detector.media
Сергій Денисов
«Детектор медіа»
07.02.2023 10:53
Валерій Варениця, «1+1 media»: Основна причина запуску каналу «1+1 Україна» — маркетингова
Валерій Варениця, «1+1 media»: Основна причина запуску каналу «1+1 Україна» — маркетингова
Валерій Варениця: Наші брендові прив’язки почали потроху слабшати, і ми розуміли, що коли настане перемога, то ми, повертаючи «1+1» до нормального мовлення, можемо вже й не отримати настільки потужний канал, яким він був.

Комерційний директор «1+1 media» Валерій Варениця у колонці для «Детектора медіа» назвав дві головні причини запуску нового каналу «1+1 Україна», який розпочав мовлення 24 грудня 2022 року.  Основною  серед цих причин був маркетинг.

«Ми розуміємо, що телеканал "1+1" — це асоціація з обличчями, новинами ТСН, "Сніданком з 1+1", великими шоу і "Вечірнім кварталом". З усього цього "1+1" втратив усе. "Сніданок з 1+1" транслювався на ТЕТ, великі шоу перейшли туди ж, усі наші ведучі новин були розпорошені між марафонами "Єдині новини" і "FreeДом", а хтось узагалі залишався поза ефіром чи був у ньому мінімально. Наші брендові прив’язки почали потроху слабшати. І ми розуміли, що коли настане перемога, то ми, повертаючи "1+1" до нормального мовлення, можемо вже й не отримати настільки потужний канал, яким він був. "1+1" — це найдорожчий бренд на українському телевізійному ринку. І ми не хотіли втрачати цю додаткову цінність, яка б нам знов допомогла реанімувати лідерські позиції каналу», — каже Варениця.

Другою причиною запуску «1+1 Україна» Варениця назвав комерцію, адже ринок продажу телереклами після виходу з ринку медіагрупи «Україна» скоротився, а показник перегляду Other TV з 32–33% за час великої війни зріс 50%: «Крім цього, ємність рейтингу зменшилася, бо близько 7 мільйонів людей тимчасово емігрували. Відповідно, нам потрібно було дати додаткову пропозицію на ринок, яка б покривала потреби рекламодавців».

Коментуючи виробництво розважального контенту Варениця зазначив, що найближчим часом медіагрупа не зможе вийти на довоєнні обсяги його виробництв, однак «в цьому й немає потреби».  

Варениця нагадав, що наприкінці 2022 року медіагрупа відновила «Голос країни», фінальний епізод якого зняли вже під час великої війни, а «Сніданок з “1+1”» фактично не припиняв виробництво на час війни.  Шоу «Голос країни» медіагрупа планує знімати і в 2023 році в партнерстві з іноземними колегами.

Однак зараз «1+1 media» більше орієнтована на виробництво інформаційного контенту. Сайти й телевізійні програми медіагрупи, яких зараз немає в ефірі національного телебачення, мовлять у ютубі і мають, за словами Варениці, мільйонні аудиторії.

Читайте також: 

15 грудня 2022 року Національна рада з питань телебачення та радіомовлення переоформила ліцензії «1+1 International» та ICTV Ukraine у зв’язку зі зміною логотипу та програмної концепції. «1+1 International» став «1+1 Україна», а ICTV Ukraine — ICTV2.

Канали з оновленими ліцензіями фактично стали дублерами «1+1» та ICTV, які залучені до виробництва марафону. На «1+1 Україна» та ICTV2 перевели контент, який канали-флагмани «1+1 media»  StarLight Media не можуть показувати, бо беруть участь у спільному телемарафоні.

Фото: Руслан Новосьол/«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY