ICTV2 та «1+1 Україна» отримали право на мовлення у цифрі

ICTV2 та «1+1 Україна» отримали право на мовлення у цифрі

22 Грудня 2022
8137
22 Грудня 2022
12:29

ICTV2 та «1+1 Україна» отримали право на мовлення у цифрі

8137
Канали увійшли в цифру без конкурсу на основі процедури про тимчасові дозволи.
ICTV2 та «1+1 Україна» отримали право на мовлення у цифрі
ICTV2 та «1+1 Україна» отримали право на мовлення у цифрі

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення видала телеканалам ICTV2 та «1+1 Україна» дозвіл на тимчасове мовлення у період дії воєнного стану в Україні. Таке рішення регулятор ухвалив на своєму засіданні 22 грудня.

Телеканали мовитимуть на  вільних місцях у мультиплексі «Зеонбуду» МХ-2. Термін дії дозволу — один рік.

Дозвіл мовити у цифрі канали отримали за тією ж процедурою, що і «Ми — Україна». Як вже повідомляв «Детектор медіа», 3 листопада Нацрада видала компанії ТОВ «Ми — Україна» дозвіл на мовлення на вільному каналі у цифровому мультиплексі МХ-2.

Також тимчасові дозволи на мовлення у цифрі отримали регіональні канали «Конкурент» (юридична особа ТОВ «Контент менеджмент груп») з Луцька  та NovaLine (юридична особа ТОВ «ТРК "Матрікс+"») з Харкова. Перша компанія мовитиме у мультиплексі МХ-5 у Волинській області, друга виходитиме на частоті 97,1 у Харкові.

Це нова процедура, з якою регулятор почав працювати з осені 2022-го. Видача таких дозволів стала можливою на основі Положення про особливості процедури ліцензування у період дії воєнного стану в Україні. Ідеться про мовлення на незадіяних частотах на всій території України. Це ті частоти, які звільнились після закриття каналів, а також мали виноситись на конкурс. Ще до набуття чинності цього положення Нацрада дозволяла регіональним мовникам виходити у Т2 для того, щоб посилити інформування населення.

Таким чином, після набуття чинності положення канали отримали можливість потрапити у цифру без конкурсу.

Нагадаємо, Національна рада з питань телебачення та радіомовлення переоформила ліцензії ICTV Ukraine (юридична особа — ТОВ «Міжнародна комерційна ТРК») та «1+1 International» (юридична особа — ТОВ «ТРК "Студія 1+1"») у зв’язку зі зміною логотипу та програмної концепції. ICTV Ukraine став ICTV2, а «1+1 International» — «1+1 Україна». Канали з оновленими ліцензіями фактично стануть дублерами ICTV та «1+1», які залучені до виробництва марафону.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8137
Читайте також
12.01.2023 14:01
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
2 657
15.12.2022 15:00
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
7 940
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду