detector.media
22.12.2022 12:29
ICTV2 та «1+1 Україна» отримали право на мовлення у цифрі
ICTV2 та «1+1 Україна» отримали право на мовлення у цифрі
Канали увійшли в цифру без конкурсу на основі процедури про тимчасові дозволи.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення видала телеканалам ICTV2 та «1+1 Україна» дозвіл на тимчасове мовлення у період дії воєнного стану в Україні. Таке рішення регулятор ухвалив на своєму засіданні 22 грудня.

Телеканали мовитимуть на  вільних місцях у мультиплексі «Зеонбуду» МХ-2. Термін дії дозволу — один рік.

Дозвіл мовити у цифрі канали отримали за тією ж процедурою, що і «Ми — Україна». Як вже повідомляв «Детектор медіа», 3 листопада Нацрада видала компанії ТОВ «Ми — Україна» дозвіл на мовлення на вільному каналі у цифровому мультиплексі МХ-2.

Також тимчасові дозволи на мовлення у цифрі отримали регіональні канали «Конкурент» (юридична особа ТОВ «Контент менеджмент груп») з Луцька  та NovaLine (юридична особа ТОВ «ТРК "Матрікс+"») з Харкова. Перша компанія мовитиме у мультиплексі МХ-5 у Волинській області, друга виходитиме на частоті 97,1 у Харкові.

Це нова процедура, з якою регулятор почав працювати з осені 2022-го. Видача таких дозволів стала можливою на основі Положення про особливості процедури ліцензування у період дії воєнного стану в Україні. Ідеться про мовлення на незадіяних частотах на всій території України. Це ті частоти, які звільнились після закриття каналів, а також мали виноситись на конкурс. Ще до набуття чинності цього положення Нацрада дозволяла регіональним мовникам виходити у Т2 для того, щоб посилити інформування населення.

Таким чином, після набуття чинності положення канали отримали можливість потрапити у цифру без конкурсу.

Нагадаємо, Національна рада з питань телебачення та радіомовлення переоформила ліцензії ICTV Ukraine (юридична особа — ТОВ «Міжнародна комерційна ТРК») та «1+1 International» (юридична особа — ТОВ «ТРК "Студія 1+1"») у зв’язку зі зміною логотипу та програмної концепції. ICTV Ukraine став ICTV2, а «1+1 International» — «1+1 Україна». Канали з оновленими ліцензіями фактично стануть дублерами ICTV та «1+1», які залучені до виробництва марафону.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY