Блєск і ніщєта «Реального життя». Огляд шоу з Оленою Філоновою на каналі Live

Блєск і ніщєта «Реального життя». Огляд шоу з Оленою Філоновою на каналі Live

21 Вересня 2021
5303
21 Вересня 2021
13:00

Блєск і ніщєта «Реального життя». Огляд шоу з Оленою Філоновою на каналі Live

5303
Нове токшоу каналу Live — такий собі римейк «Окон» із Дмитром Нагієвим за участю акторів. Це улюблений багатьма гурманами жанр «так погано, що аж добре», коли насолоджуєшся абсолютною недолугістю, яка сягає небачених масштабів абсурдності.
Блєск і ніщєта «Реального життя». Огляд шоу з Оленою Філоновою на каналі Live
Блєск і ніщєта «Реального життя». Огляд шоу з Оленою Філоновою на каналі Live

Соціальні шоу на українському телебаченні — це окремий сміх крізь сльози. Але, схоже, колеги вирішили, що вже настав час шукати глибше дно. Канал Live запустив проєкт з Оленою Філоновою «Реальне життя». Щоправда, результат вийшов як «морська свинка» — і не морська, і не свинка. Бо реальним у шоу є лише ведуча та експерти. Навіть у коментарях під відео на ютубі користувачі знайшли імена акторів, які цих «героїв» вдають.

І саме це, напевне, є свідченням гуманності авторів. Бо полоскання білизни справжніх людей, які опинилися в непростій ситуації, глядачі не побачать. Ця постановочність очевидна ще із самого анонсу. В ньому ведуча слухає гостроцікаві розмови навколо, зіграні у стилі старого-доброго українського кінотрешу.

Подивившись два перші випуски, я зробила висновок, що шоу таки не соціальне, а комедійне. Такий собі римейк «Окон» із Дмитром Нагієвим. Це улюблений багатьма гурманами жанр «так погано, що аж добре», коли насолоджуєшся абсолютною недолугістю, яка сягає небачених масштабів абсурдності. Взагалі, я навіть почала підозрювати, що продюсери нарешті запустили пародію на соціальні шоу і просто стібуться з найбільш поширених прийомів. Розбираючи діалоги між героями, я почала чітко уявляти їх голосом Леся Подерв’янського. Якщо задумка така, то варто лише подякувати сценаристам і побажати їм додавати ще більше пекла для яскравішого комедійного ефекту.

Два слова про ведучу. Олена Філонова відома не лише за роботою на телебаченні, але й своїм інстаграмом. За допомогою соцмережі вона створила собі справді карколомний імідж. Це якась суміш нової щирості та скандальності. Вона часто постить сторіз, у яких подає себе як дуже наївну та гіперчутливу маленьку дівчинку, яка намагається хайпонути на актуальних темах. Приміром, на бодіпозитиві. Виходить, скажімо, на пробіжку й починає плакати, що їй спекотно і важко. Подружка все це знімає і сміється.

Або записує відео про хейтерів, які критикують її за зайву вагу. Говорить, що вона не заслуговує на таке ставлення, бо є доброю людиною. Але одразу бажає ненависникам самим розкоровіти, аби відчути цей біль. Разом із постійними розмовами про те, як важко схуднути, Філонова робить поїдання їжі своєю фішкою та улюбленим заняттям. Тому, звісно, отримує хейт ще й за непослідовність. Але схема ця спрацьовує, і тому в інстаграмі Олена має вже понад мільйон підписників. Це, звісно, не майже чотири мільйони Лесі Нікітюк, але завжди є куди рости.

Отже, запросивши ведучу з таким іміджем, продюсери каналу Live, очевидно, розраховували на гумористичний ефект. Бо як ні, то не знаю, що й думати. Тож пропоную вам короткий переказ двох перших випусків.

Перший називається «Любовний трикутник: кого обере Ольга?». Експерти у студії (справжні): психолог Андрій Козинчук, гінекологиня та експертка з жіночої сексуальності Катерина Гонзель.

У студію заходить героїня Ксенія, яка «приїхала, щоб врятувати маму від надто пристрасних стосунків». Вона заявляє, що мусить це публічно оголосити, бо не має вибору. Її мама сорока дев’яти років приїхала з Кирилівки та привезла з собою молодого коханця-плиточника. І збирається розлучитися з татом.

Ксенія: Человек работает всю жизнь по шабашкам. Вообще, о чем эти люди могут разговаривать?

Ведуча: Чекайте! Можливо, вони не тільки розмовляють (оплески).

Зненацька ведуча запитує у Ксенії, як у неї з особистим життям. На що отримує відповідь, мовляв, яке тут особисте життя, коли таке відбувається. Героїня підозрює, що мати сама платить коханцеві за квартиру на Троєщині. На що гінекологиня одразу дає свою оцінку: «Дочка понимает так: деньги семьи должны идти на семью. А не на какого-то левого товарища».

І тут глядачі мають змогу насолодитися першим із монологів ведучої, якими шоу «Реальне життя» просто рясніє.

Ведуча: «У мене була подібна історія. Моя мама закохалася в молодого чоловіка. Різниця років 10 чи 15. Мені було на той час 25 років. Але коли я заставала їх в інтимних стосунках, коли я приходила додому, я бачила те, що не мала побачити, мені було неприємно, я з мамою сварилася. Вони закривалися у кімнаті. До 30 років я жила з мамою. Я і плакала, і агресувала. Йшла прогулятися, щоб якось мої думки були про щось інше. Мені важко було. Вони дуже багато років були разом. Слава богу, вона не з ним, зараз ми майже найкращі подружки. І по-жіночому я її розумію. Я жалкую знаєш про що тільки? Про те, що я кричала, сварилася. І я не слухала її взагалі. Я хотіла егоїстично, щоб було тільки так, як я хочу. А не так, як хоче моя мама».

Але Ксенія не згідна з цим висновком.

Ксенія: Извините! Но есть в студии кто-то, кому за 40? Кто-то имеет татуировки на прелестных местах?

На плазмах одразу показують фото мами в білизні.

Психолог: Мілфа!

Ксенія: Боже, как стыдно! (Плаче.) Я увидела эти фотографии у мамы на телефоне. Она их шлет этому Сашеньке своему. Это позор!

Але одразу з’ясовується, що Ксенія сама, попри сором, передала ці фото редакторам. У студії починають підозрювати, що донька просто заздрить маминій сексуальності.

Гінекологиня: У нее есть регулярный секс, в отличие от вас!

Ксенія захищається і говорить, що знайшла негативний тест на вагітність і брошуру про ЕКО. А вона не хоче маленьких плиточників! Гінекологиня теж засуджує маму: немає чого народжувати у 49 років незрозуміло від кого.

У студію заходить мама.

Вона говорить, що доньці вже варто відчепитися та завести бойфренда й подруг. Бо в неї нікого зроду не було. На що отримує докір від ведучої: «А чому ви її так виховали?» Донька не згідна із закидами та пропонує присутнім подивитися на колір лаку на нігтях у матері. Мовляв, пристойна жінка з таким і з дому не вийде. Лак — червоний. Мама (Ольга) розповідає, що її чоловік Іскандер — хороший мужик, але нудний.

Ведуча: А що у вас було з інтимним життям? Чи є секс?

Ольга: Он, конечно, у нас был. Но скучный, он не умеет импровизировать.

Гінекологиня одразу дивується: навіщо ви розповіли про коханця? Чому не можна було все робити по-тихому й не доводити до публічності? Ксенія знову починає жалітися, що мати залізла у борги, утримуючи коханця.

Ксенія: Она его в дорогие рестораны водила. А он плиточник, не знает, с какой стороны устрицу открывать.

У студію заходить Іскандер. Говорить, що не хотів приходити, бо все це інтимно. Але ж потрібно якось вести діалог.

Ведуча: Вона хотіла від вас не розмов, а чогось гостренького. Сексу. Чому ви перестали кохатися? Де ваш секс? Ви знаєте, що у вашої дружини зараз є коханець, який робить вашу роботу!

Іскандер не може нічого відповісти крім того, що любить Ольгу і готовий пробачити їй усе.

Ведуча: Ви амеба. Не хочу вас ображати, але ви поводитеся не як чоловік, а як мямля якась. Як муму.

На що Іскандер відповідає, що поговорив із колегами — вони порадили сходити до ворожки. Вона сказала, що все це ненадовго, бо плиточник — звичайний жиголо.

У студію заходить «журналістка» й каже, що провела «розслідування». На сайті «Кабанчиком» знайшла цього плиточника й надіслала йому пропозицію на побачення зі своєю зістареною фотографією.

Іскандер: А вы смеялись, что я верю гадалке!

Утім з’ясовується, що плиточник погодився лише на ескорт, але не на інтим.

Ведуча: По факту Саші треба тільки Ольга. А не просто старуха з грошима.

Але далі всі дізнаються, що в Ольги цілих два коханці!

Ведуча: Ви німфоманка?

На це відповідає гінекологиня. Мовляв, через гормональні збої в такому віці цілком може прокинутися й німфоманія.

Іскандер: Ты уже меня не любишь?!

Ведуча: Коли у вас був секс, Іскандер?

У студію заходить плиточник. Він робить Ользі пропозицію. З’являється титр: «Сашко, хоче дитину від старшої жінки».

Ксенія: Папа, сделай что-то!

Але тут знову вступає Філонова, яка повідомляє, що «її журналісти» стежили за Ольгою й бачили, як вона гуляє по Голосіївському парку з іншим коханцем.

Висновок гінекологині: треба приводити своїх чоловіків до уролога. Тоді в них буде все гаразд у ліжку. Ведуча сподівається, що герої збережуть своє кохання.

Завіса.

Випуск другий: «Війна за доньку: чи зможе Юлія забрати дитину в чоловіка-тирана?»

Експерти: психологиня Євгенія Шевченко та приватний детектив Руслан Бологов.

У студію заходить героїня Юлія. Її восьмирічну доньку просто з фотосесії вкрав рідний батько. З чоловіком вона познайомилася у клубі.

Психологиня: Хорошее место для будущего мужа!

Юлія: Я закохалася з першого погляду. І одразу завагітніла.

Ведуча: Скільки часу минуло? Наступного дня після знайомства? У ту саму ніч?

Героїня розповідає, що в перший місяць знайомства вони поїхали на Мальдіви.

Ведуча: Як? Ви ж завагітніли одразу?

Далі з’ясовується, що чоловік практикував у сексі асфіксію.

Приватний детектив: Он заподействовал вам физического насилия?

Героїня стверджує, що не може подзвонити чоловікові та свекрусі, бо її номер телефону заблокували. До речі, про них вона говорить так: «Мій чоловік забрав доньку, і вона зараз живе у його матусі». А недоречно вжита форма слів — одна з ознак нашої акторської школи. Щоправда, вона вже поступово зникає, але не всі це зауважили. Те, що викрав доньку саме чоловік, Юлія знає від своїх фоловерів, які кидають їй фото, як тато з донькою гуляють по Новопечерських Липках.

Ведуча: О, це козирний райончик!

У студію заходить свекруха.

Говорить, що ніхто нікого не блокував. Проте чи знаєте ви, в якому стані забрали дівчинку з фотосесії? Майже голяка (бабах)! У трико! І бородаті дядьки навколо неї клацали (фотоапаратами).

Психологиня: Что было эротического в фотографиях?

Свекруха: Я можу розказати, що було до цього!

Приватний детектив: Это уже интереснее!

Свекруха звинувачує невістку в розпусті, що вона стрибнула в ліжко до сина, щоб не вчитися й не працювати.

Героїня: Я хотіла навчатися, я хотіла піти в інститут.

Ведуча: Інститут благородних дівиць?

Свекруха: Ага, семейностроительный!

Бабця повідомляє ще одне страшне. Юлія так захопилася модельною кар’єрою маленької доньки, що вибілила їй волосся. Ведуча зойкає і кричить, що та надивилася американських шоу. Приватний детектив починає згадувати педофілів. Свекруха хапається за голову. Детектив запевняє, що тепер якийсь арабський шейх зможе купити доньку героїні.

І тут знову настав час дивовижних історій від Олени Філонової.

Ведуча: Коли мені було 13 років, я теж була неповнолітня. Я вже приймала участь в показах модних. Мій дядя був дизайнером. Колекція називалася «Гороскоп». Я була Дівою. І в мене тут було, знаєш, кружево. Було видно все, мої груди. Я без бюстгальтера була.

У студію заходить Ірина, колишня найкраща подруга Юлії.

Ірина розповідає, що колись була на цій дитячій фотосесії, і фотограф попросив усіх дорослих вийти. Але вона зачаїлася. І почула, як бородатий фотограф пропонував дівчинці приспустити трусики та покласти руку на дупцю.

Ведуча: Я б на вашому місці викинула телефон, зірвалася і побігла до того фотографа. І дала б йому по шапці. (Аплодисменти.)

До речі, закиди у стилі «я б на вашому місці» від Філонової звучали постійно.

У студію заходить фотограф.

Свекруха на нього кидається, але потім сідає поряд на дивані. Фотограф пояснює, що він серйозна людина із серйозним портфоліо.

Свекруха: Б’ють не по портфолію, а в морду!

Фотограф: Это был кампейн!

Фотограф зізнається, що всі ті фрази казав, але це ж сучасні зйомки! Юля зривається з дивана й кидається на фотографа, свекруха кидається на Юлію, приватний детектив тримає фотографа. Фотограф кричить, що знімав для реклами дитячої білизни.

Ведуча (до Юлії): Чому ви цього не сказали?!

Свекруха: Я її задушу! Задушу просто у студії! (Стоїть.)

Детектив (з інтонаціями Еркюля Пуаро): Теперь понятно, почему отец забрал дочь.

І тут усі дізнаються, що Юля відбила чоловіка в Іри, тому вона і стала колишньою найкращою подругою.

Ведуча: Колись мені один раз запропонував хлопець переспати з ним — на той час він зустрічався з моєю найкращою подругою. Він прийшов до мене додому і сказав: «Я тебе хочу». А я йому відповіла: «Вибач, але я не сплю з хлопцями моїх найкращих подруг (аплодисменти), і це мій девіз просто по життю (оплески). Я ніколи собі таке не дозволяю. Ніколи я не перейду цю грань».

Ірина додає: Он же как щенок. Мягкий.

У студію заходить «щенок» Дмитро. Під коментарі своєї матусі: «Діма усього досягнув сам».

Дмитро прийшов не один, а з дівчиною. Вона сідає на диван і повідомляє: «Здравствуйте, студия! Меня зовут Лилия».

Дмитро розповідає, чим його зачепила колись Юлія, а саме фотосесією у стилі БДСМ.

Психологиня: У меня нет ни грамма сомнений в вас как в отце. Но почему ваша дочь живет с бабушкой?

Дмитро відповідає, що для доньки найняв няню. Зараз готує позови проти фотографа і дружини. А маленьку Лєру забере з собою в Таїланд, у якому має готелі.

Ведуча: А ви виявилися справжнім чоловіком!

Потім з’ясовується, що Лілія (потенційна нова мама Лєри) займається ескортом. Про це доповів фотограф, який робив її знімки на яхті.

Ведуча: Я так і знала!

На плазми виводять зображення сайта з послугами ескорту — там є фото Лілії.

Ведуча: Чому ви обираєте таких дивних жінок?

Дмитро: А чому ви обираєте такий колір одягу?

Ведуча: Бо я телеведуча, я маю виглядати яскраво. (Оплески). Я хочу приваблювати наших глядачів і привертати їх увагу до таких проблем, які сьогодні ми чуємо. Бо це реальне життя і про це треба говорити. (Оплески.)

Приватний детектив виголошує, що запис цієї програми передадуть у поліцію. Та в соціальну службу.

Завіса.

Фото: скриншоти

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5303
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду