detector.media
Наталія Данькова
17.12.2021 17:00
Юрій Будяк, гендиректор Live: Ми робимо телеканали новин
Юрій Будяк, гендиректор Live: Ми робимо телеканали новин
Live на чолі з новопризначеним керівником Юрієм Будяком переформатується з розважально-інформаційного на новинний канал.

Телеканал Live постійно переживає зміну концепцій і форматів. Спершу з назвою Kyiv.Live він розпочав мовлення в серпні 2020 року в аналоговому та цифровому ефірі Т2 в Києві та області на частотах каналу «Перший київський» (ТРК «Купол»), а на супутнику – на частоті каналу Rabinovich TV (ТОВ «Ньюс нетворк»).

Тоді запуском займалися медіаменеджер Олексій Семенов та його команда. Однак в листопаді 2020 року управління Kyiv.Live та Odesa.Live замість них взяв на себе Інститут когнітивного моделювання: Світлана Павелецька, Дмитро Царенко та Віктор Березенко. Ця команда пропрацювала з власником каналу Вадимом Столаром упродовж року. За цей час концепція регіональних каналів (Kyiv.Live та Odesa.Live) доповнилась і загальнонаціональними амбіціями. Влітку 2021 року Live Network розділив супутникову та ефірну версію каналу Kyiv Live та змінив назви телеканалів та ефірну версію на «Типовий Київ», а супутникову – на Live. Тоді загальнонаціональний канал мав концепцію інформаційно-розважального, працював над розширенням покриття і хотів взяти участь у конкурсі на місця в мультиплексі Концерну РРТ.

Однак наприкінці листопада 2021 року Інститут когнітивного моделювання припинив співпрацю з Live Network, а медіахолдинг Столара очолив Юрій Будяк. Раніше він керував каналом NewsOne, також входив до дирекції телеканалу «112 Україна», а свою кар’єру розпочинав на «Інтері».

Після цього призначення з’явилась інформація про чергову зміну концепції та скорочення у холдингу. Зокрема, телеграм-канал «Бабельки» написав про те, що з каналу звільнили 130 людей (деякі ведучі вже перейшли працювати на канал «Рада»), закрили проєкти «Реальне життя», «Викриття. Післямова», «Не бреши мені» і нібито взяли курс на співпрацю з Офісом президента.

У бліц-інтерв’ю «Детектор медіа» Юрій Будяк розповів про своє бачення розвитку каналу, зміну концепції на суто інформаційний канал та оптимізацію бізнес-процесів.

Пане Юрію, розкажіть, які завдання перед вами поставили власники?

– Завдання переді мною стоїть наступне: зібрати кращу команду та оптимізувати бізнес-процеси, створити результативний медійний ресурс.

Як ви бачите розвиток кожного з каналів медіахолдингу Live Network TV

– Телеканали холдингу продовжують розвиватися як ресурси новин, що оперативно інформують про події в Україні та регіонах у зручній і зрозумілій формі.

Чи буде змінюватись концепція каналів холдингу? Чи буде переформатовуватись Live з розважально-інформаційного в суто новинний канал? 

– Я за чистоту телевізійного жанру, і глядач, обираючи наш телеканал, має точно знати, що саме він отримає. Канал Live доставляє новини. І це його сильна сторона. Тому саме з цього ми й розпочали роботу. Один із перших кроків – оновлений формат програми «Ранковий. Live» в ефірі. Результатом я задоволений, далі більше.

Чи залишається у планах запуск каналів у Львові та Харкові?

– Зараз ми працюємо над загальною стратегією розвитку медіаходингу, у планах залишається розширення регіональних телеканалів. Але точніше я зможу розказати вам пізніше. Необхідно все зважити та проаналізувати.

Телеграм-канал «Бабельки» пише про те, що у медіахолдингу Live Network TV відбувається скорочення штату та змінюється концепція каналу. Скажіть, будь ласка, чи відповідає дійсності інформація про звільнення понад 130 людей? Раніше у медіахолдингу працювало 700 співробітників. Який штат у вас зараз? 

– Телевізійний ринок – дуже вузький, а фахівців – дуже мало. Тому ми дбайливо ставимося до нашої команди. Ми шукаємо місце для кожного співробітника у новій концепції. Інша річ, що хтось хоче розвиватися виключно в розважальній ніші. Інші – не готові конкурувати, і надають перевагу новим проєктам, де конкуренція не така активна. Тим, хто вирішив йти своїм шляхом, ми бажаємо успіху, але продовжуємо розвиватися з тими, хто готовий йти до нових вершин. Тоді й стане зрозумілим склад нової команди, кількість людей, які нам знадобляться для виконання поставлених завдань. Я впевнений, що частина тих, хто потрапив під скорочення через закриття проєктів, залишиться працювати в Live Network й надалі. Я не з тих, хто розкидається людьми. Я формую команди, а не руйную їх.

Чи зявляться незабаром нові ведучі замість тих, які перейшли на телеканал «Рада»?

– Безумовно, на телеканалі з'являться нові обличчя, проте слово «замість» тут не зовсім коректне. Ми плануємо нові формати і шукаємо найперспективніших ведучих.

Чи дійсно були закриті проєкти «Реальне життя», «Викриття. Післямова», «Не бреши мені»?

– Ми справді змінюємо зараз концепцію. Наше завдання зберегти існуючу команду та потенціал і ще більше розвинути його. Зміни справді будуть, але ці зміни будуть лише на краще.

Як ви бачите контент ваших каналів? Які проєкти з'являться? А які можуть залишити ефір?

– Головний вектор уваги зараз – на вдосконаленні інформаційного мовлення. Ми робимо телеканали новин. Рано говорити про нові проекти, але зміни вже почалися, і я задоволений тим, що відбувається. Завдяки новій команді у перші два тижні грудня частка каналу Live порівняно з листопадом збільшилася на 12%, а рейтинг – на 15%.

Прокоментуйте, будь ласка, інформацію згаданого телеграм-каналу про те, що оновлений канал Live нібито співпрацюватиме з Офісом президента? Чи зміниться редакційна політика телеканалу?

– Телеканал Live співпрацює з українським глядачем. Крапка. Він не рупор. Так було, так є і буде й надалі. Для мене особисто це дуже важливо. Крім того, можливість створити незалежний інформаційний ресурс, доля якого залежить лише від глядачів та їхньої лояльності, а не від політичних підходів, стала для мене основною причиною, за якої я погодився співпрацювати з Live Network.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY