На конкурс «Зеонбуду» подали заявки «Ми — Україна+», «Новини Live» та канал серіалів СТБ

На конкурс «Зеонбуду» подали заявки «Ми — Україна+», «Новини Live» та канал серіалів СТБ

16 Жовтня 2023
2611
16 Жовтня 2023
11:57

На конкурс «Зеонбуду» подали заявки «Ми — Україна+», «Новини Live» та канал серіалів СТБ

2611
На шість вільних місць заявки подало дев’ять компаній. Частина з них мають тимчасові дозволи. Канали «1+1» представляють нові юридичні особи.
На конкурс «Зеонбуду» подали заявки «Ми — Україна+», «Новини Live» та канал серіалів СТБ
На конкурс «Зеонбуду» подали заявки «Ми — Україна+», «Новини Live» та канал серіалів СТБ

На конкурс на вільні місця в мультиплексах провайдера оператора цифрового телебачення «Зеонбуд» подали заявки дев’ять каналів. Про це повідомила Національна рада з питань телебачення та радіомовлення.

Серед них:

  • ТОВ «Контент менеджмент груп», логотип «Конкурент», м. Луцьк (МХ-5);
  • ТОВ «ТК «СТБ», логотип «Твій серіал», м. Київ (МХ-2, МХ-5);
  • ТОВ МКТРК «ICTV», логотип: «асиметрична п’ятикутна зірка ICTV», м. Київ (МХ-2);
  • ТОВ «Хмарочос медіа», логотип «Оце», м. Київ (МХ-2);
  • ТОВ «Медіамережі», логотип «Новини Live», м. Київ (МХ-5);
  • ТОВ «Віжн 1+1», логотип «1+1 Україна», м. Київ (МХ-2);
  • ТОВ «Віжн 4», логотип «Бігуді», м. Київ (МХ-1);
  • ТОВ «Стрімлайн медіа», логотип «Ми — Україна+», м. Київ (МХ-2);
  • ТОВ «Країна ТВ», логотип «Sonata TV», м. Київ (МХ-2).

На конкурс виставляли шість вільних місць: одне в МХ-1, чотири в МХ-2 й одне в МХ-5. Найбільше заявок надійшло на місця в мультиплексах МХ-2 та МХ-5. На місце в МХ-1 претендує тільки «Бігуді». Втім частина каналів, які подали заявки на участь у конкурсі, вже мовлять у мультиплексах «Зеонбуду» на підставі тимчасових дозволів.

Поміж цих каналів є нові мовники. Це «Новини Live», який планує запустити компанія Ганни Ковальової, що купила торік улітку медіаактиви Вадима Столара. В інтерв'ю «Детектору медіа» вона розказувала: «У нас є амбіції відновити телемовлення. Але поки в мене не буде розуміння, скільки це коштуватиме та де я шукатиму ці інвестиції, це закрите питання». «Детектор медіа» запитав у Ганни Ковальової про формат каналу й інвестиції. Вона сказала, що зможе про це розказати після конкурсу, у разі отримання ліцензії. А також додала, що навіть у разі отримання ліцензії канал запускатимуть не одразу.

«Детектор медіа» також звернувся до Ігоря Петренка, співвласника каналу «Ми — Україна», з проханням розказати про нового мовника.

«Детектор медіа» вже повідомляв про те, що власники «Ми — Україна» хочуть на додачу до свого інформаційного каналу запустити ще розважальний. На початку вересня наші джерела повідомляли, що команда каналу облаштовує студію для другого мовника. Ігор Петренко заперечив цю інформацію: «Ваші джерела вводять вас в оману». А щодо нового розважального каналу сказав, що команда ще перебуває «в процесі внутрішнього діалогу, аналізу запитів аудиторії та ситуації на ринку».

Також свої канали «1+1 Україна» та «Бігуді» група «1+1» подала від нових юридичних осіб.  Раніше «1+1 Україна» представляло ТОВ «ТРК "Студія 1+1"». Бенефіціарною власницею ТОВ «Віжн 1+1» є Світлана Міщенко, очільниця супутникової платформи Viasat.

Нагадаємо, у серпні Національна рада з питань телебачення та радіомовлення оголосила конкурс на вільні канали мовлення в трьох мультиплексах «Зеонбуду»: МХ-1, МХ-2 та МХ-5. Згідно з умовами ліцензії обсяг національного продукту має становити 60% від тижневого мовлення, ретрансляція заборонена. Обсяг мовлення — 24 години на добу. Максимальний ліцензійний збір — 4 млн 28 тис. грн, конкурсна гарантія — 402 тис. грн. Заявки можна було подавати до 12 жовтня. Підсумки конкурсу регулятор розгляне 10 січня 2024 року.

Група «1+1» планувала подати на конкурс два свої канали.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2611
Читайте також
22.09.2023 11:00
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
4 949
12.09.2023 09:00
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
13 937
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду