Українська футбольна премʼєр-ліга запускає новий телеканал. Дистрибуцією займеться «1+1 media»

Українська футбольна премʼєр-ліга запускає новий телеканал. Дистрибуцією займеться «1+1 media»

7 Лютого 2024
5065
7 Лютого 2024
11:58

Українська футбольна премʼєр-ліга запускає новий телеканал. Дистрибуцією займеться «1+1 media»

5065
Дивитися телеканал «УПЛ ТВ» можна буде в межах базових підписок на ОТТ-платформах, на кабельному телебаченні і на DTH-платформі Viasat.
Українська футбольна премʼєр-ліга запускає новий телеканал. Дистрибуцією займеться «1+1 media»
Українська футбольна премʼєр-ліга запускає новий телеканал. Дистрибуцією займеться «1+1 media»

Українська футбольна премʼєр-ліга запускає новий спортивний канал — «УПЛ ТВ», дистрибуцією якого займатиметься «1+1 media distribution». Про це компанія повідомила «ДМ» пресрелізом.

Офіційна трансляція першого матчу відбудеться 23 лютого. Дивитися телеканал можна буде в межах базових підписок на ОТТ-платформах, на кабельному телебаченні і на DTH-платформі Viasat.

«Ціллю нашої співпраці з УПЛ є поширення телеканалу та його контенту, тому наша дистрибуція охоплюватиме різні канали трансляції: ОТТ-платформи, кабельне ТБ та платне супутникове мовлення», — прокоментував директор департаменту дистрибуції та розвитку мережі мовлення «1+1 media» Андрій Мальчевський.

У межах співпраці УПЛ відповідатиме за створення контенту, а «1+1 media» — за дистрибуцію телеканалу.

Зі старту сезону 2024/25 років у липні планується повноцінно запустити телеканал разом з додатковими аналітичними програмами, передматчевими та післяматчевими студіями, оглядами, інтерв’ю з футболістами, тренерами та очільниками українського футболу.

Телеканал «УПЛ ТВ» транслюватиме наживо матчі Української прем’єр-ліги, унікальні програми та архівні ігри чемпіонатів України з футболу минулих років. Поступово бібліотека розширюватиметься та наповнюватиметься новими продуктами та прямими ефірами.

«Ми прагнемо та будемо  створювати цікавий контент, знайомити аудиторію з командами та обличчями УПЛ, а також наповнювати ефір оглядовими програмами. У планах телеканалу — переймати досвід міжнародних спортивних партнерів і створювати з ними спільний контент європейської якості», — пояснив керівник Української прем’єр-ліги Євгеній Дикий.

Нагадаємо, 18 січня Національна рада з питань телебачення та радіомовлення зареєструвала лінійне медіа ТОВ «Прем’єр-ліга». Компанія планує запустити канал «УПЛ-ТV», який мовитиме за технологіями ОТТ та IPTV і транслюватиме матчі Чемпіонату України з футболу.

Раніше у 2023 році Нацрада вже двічі реєструвала медіа під назвою «УПЛ ТБ». 31 серпня — «УПЛ ТБ» від ТОВ Megogo (однак уже 16 листопада Megogo скасував реєстрацію свого каналу «УПЛ ТБ»). 14 вересня Нацрада зареєструвала ТОВ «УПЛ ТБ» з міста Винники на Львівщині, яке також планує мовити за технологіями ОТТ/IPTV і транслювати матчі клубів зі Львова та Ужгорода.

Ще в липні представники 12 із 16 клубів Української прем’єр-ліги вирішили, що готові співпрацювати щодо трансляцій матчів Чемпіонату України з ОТТ-сервісами. Права на матчі решти чотирьох клубів УПЛ — «Динамо», «Дніпра-1», «Зорі» та  «Руху» — залишились у цих клубів, і вони реалізуватимуть їх самостійно. У попередньому сезоні матчі цих клубів виходили на каналах групи «1+1».

У квітні 2023 року Setanta Sports оголосив про дострокове припинення контракту з Українською прем'єр-лігою. Угоду компанії підписали в середині серпня 2022 року, коли УПЛ оголосила про створення єдиного телепулу. Контракт було розраховано на три сезони на суму 16,2 млн доларів.

Верховна Рада прийняла закон «Про фізичну культуру і спорт», який забороняє національним асоціаціям та лігам розпоряджатися медіаправами на трансляцію спортивних матчів. Кілька останніх років клуби не можуть створити єдиний пул та продавати всі матчі Чемпіонату України з футболу єдиному ретранслятору.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5065
Читайте також
16.11.2023 13:02
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
2 217
23.06.2023 16:12
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
1 491
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду