультиплекса, хоть он и спорный (по закону провайдер не лицензируется, а регистрируется) и конкурс от 02.04.08 на право вещания в мультиплексе. Конкурс на само вещание с использованием частот НЕ ПРОВОДИЛСЯ. (http://www.telekritika.ua/news/2008-04-02/37599)
ганжа
5860 дн. тому
соседу справа: не быстрее. первым будет построен МХ4, вещание на нем начнется через 2 месяца (по идее). повидлу: товарисч, старалась, как могла(((( кстати, вы с какого канала? что-то я репортажика-то не увидела и заявлений никто не сделал. не знаете почему? может, задействуете свой журналистский ресурс, расследуете ситуацию? или снова все дружно промолчим,а потом "по-тихому порешаем"?
Философ
5860 дн. тому
Конкурс - это всегда один победитель и все остальные - недовольные. Дали бы "большим" каналам - все бы кричали: "опять олигархи раздерибанили эфир!". И считали бы в процентах, насколько Пинчука любят меньше, чем Ахметова или Хорошковского. Дали новым, "незаплямованим", опять плохо. Может, таким многоголосием обеспечат хоть какой-то "множественный" плюрализм?
ABSOLUT POVIDLO
5860 дн. тому
Как-то очень уж беззубо... Для всех же очевидно, что шкатулка с двойным дном. А мы просто описываем очевидные вещи... :(((((
Сосед справа
5860 дн. тому
Леся, а тот факт, что все "большие" автоматом получили места в МХ1, МХ2 и МХ3, которые будут постоены быстрее, декодеры будут в 5 раз дешевле, и никто их не заставляет финансировать сет-топ-боксы для населения - это ли не реальная победа?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду