Що покажуть українські телеканали в День Незалежності України

Що покажуть українські телеканали в День Незалежності України

23 Серпня 2024
484
23 Серпня 2024
13:00

Що покажуть українські телеканали в День Незалежності України

484
Спецетер «Єдиних новин» до Дня Незалежності, прем'єри фільмів, зміна графіки оформлення каналів та концерт Jerry Heil.
Що покажуть українські телеканали в День Незалежності України
Що покажуть українські телеканали в День Незалежності України

Українські телеканали в День Незалежності України покажуть тематичні сюжети до свята, змінять графічне оформлення, також відбудуться низка прем’єр фільмів. Розповідаємо, що готують канали для глядачів.

«Суспільне»

До 33 річниці Незалежності Суспільне підготувало прем’єри документальних проєктів, спеціальні ефіри «Суспільне Студія», святкові випуски радіопрограм, а на «Суспільне Медіатека» можна переглянути унікальні історичні відео.

Детальніше програму «Суспільного» читайте за посиланням.

«Єдині новини»

Національний телемарафон «Єдині новини» готує спецефір з нагоди Дня Незалежності України.

24 серпня для глядачів працюватимуть команди телеканалів «1+1 Марафон» і «Рада», які покажуть  ексклюзивні матеріали, ввімкнення, а також спецпроєкт з ведучими всіх мовників марафону під назвою «Єдині. Незалежні».

Святковий етер розпочне редакція «1+1 Марафон» 24 серпня о 7:00 з «Ранку Марафон».

«Стержнем усього слоту буде зібрання у Витачеві (невелике село на Київщині. — Ред.), де будемо накривати святковий стіл Незалежності й говорити, що треба формувати не лише традицію, а й визначатися зі стравами й створювати нові смакові символи», — розповідають у команді «Ранок Марафон».

Головною стравою святкового столу, який накриють Валентина Хамайко, Олександр Попов, ведучі «Сніданку з 1+1» Єгор Гордєєв і Неля Шовкопляс, а також ведучий ТСН Святослав Гринчук, стане «Пиріг Незалежності». 

Саме таку назву отримала громадська ініціатива, покликана відтворити або створити гастрономічну традицію для кожної української родини готувати пиріг на День Незалежності й заохочувати інших робити це з року в рік.

Локація обрана невипадково, адже рік тому, 24 серпня 2023 року, саме у Витачеві висадили перше дерево в межах проєкту «Гай дитячих снів», який покликаний вшанувати памʼять кожної дитини, чиє життя обірвала війна.

Спеціальні кореспонденти відвідають і містечко Макарів, де вже росте 300 райських яблунь Гаю, а організатори ініціативи в прямому етері висадять дерева памʼяті.

Також ведуча «ТСН. Тиждень» Алла Мазур наживо проведе інтерв’ю з міністром енергетики Германом Галущенком.

Крім цього, з різних міст і локацій вмикатимуться ведучі Соломія Вітвіцька, Наталія Мосейчук, Марічка Падалко, Людмила Барбір, Руслан Сенічкін, Євген Плінський, Максим Сухенко й Руслан Шаріпов.

Так, Наталія Мосейчук у Вінниці розповість щемливу історію двох педагогів — учителя й учительки. Обоє вирішили боронити Україну в лавах Збройних сил. А Марічка Падалко в Києві зустрінеться з нашими олімпійцями.

Ведучі «Сніданку з 1+1» Руслан Сенічкін і Людмила Барбір вмикатимуться з київського вокзалу, де поспілкуються з пасажирами, які покидають столицю або прибувають до неї.

Зі студії ТСН про ключові новини Дня Незалежності розповідатиме ведуча Наталія Островська.

На глядачів чекатимуть музичні номери. Зокрема, відкриття року — МУР, автори першого в Україні історичного альбому-мюзиклу про письменників. А також виступ зірок цьогорічного «Євробачення», які вибороли для України бронзу, — Jerry Heil та Alyona Alyona.

О 15:00 годині тематичний етер «Єдиних новин» під назвою «Сила нації» продовжить телеканал «Рада».

«Попри повномасштабну війну, в якій український народ протистоїть агресору — Російській Федерації, — Україна сильна, і головна наша сила — це люди. Військові, медики, науковці, спортсмени, бізнесмени, культурні діячі — ми розкажемо історії й покажемо тих, ким пишається нація», — коментують на телеканалі.

У планах «Ради» — виїзна студія на майдані Незалежності. Ведучі Назар Довгий і Ганна Гомонай спілкуватимуться в етері з українськими героями. Це військові, медики, спортсмени. На іншому майданчику, де працюватимуть Вадим Колодійчук, Тетяна Гончарова та Максим Зборовський, глядачі побачать тих, хто працює в тилу — бізнесменів, учителів, науковців, артистів.

Також очікують на ексклюзивні інтерв’ю з високим іноземним гостем та українськими високопосадовцями.

У вечірніх суботніх підсумкових новинах зі Світланою Усенко покажуть героїв, чиї історії нікого не залишили байдужими.

Це прості люди, які щодня долають труднощі, що підкидає їм життя, війна, особисті втрати. Вони не здаються, вони шукають сили жити далі й наближати нашу перемогу. Команда телеканалу стежить за долею кожного героя не лише під час підготовки програми, а й протягом існування всього проєкту. Тож цього разу покажуть, як змінилося життя наших героїв за цей час.

А ввечері — прем’єра документального фільму «Західний напрямок». Цей проєкт — спроба дослідження давніх прагнень українців рухатися на захід, до об’єднаної Європи.

«Дім»

В етері телеканалу українського іномовлення «Дім» до Дня Незалежності заплановано спецпрограмування, повідомили у пресслужбі каналу.

Ранковий етер розпочнеться святковим випуском проєкту «Ранок вдома», в рамках якого заплановано тематичні сюжети, що говорять про шлях України до свободи, нагадують глядачам історичні події 1991 року, які ознаменували здобуття нашою державою незалежності, розповідають про здобутки та виклики України.

Серед гостей інформаційно-пізнавального проєкту цього дня будуть українські спортсмени — призери Олімпійських ігор у Парижі, волонтери, військовослужбовці, зокрема Ілля Ковтун та його тренерка Ірина Горбачова, Ірина Геращенко, Еліна Авдєєва від проєкту ReSkill; рекордсмен України з метання спису, військовослужбовець НГУ Олександр П’ятниця, фотографка Марія Пуля, яка, залишаючись в окупованому Херсоні, зробила світлини проукраїнського мітингу, знімала рідне місто, щоб зафіксувати його для історії ще не зруйнованим.

Вдень в етері заплановано телевізійну прем’єру документального мінісеріалу про події, які ще від самого здобуття Україною незалежності свідчили, що війна неминуча. Зокрема, в серіалі розповідається про протистояння за Крим та Чорноморський флот у 90-х роках ХХ століття, прихід Путіна до влади і розвиток тоталітаризму в Росії, конфлікт навколо Тузли, політику Путіна щодо Україні за часів президентства Віктора Ющенка та Віктора Януковича, інструменти «м’якої сили» Москви в Україні.

Також планується прем’єра документального фільму «Нам своє робить» про військовий гумор та стійкість на війні, виробництва студії DocNoteFilms за участі об’єднання «Вавилонʼ13» та за підтримки Українського ветеранського фонду.

24 серпня глядачі каналу «Дім» побачать серіал про перші дні й тижні повномасштабного російського вторгнення «Під одним дахом».

Протягом дня в етері будуть добірки сучасних українських патріотичних пісень та спецвипуски проєкту «Україна поетична», в якому українські актори-воїни читають вірші українських поетів.

У праймтайм відбудеться показ історичної саги «Захар Беркут».

«FreeДом»

В етері телеканалу «FreeДом» 24 серпня заплановано тематичний спецмарафон до Дня Незалежності. У студії працюватимуть ведучі Лейла Мамедова та Юрій Кулініч.

Експерти та гості сконцентруються на питаннях: як розвивається українська армія, військово-промисловий комплекс, обороноздатність країни загалом, як Україна вибудовує взаємини з нашими партнерами, хто наші союзники та ін.

Також в етері заплановано великий окремий блок історій від регіональних кореспондентів «FreeДом», ввімкнення з різних міст.

Редакції ютуб-каналів українського іномовлення UATV англійською та іспанською мовами також готують спецвипуски своїх проєктів до Дня Незалежності.

На англомовному каналі UATV English вийде спецетер з ведучою Анною Нитченко «Guardians of the Independence» («Захисники Незалежності»), гостями етеру стануть письменник, музикант, командир відділення 68-ї Окремої єгерської бригади ЗСУ Павло Вишебаба, капітан НГУ Антон «Nikon» Карпенко, дипломат, експерт з питань зовнішньої та безпекової політики Олександр Хара, бойовий медик Максим Вовнюк.

Одне з головних питань, яке обговорюватимуть гості спецетеру, — за що бореться Україна: за території, за людей, за безпечне дитинство.

Також у фокусі уваги будуть теми викрадення росіянами українських дітей, жорстокість окупантів на тимчасово захоплених територіях, історії про те, якими були Крим, Донецьк, Маріуполь до російської окупації.

На каналі UATV Español вийде спецвипуск програми «Análisis Detallado» («Детальний аналіз»). Разом з Дариною Ткаченко, Ольгою Тарновською та Хав’єром Доносо іспаномовні глядачі дізнаються, яким був шлях України до свободи, які події відбулися між 1989 і 1991 роками, коли Радянський Союз був дестабілізований, як українці святкували здобуття незалежності.

Також на всіх майданчиках ДП «МПІУ» до Дня Незалежності буде спеціальне графічне оформлення.

«Новий канал»

Як повідомили у пресслужбі «Нового каналу», у святковому етері 24 серпня покажуть:

10:15 — мультфільм «Микита Кожум’яка». Це пригоди маленького Микити, сина відомого богатиря Кожум’яки, який вирішив, що теж може перемогти дракона, як це колись зробив його батько. Попри заборони тата, Микита вплутується у пригоди, і тепер лише від його хоробрості залежить, чи вдасться йому здолати дракона та потрапити з чарівного світу назад додому.

О 16:00 на глядачів чекатиме прем’єра романтичної комедії «Смак свободи». Молода дівчина — кухарка Варя — дуже смачно готує, але втрачає роботу, бо її висока кухня нікому не потрібна у придорожньому кафе. Мила, енергійна, дотепна, вона тікає якомога далі від дому, до Львова. Там на неї чекає несподівана знахідка — книжка забутої легенди української кухні Ольги Франко, яка змінює її життя назавжди. 

23:40 — телеверсія сольного концерту Jerry Heil.

«1+1 media» 

На телеканалах групи «1+1 media» в День Незалежності буде спецпрограмування.

«1+1 Україна» в День Незалежності України презентує новий дизайн телеканалу, який буде інтегровано на всіх ефірних і диджитал-майданчиках.

Саме 24 серпня в етері телеканалу оновлений дизайн буде доповнено знаковими елементами й державною символікою.

Телеканали «2+2», ТЕТ, «ПлюсПлюс», «Бігуді», УНІАН ТБ використовуватимуть загальнодержавну графіку для оформлення святкового етеру.

Крім того, в соцмережах ТЕТ підготував спеціальні рубрики з привітаннями від зірок, а також проморолик.

На телеканалі «1+1 Україна» відбудеться телепремʼєра стрічки «Я, “Побєда” і Берлін» та історичного розслідування Акіма Галімова.

На телеканалі «2+2» відбудеться прем’єра інформаційно-пізнавального проєкту «Загублений світ. Повернені скарби».

Також покажуть серіал власного виробництва «Позивний «Тамада» та військову драму «Снайпер. Білий ворон» (2022), що перемогла на 11-му конкурсному відборі Держкіно України. Стрічка заснована на реальних подіях. Вона розповідає історію Миколи Вороненка — снайпера з позивним «Ворон».

Графічне оформлення каналу буде розширене тематичними проявами до відповідних дат.

Телеканал «2+2» традиційно готує вітання на сторінках соціальних мереж і на сайті.

Програма телеканалу ТЕТ на 24 серпня складатиметься з легендарного затишного кіно, яке можна дивитися всією сімʼєю.

24 серпня о 19:00 на телеканалі «Бігуді» відбудеться телевізійна прем’єра турецького телесеріалу «Постукай в мої двері» («Sen Çal Kapımı»), який вперше покажуть в Україні.

Платформа кіно й телебачення «Київстар ТБ» з нагоди Дня Незалежності України підготувала добірку з 33 найпопулярніших серед глядачів українських фільмів та серіалів, які були створені за часи незалежності.

Окрім цього, платформа розширила доступ до контенту з 23 по 26 серпня включно. У ці дні всі фільми, серіали й шоу (окрім категорії «Покупка») на «Київстар ТБ» можна дивитися у вільному доступі за умови попередньої авторизації на платформі.

«Еспресо»

У День Незалежності від 8-ї ранку і до кінця дня на всіх платформах «Еспресо» — інформаційний марафон «Світлі люди в темні часи».

Спецпроєкт присвячений людям, які не лише надихають українців своїм прикладом, але й активно відстоюють незалежність країни на різних напрямках — у війську, в культурній царині, за допомогою волонтерства та дипломатії, повідомляє пресслужба телеканалу.

Протягом дня пресслужба анонсує низку ексклюзивних інтерв'ю: з експрезидентом України Віктором Ющенком, Главою УГКЦ Святославом Шевчуком, міністром закордонних справ Польщі Радославом Сікорським, істориками Ярославом Грицаком та Сергієм Плохієм, співаком Тарасом Петриненком, військовослужбовцем Володимиром Бірчаком та іншими.

Завершить спецпроєкт до Дня Незалежності телевізійна прем'єра документального фільму «10 років війни», який зняв телеканал «Еспресо» за підтримки Посольства США в Україні та Internews Network.

Фільм, який вийде в етер о 22:00, присвячений найважливішим подіям новітньої історії — від перших вуличних акцій Революції гідності до всенародного опору під час повномасштабного вторгнення.

На тлі історичних подій розповідається про долі головних героїв — громадського активіста Романа Ратушного, його матері — поетки й активістки Світлани Поваляєвої, політикині та журналістки Тетяни Чорновол, парамедикині Юлії Паєвської (Тайри).

СТБ

24 серпня в етері СТБ відбудеться прем’єра 14-го сезону проєкту «МастерШеф», у якому аматори змагатимуться за звання найкращого кухаря, повідомили у пресслужбі каналу.

У новому сезоні, вперше в історії проєкту, з’явиться Золотий фартух. І вперше учасники мають пройти випробування, які для них створили глядачі. Головним концептом сезону залишаються українські страви та локальні продукти, які відважні українські аграрії вирощують та збирають в умовах повномасштабної війни.

Випуск «Неймовірної правди про зірок», яка також виходить в суботу о 9:30, буде присвячений стійкості українців.

А ввечері на телеканалі покажуть випуски «Солов’їного шоу» — освітнього проєкту, в якому за допомогою цікавих і пізнавальних конкурсів глядач може покращити своє знання української мови. Його мета — підтримати національний рух з переходу на українську мову у спілкуванні. «Солов’їне шоу» в ігровій формі залучає зіркових учасників і глядачів до проходження тестів зі знання рідної мови. Ведучий проєкту — зірка «Вар’ятів» Володимир Жогло.

ICTV2

У День Незалежності на телеканалі ICTV2 відбудеться телевізійна премʼєра культового пригодницько-історичного фільму режисера Олеся Саніна «Довбуш», повідомила пресслужба каналу. Телепрем'єра відбудеться 24 серпня о 20:00.

Також телеканал покаже спецпроєкт «Незалежність у прямому ефірі». Він надасть українцям унікальну можливість стати свідками однієї з найважливіших подій новітньої історії України — прийняття Акту проголошення незалежності, так, ніби це відбувається в реальному часі.

«Незалежність у прямому ефірі» — перша в Україні адаптація французького формату «Breaking news. Live from history» (дистрибʼютор Can’t stop media).

За концепцією шоу, реальна новинна редакція — включаючи справжніх ведучих, редакторів, репортерів та експертів — переноситься в одну з ключових подій в історії та, відтворюючи режим реального екстреного випуску новин, розповідає про перебіг історичної події.

Спецпроєкт «Незалежність у прямому ефірі» можна буде побачити 24 серпня о 22:20.

К1

У суботу, 24 серпня, о 22:00 на телеканалі К1 відбудеться  прем’єра нового сезону тревел-шоу «Камон!», повідомляє пресслужба каналу. 

Ведучими тревел-шоу стали  Макс Узол та Ольга Манько, сімейна пара мандрівників, які продовжують відкривати Україну українцям, а також показувати туристичні маршрути країною та світом.

У нових випусках проєкту «Камон!» глядачі побачать мандрівки світом, але акцент буде зроблений саме на цікавих маршрутах Україною.

Ведучі зазначають, що вони хочуть надихнути українців пізнавати, любити й цінувати своє.

Макс та Оля не лише покажуть маловідомі місця країни, а й розкажуть про історію, традиції та людей, які творять магію своїми руками і популяризують нашу державу.

Фото: vsim.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
484
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду