Валерій Варениця, «1+1 media»: Основна причина запуску каналу «1+1 Україна» — маркетингова

Валерій Варениця, «1+1 media»: Основна причина запуску каналу «1+1 Україна» — маркетингова

7 Лютого 2023
4708
7 Лютого 2023
10:53

Валерій Варениця, «1+1 media»: Основна причина запуску каналу «1+1 Україна» — маркетингова

4708
Валерій Варениця: Наші брендові прив’язки почали потроху слабшати, і ми розуміли, що коли настане перемога, то ми, повертаючи «1+1» до нормального мовлення, можемо вже й не отримати настільки потужний канал, яким він був.
Валерій Варениця, «1+1 media»: Основна причина запуску каналу «1+1 Україна» — маркетингова
Валерій Варениця, «1+1 media»: Основна причина запуску каналу «1+1 Україна» — маркетингова

Комерційний директор «1+1 media» Валерій Варениця у колонці для «Детектора медіа» назвав дві головні причини запуску нового каналу «1+1 Україна», який розпочав мовлення 24 грудня 2022 року.  Основною  серед цих причин був маркетинг.

«Ми розуміємо, що телеканал "1+1" — це асоціація з обличчями, новинами ТСН, "Сніданком з 1+1", великими шоу і "Вечірнім кварталом". З усього цього "1+1" втратив усе. "Сніданок з 1+1" транслювався на ТЕТ, великі шоу перейшли туди ж, усі наші ведучі новин були розпорошені між марафонами "Єдині новини" і "FreeДом", а хтось узагалі залишався поза ефіром чи був у ньому мінімально. Наші брендові прив’язки почали потроху слабшати. І ми розуміли, що коли настане перемога, то ми, повертаючи "1+1" до нормального мовлення, можемо вже й не отримати настільки потужний канал, яким він був. "1+1" — це найдорожчий бренд на українському телевізійному ринку. І ми не хотіли втрачати цю додаткову цінність, яка б нам знов допомогла реанімувати лідерські позиції каналу», — каже Варениця.

Другою причиною запуску «1+1 Україна» Варениця назвав комерцію, адже ринок продажу телереклами після виходу з ринку медіагрупи «Україна» скоротився, а показник перегляду Other TV з 32–33% за час великої війни зріс 50%: «Крім цього, ємність рейтингу зменшилася, бо близько 7 мільйонів людей тимчасово емігрували. Відповідно, нам потрібно було дати додаткову пропозицію на ринок, яка б покривала потреби рекламодавців».

Коментуючи виробництво розважального контенту Варениця зазначив, що найближчим часом медіагрупа не зможе вийти на довоєнні обсяги його виробництв, однак «в цьому й немає потреби».  

Варениця нагадав, що наприкінці 2022 року медіагрупа відновила «Голос країни», фінальний епізод якого зняли вже під час великої війни, а «Сніданок з “1+1”» фактично не припиняв виробництво на час війни.  Шоу «Голос країни» медіагрупа планує знімати і в 2023 році в партнерстві з іноземними колегами.

Однак зараз «1+1 media» більше орієнтована на виробництво інформаційного контенту. Сайти й телевізійні програми медіагрупи, яких зараз немає в ефірі національного телебачення, мовлять у ютубі і мають, за словами Варениці, мільйонні аудиторії.

Читайте також: 

15 грудня 2022 року Національна рада з питань телебачення та радіомовлення переоформила ліцензії «1+1 International» та ICTV Ukraine у зв’язку зі зміною логотипу та програмної концепції. «1+1 International» став «1+1 Україна», а ICTV Ukraine — ICTV2.

Канали з оновленими ліцензіями фактично стали дублерами «1+1» та ICTV, які залучені до виробництва марафону. На «1+1 Україна» та ICTV2 перевели контент, який канали-флагмани «1+1 media»  StarLight Media не можуть показувати, бо беруть участь у спільному телемарафоні.

Фото: Руслан Новосьол/«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4708
Читайте також
15.12.2022 15:00
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
7 830
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду