Юрій Будяк, гендиректор Live: Ми робимо телеканали новин

Юрій Будяк, гендиректор Live: Ми робимо телеканали новин

17 Грудня 2021
9700
17 Грудня 2021
17:00

Юрій Будяк, гендиректор Live: Ми робимо телеканали новин

9700
Live на чолі з новопризначеним керівником Юрієм Будяком переформатується з розважально-інформаційного на новинний канал.
Юрій Будяк, гендиректор Live: Ми робимо телеканали новин
Юрій Будяк, гендиректор Live: Ми робимо телеканали новин

Телеканал Live постійно переживає зміну концепцій і форматів. Спершу з назвою Kyiv.Live він розпочав мовлення в серпні 2020 року в аналоговому та цифровому ефірі Т2 в Києві та області на частотах каналу «Перший київський» (ТРК «Купол»), а на супутнику – на частоті каналу Rabinovich TV (ТОВ «Ньюс нетворк»).

Тоді запуском займалися медіаменеджер Олексій Семенов та його команда. Однак в листопаді 2020 року управління Kyiv.Live та Odesa.Live замість них взяв на себе Інститут когнітивного моделювання: Світлана Павелецька, Дмитро Царенко та Віктор Березенко. Ця команда пропрацювала з власником каналу Вадимом Столаром упродовж року. За цей час концепція регіональних каналів (Kyiv.Live та Odesa.Live) доповнилась і загальнонаціональними амбіціями. Влітку 2021 року Live Network розділив супутникову та ефірну версію каналу Kyiv Live та змінив назви телеканалів та ефірну версію на «Типовий Київ», а супутникову – на Live. Тоді загальнонаціональний канал мав концепцію інформаційно-розважального, працював над розширенням покриття і хотів взяти участь у конкурсі на місця в мультиплексі Концерну РРТ.

Однак наприкінці листопада 2021 року Інститут когнітивного моделювання припинив співпрацю з Live Network, а медіахолдинг Столара очолив Юрій Будяк. Раніше він керував каналом NewsOne, також входив до дирекції телеканалу «112 Україна», а свою кар’єру розпочинав на «Інтері».

Після цього призначення з’явилась інформація про чергову зміну концепції та скорочення у холдингу. Зокрема, телеграм-канал «Бабельки» написав про те, що з каналу звільнили 130 людей (деякі ведучі вже перейшли працювати на канал «Рада»), закрили проєкти «Реальне життя», «Викриття. Післямова», «Не бреши мені» і нібито взяли курс на співпрацю з Офісом президента.

У бліц-інтерв’ю «Детектор медіа» Юрій Будяк розповів про своє бачення розвитку каналу, зміну концепції на суто інформаційний канал та оптимізацію бізнес-процесів.

Пане Юрію, розкажіть, які завдання перед вами поставили власники?

– Завдання переді мною стоїть наступне: зібрати кращу команду та оптимізувати бізнес-процеси, створити результативний медійний ресурс.

Як ви бачите розвиток кожного з каналів медіахолдингу Live Network TV

– Телеканали холдингу продовжують розвиватися як ресурси новин, що оперативно інформують про події в Україні та регіонах у зручній і зрозумілій формі.

Чи буде змінюватись концепція каналів холдингу? Чи буде переформатовуватись Live з розважально-інформаційного в суто новинний канал? 

– Я за чистоту телевізійного жанру, і глядач, обираючи наш телеканал, має точно знати, що саме він отримає. Канал Live доставляє новини. І це його сильна сторона. Тому саме з цього ми й розпочали роботу. Один із перших кроків – оновлений формат програми «Ранковий. Live» в ефірі. Результатом я задоволений, далі більше.

Чи залишається у планах запуск каналів у Львові та Харкові?

– Зараз ми працюємо над загальною стратегією розвитку медіаходингу, у планах залишається розширення регіональних телеканалів. Але точніше я зможу розказати вам пізніше. Необхідно все зважити та проаналізувати.

Телеграм-канал «Бабельки» пише про те, що у медіахолдингу Live Network TV відбувається скорочення штату та змінюється концепція каналу. Скажіть, будь ласка, чи відповідає дійсності інформація про звільнення понад 130 людей? Раніше у медіахолдингу працювало 700 співробітників. Який штат у вас зараз? 

– Телевізійний ринок – дуже вузький, а фахівців – дуже мало. Тому ми дбайливо ставимося до нашої команди. Ми шукаємо місце для кожного співробітника у новій концепції. Інша річ, що хтось хоче розвиватися виключно в розважальній ніші. Інші – не готові конкурувати, і надають перевагу новим проєктам, де конкуренція не така активна. Тим, хто вирішив йти своїм шляхом, ми бажаємо успіху, але продовжуємо розвиватися з тими, хто готовий йти до нових вершин. Тоді й стане зрозумілим склад нової команди, кількість людей, які нам знадобляться для виконання поставлених завдань. Я впевнений, що частина тих, хто потрапив під скорочення через закриття проєктів, залишиться працювати в Live Network й надалі. Я не з тих, хто розкидається людьми. Я формую команди, а не руйную їх.

Чи зявляться незабаром нові ведучі замість тих, які перейшли на телеканал «Рада»?

– Безумовно, на телеканалі з'являться нові обличчя, проте слово «замість» тут не зовсім коректне. Ми плануємо нові формати і шукаємо найперспективніших ведучих.

Чи дійсно були закриті проєкти «Реальне життя», «Викриття. Післямова», «Не бреши мені»?

– Ми справді змінюємо зараз концепцію. Наше завдання зберегти існуючу команду та потенціал і ще більше розвинути його. Зміни справді будуть, але ці зміни будуть лише на краще.

Як ви бачите контент ваших каналів? Які проєкти з'являться? А які можуть залишити ефір?

– Головний вектор уваги зараз – на вдосконаленні інформаційного мовлення. Ми робимо телеканали новин. Рано говорити про нові проекти, але зміни вже почалися, і я задоволений тим, що відбувається. Завдяки новій команді у перші два тижні грудня частка каналу Live порівняно з листопадом збільшилася на 12%, а рейтинг – на 15%.

Прокоментуйте, будь ласка, інформацію згаданого телеграм-каналу про те, що оновлений канал Live нібито співпрацюватиме з Офісом президента? Чи зміниться редакційна політика телеканалу?

– Телеканал Live співпрацює з українським глядачем. Крапка. Він не рупор. Так було, так є і буде й надалі. Для мене особисто це дуже важливо. Крім того, можливість створити незалежний інформаційний ресурс, доля якого залежить лише від глядачів та їхньої лояльності, а не від політичних підходів, стала для мене основною причиною, за якої я погодився співпрацювати з Live Network.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9700
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду