Ukraine World News тимчасово припиняє мовлення телеканалу Tak TV

Ukraine World News тимчасово припиняє мовлення телеканалу Tak TV

17 Вересня 2024
580
17 Вересня 2024
10:46

Ukraine World News тимчасово припиняє мовлення телеканалу Tak TV

580
За словами доньки власника UWN, «телеканалу в його попередньому вигляді вже не буде», а проєкт продовжить працювати в digital-форматі.
Ukraine World News тимчасово припиняє мовлення телеканалу Tak TV
Ukraine World News тимчасово припиняє мовлення телеканалу Tak TV

Медіапроєкт Ukraine World News оголосив, що тимчасово припиняє мовлення телеканалу Tak TV. Як йдеться в заяві проєкту, причиною став тиск з боку силових структур.

За словами доньки власника UWN Юлії Кропачової, у п’ятницю, 13 вересня, Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами (АРМА) розпочало процедуру оцінки та подальшої передачі під зовнішнє управління медіаактивів, що належать Віталію Кропачову.

За її словами, це відбулось «попри відсутність рішення суду щодо його справи, жодних доказів його провини та очевидність сфальсифікованості справи».

«На жаль, ми змушені тимчасово призупинити нашу діяльність для її переосмислення та переформатування. Мені дуже важко про це говорити, але телеканал в його попередньому вигляді вже не буде, оскільки ми не можемо забезпечити чесність та прозорість редакційної політики під тиском правоохоронних органів, які сфальсифікували кримінальні справи проти мого батька», — сказала Юлія.

За її словами, проєкт продовжить працювати в digital-форматі й зосередиться на виробництві контенту для ютубу та соцмереж.

Нагадаємо, 17 травня правоохоронці затримали бізнесмена Віталія Кропачова, власника каналу Ukrainе World News та цифрового київського провайдера ТОВ «Ера Продакшн».

Йому висунули підозру й інкримінують заподіяння державі 2 млрд грн збитків на махінаціях у вугільній сфері через ТОВ «Краснолиманське», що входить до групи компаній ТОВ «Укрдонінвест». Ці компанії, як і медійний бізнес Кропачова, арештовані.

Віталій Кропачов володіє газовим, вугільним, машинобудівним та іншими бізнесами, а також є власником цифрової та супутникової ліцензії на канал «Так TV». Бізнесмен ще у 2019 році купив канал «Так TV» у співвласника «Коледжу преси та телебачення» Гліба Головченка.

У 2022 році  Віталій Кропачов купив ліцензію на цифрове мовлення 4 каналу, а також компанію «Ера Продакшн». Він мав намір запустити канал під брендом Ukraine World News і на початку цього року подав відповідні документи до регулятора.

Однак Національна рада з питань телебачення та радіомовлення так і не розглянула питання зміни логотипа. Тому канал запустився на супутнику й мовить під логотипом «Так TV», а в цифрі транслював марафон. Натомість канал під логотипом Ukraine World News зараз має ютуб-канал, а також доступний на міжнародному ОТТ-сервісі Kartina.TV. До складу медіапроєкту Ukraine World News, окрім каналу, входять ще й сторінки в соціальних мережах. На ютубі Ukraine World News розпочав мовлення в лютому 2023 року.

Серед співробітників каналу Ukraine World News були ведучі та менеджери, які працювали на каналах «Інтер», Live.Network, «112 Україна», NewsOne. Незалежна медійна рада (НМР) закликала РНБО та регулятора стежити за дотриманням законодавства каналом Ukraine World News через ризик поширення наративів колишніх телеканалів «112 Україна», NewsOne, Live.Network, ZIK. Тодішній міністр культури й інформаційної політики Олександр Ткаченко сказав, що МКІП «уважно стежить» за цим каналом, а в нього самого, мовляв, «є питання щодо “різнобарвного” бекграунду співпраці з різними політичними командами власника каналу Віталія Кропачова».

У серпні 2024 року технічний директор Ukraine World News і телеканалу «Так TV» Дмитро Скідан завершив співпрацю зі проєктами. Нещодавно також завершили співпрацю з медіапроєктом генеральна продюсерка Ольга Гіржева та головний редактор Сергій Харченко. Вони працювали на каналі з моменту його запуску у лютому 2023 року. Раніше Ольга Гіржева з 2018 року була головною редакторкою телеканалу NewsOne (зокрема й тоді, коли канал купив соратник Віктора Медведчука Тарас Козак), а до того дев’ять років працювала з Савіком Шустером. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
580
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду