Апеляційний суд залишив Медведчука під цілодобовим домашнім арештом

Апеляційний суд залишив Медведчука під цілодобовим домашнім арештом

17 Грудня 2021
2511
17 Грудня 2021
15:55

Апеляційний суд залишив Медведчука під цілодобовим домашнім арештом

2511
Медведчука залишили під цілодобовим домашнім арештом у справі щодо сприяння постачання вугілля з окупованих територій.
Апеляційний суд залишив Медведчука під цілодобовим домашнім арештом
Апеляційний суд залишив Медведчука під цілодобовим домашнім арештом

У п'ятницю, 17 грудня, Апеляційний суд Києва залишив під цілодобовим домашнім арештом нардепа «ОПЗЖ» Віктора Медведчука у справі щодо сприяння постачання вугілля з окупованих територій.

Про це «Укрінформу» повідомила прессекретар Апеляційного суду Тетяна Геведзе.

«Суд залишив апеляційні скарги прокуратури і сторони захисту без задоволення, а рішення першої інстанції від 12 жовтня поточного року – без змін», – сказала Геведзе.

6 грудня Апеляційний суд Києва відклав розгляд апеляції Медведчука на обрання запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту через неявку політика до суду.

Захист Медведчука стверджував, що нардеп не отримав повістки про виклик до суду. Також адвокати надали довідку про те, що політик нещодавно перехворів на Covid-19.  

Апеляційна скарга Медчедчука стосувалась нової підозри про державну зраду та сприяння діяльності терористичної організації від 8 жовтня. Медведчука підозрюють у причетності до незаконного постачання вугілля з окупованих територій під час енергетичної кризи у 2014-2015 роках.

12 жовтня Печерський райсуд Києва постановив залишити Медведчука під цілодобовим домашнім арештом до 7 грудня без внесення застави.

2 листопада 2021 року суд змінив запобіжний захід для Медведчука з домашнього арешту на особисте зобов'язання до 31 грудня. Новий запобіжний захід було обрано за клопотанням прокуратури в межах іншого епізоду про держзраду і замах на розграбування національних ресурсів.

Підозри в межах цього епізоду були підписані генпрокуроркою Іриною Венедіктовою 11 травня 2021 року. Крім Медведчука, підозра була підписана і щодо його соратника, нардепа «ОПЗЖ» Тараса Козака.

Фото: «Радіо Свобода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2511
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду