Лідер молодіжки «ОПЗЖ» і співвласник каналу Медведчука купив радіо

Лідер молодіжки «ОПЗЖ» і співвласник каналу Медведчука купив радіо

19 Листопада 2021
8636
19 Листопада 2021
15:53

Лідер молодіжки «ОПЗЖ» і співвласник каналу Медведчука купив радіо

8636
Артем Марчевський каже, що це його власний бізнес. Радіостанція мала ліцензію на мовлення в Криму і Севастополі, але мовити там не буде.
Лідер молодіжки «ОПЗЖ» і співвласник каналу Медведчука купив радіо
Лідер молодіжки «ОПЗЖ» і співвласник каналу Медведчука купив радіо

Колишній генеральний продюсер каналу «112 Україна», співвласник Першого незалежного, голова молодіжної організації «Опозиційїної платформи — За життя»  Артем Марчевський придбав ТОВ «Радіокомпанія "Срібна хвиля"». Двома іншими власниками компанії стали юрист Олександр Барановський та підприємець Владислав Серебряков.

ТОВ «Радіокомпанія "Срібна хвиля"» володіла до 2018 року ліцензією на розважально-музичне радіомовлення в Криму і в місті Севастополь. У кожного з нових власників по 33,33%, у Серебрякова – 33,34%. ТОВ «Радіокомпанія "Срібна хвиля"» до 15 листопада 2021 року належала ТОВ «Українська радіогрупа», кінцевим бенефіціарним власником якої був Андрій Карпій.

Як повідомив «Детектору медіа» Артем Марчевський, це буде розважальне музичне радіо для аудиторії віком від 15 до 35 років, в роботі якого будуть задіяні «блогери». Також плануються розмовні програми із «селебритіз зі світу тіктока».

Поки що у нового радіо немає своєї частоти, власники сподіваються отримати її на найближчому конкурсі. В Криму компанія мовити не буде. «Ми би з радістю мовили в Криму, я переконаний, що Крим – це частина України, але ми не бачимо, як це можливо реалізувати зараз», — сказав Артем Марчевський.

Пояснюючи придбання компанії, яка не має жодної ліцензії на мовлення в Україні, Марчевський додав, що «простіше працювати, коли у компанії є якась історія та взаємовідносини з Нацрадою з питань телебачення і радіомовлення». Він сподівається, що люди, які переїхали з Криму в 2014  році, «пам’ятають цю компанію та знають це радіо». В Криму ТОВ «Радіокомпанія "Срібна хвиля"» мовила із позивним «Перець ФМ».

За словами Марчевського, новий медіаактив — його власний бізнес, який не має стосунку ні до Першого незалежного, ані до Віктора Медведчука.

«Радіо – це нормальний працюючий бізнес, ми вирішили спробувати. У нас у кожного є уявлення про те, як потрібно розвивати радіобізнес та будувати радіостанцію. Це мій та партнерів особистий проєкт, який не пов’язаний з Медведчуком чи моїм іншим бізнесом», — сказав Марчевський.  На питання про партнерів, з якими він придбав медіаактив, Марчевський відмовився відповідати, адресувавши всі питання до Барановського та Серебрякова. Він також додав, що «так склалися обставини» і що він спілкується та дружить з новими співвласниками «Срібної хвилі».

З відкритих джерел відомо, що Олександр Барановський — юрист, він є позаштатним радником Комітету Верховної Ради з питань прав людини. На сайті «ОПЗЖ» його називають «представником Молодіжного крила ОПЗЖ». Марчевський при цьому заперечує причетність Барановського до «ОПЗЖ». «Це нісенітниця. Чи поділяє Барановський погляди та ідеї партії – так, безумовно, ми з ним через це і познайомилися багато років тому. Але він практикуючий адвокат, юрист і до партії має опосередкований стосунок. Я як керівник Молодіжного крила «ОПЗЖ» заявляю, що це помилка».

Владислав Серебряков — підприємець у сфері IT з Одеси. Він є керівником і власником декількох компаній, зокрема єдиним власником ТОВ ТРК  «Срібна хвиля» (не плутати з ТОВ «Радіокомпанія "Срібна хвиля"»), яку він придбав 11 листопада 2021 року у того ж Андрія Карпія. Він також є засновником мультимедійної платформи On-Ping, яка  повинна допомогти людям в «спілкуванні з селебритіз та публічними людьми». Сайт платформи на час публікації цієї новини не працює. Раніше Серебряков працював на каналі «Pro все», який також належить Карпію.

Оновленння:  Олександр Барановський в розмові з «Детектором медіа» підвердив, що є представником молодіжного крила «ОПЗЖ», та додав, що вирішив зайнятися радіо, оскільки «це хороший бізнес»

«Детектор медіа» намагається отримати коментарі у Андрія Карпія та Владислава Серебрякова.

Фото Артема Марчевського з сайту «Опозиційної платформи — За життя»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8636
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду