УПЛ не запускатиме свій ОТТ-сервіс на базі Oll.tv

УПЛ не запускатиме свій ОТТ-сервіс на базі Oll.tv

23 Червня 2023
1670
23 Червня 2023
16:12

УПЛ не запускатиме свій ОТТ-сервіс на базі Oll.tv

1670
Прем’єр-ліга шукає можливості для монетизації прав українських клубів та запуску ОТТ-сервісу «УПЛ-ТБ».
УПЛ не запускатиме свій ОТТ-сервіс на базі Oll.tv
УПЛ не запускатиме свій ОТТ-сервіс на базі Oll.tv

ОТТ-сервіс Української прем’єр-ліги не запускатимуть на базі  платформи Oll.tv, яка належить Рінату Ахметову і була закрита торік разом телеканалами медіагрупи бізнесмена. Про це «Детектору медіа» повідомили у пресслужбі асоціації. Щойно завершились збори клубів УПЛ.

Президентка Збірної журналістів з футболу Ольга Витак на своїй сторінці у фейсбуці та у виданні «Центр новин» повідомила, що  свій ОТТ-сервіс УПЛ-ТБ може запустити на базі  платформи Oll.tv. За словами Ольги Витак, ОТТ-сервіс УПЛ може вийти під брендом «Футбол-4». І цей проєкт нібито має очолити колишній шефпродюсер каналів «Футбол» Іван Гресько.

Пресслужба УПЛ зазначила, що ця інформація не відповідає дійсності. «Детектор медіа» очікує від УПЛ на інформацію про те, яке рішення клуби ухвалили щодо свого ОТТ-севісу.

Українська прем’єр-ліга вже кілька років  має намір запустити свій ОТТ-сервіс — УПЛ-ТБ. Це мало би створити додаткового гравця на українському ринку платного телебачення, щоби посилити конкуренцію та збільшити вартість прав на матчі українських клубів. Детальніше про це — в матеріалі «Детектора медіа» «УПЛ-ТБ: навіщо Українській прем’єр-лізі свій футбольний канал?».

У травня 2023 року учасники УПЛ доручити дирекції Української прем’єр-ліги на чолі з Євгеном Диким розробити проєкт незалежної OTT-платформи УПЛ-ТБ для трансляції матчів Чемпіонату України, власниками якої стануть безпосередньо клуби УПЛ. На наступній зустрічі мали бути представлені різні варіанти, винесені на затвердження клубів.

Спортивне видання «Трибуна» з посиланням на проєкт «ТаТоТаке» нині написало про те, що проти запуску УПЛ-ТБ виступають клуби «Динамо», «Дніпро-1» та «Зоря».

Нагадаємо, у квітні 2023 року Setanta Sports оголосив про дострокове припинення контракту з Українською прем'єр-лігою. Угоду компанії підписали в середині серпня 2022 року. Тоді  УПЛ оголосила про створення єдиного телепулу і обрала офіційним транслятором Setanta Sports. Контракт розраховано на три сезони. В офіційному повідомленні УПЛ назвала суму трирічного контракту із Setanta — 16,2 мільйона доларів. Експерти, з якими говорив «Детектор медіа», кажуть, що за перший рік канал був готовий дати лише 3,2 мільйона. З них 1,6 мільйона — гроші клубам і стільки ж — на продакшен.

Низка клубів висловила  незгоду з цим рішенням. Клуби заявили, що мають право самостійно продавати права на свої матчі, і уклали угоду з «1+1 медіа». Клуби, які не передали УПЛ права, — це «Динамо», «Дніпро-1», «Рух», «Зоря» та «Металіст».

У вересні Верховна Рада прийняла закон «Про фізичну культуру і спорт», який забороняє національним асоціаціям та лігам розпоряджатися медіаправами на трансляцію спортивних матчів. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1670
Читайте також
27.07.2023 13:12
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
1 418
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду