Setanta Sports припинила контракт з Українською прем'єр-лігою

Setanta Sports припинила контракт з Українською прем'єр-лігою

27 Квітня 2023
2101
27 Квітня 2023
13:20

Setanta Sports припинила контракт з Українською прем'єр-лігою

2101
Setanta Sports: Ми прийняли рішення не продовжувати угоду з УПЛ, але залишаємося відкритими для партнерства.
Setanta Sports припинила контракт з Українською прем'єр-лігою
Setanta Sports припинила контракт з Українською прем'єр-лігою

Міжнародний транслятор Setanta Sports оголосив про дострокове припинення контракту з Українською прем'єр-лігою. Відповідне повідомлення опубліковане пресслужбою Setanta Sports.

«Дякуємо клубам, які передали права та підтримали Setanta Sports і УПЛ в намаганні створити єдиний пул. Однак, в рамках угоди з лігою Setanta Sports не змогла повною мірою скористатися медіаправами: деякі клуби не передали УПЛ права на трансляцію організованих та зіграних ними матчів.

Враховуючи вищесказане, Setanta Sports прийняла рішення не продовжувати угоду з УПЛ, але залишається відкритою для партнерства. Ми готові обговорити нові умови співпраці, які базуватимуться на справедливості й дотриманні всіх норм регламенту ліги та законів України.

Ми впевненні, що можна знайти компроміс, з яким всі сторони будуть задоволені угодою. Як ми зазначили, Setanta Sports — це трансляції в 15 країнах. І ми продовжимо популяризувати клуби УПЛ та їхніх гравців далеко за межами України, якщо зможемо досягти відповідних домовленостей», — повідомляє  Setanta Sports.

У пресслужбі додали, що всі зобов’язання в рамках угоди з УПЛ будуть виконані Setanta Sports у повному обсязі до кінця сезону.

«Детектор медіа» звернувся по додатковий коментар до дистрибуторів Setanta Sports.

У середині серпня 2022 року УПЛ створила єдиний телепул і обрала офіційним транслятором Setanta Sports. Контракт розраховано на 3 сезони. В офіційному повідомленні УПЛ назвала суму трирічного контракту із Setanta — 16,2 мільйона доларів. Експерти, з якими говорив «Детектор медіа», кажуть, що за перший рік канал був готовий дати лише 3,2 мільйона. З них 1,6 мільйона — гроші клубам і стільки ж — на продакшен.

Низка клубів висловила  незгоду з цим рішенням. Клуби заявили, що мають право самостійно продавати права на свої матчі, і уклали угоду з «1+1 медіа». У вересні Верховна Рада прийняла закон «Про фізичну культуру і спорт», який забороняє національним асоціаціям та лігам розпоряджатися медіаправами на трансляцію спортивних матчів. 

Нагадаємо, замість StarLight Media дистрибуцією спортивних телеканалів Setanta Sports у 2023 році займається нова компанія Infinitas. Станом на січень 2023 року канали Setanta Sports уклали домовленості щодо дистрибуції на 2023 рік з приблизно 150 партнерами.

На початку 2022 року грузинський холдинг Adjara Group купив український канал Setanta Ukraine, розширивши свої права на телетрансляції та стримінгове мовлення.

Графіка: Setanta Sports

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2101
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду