У рекламних роликах Нацрада зафіксувала  гендерний дисбаланс

У рекламних роликах Нацрада зафіксувала гендерний дисбаланс

20 Травня 2021
1352
20 Травня 2021
11:28

У рекламних роликах Нацрада зафіксувала гендерний дисбаланс

1352
Національна рада з питань телебачення та радіомовлення провела моніторинг рекламних роликів на предмет гендерної рівності.
У рекламних роликах Нацрада зафіксувала  гендерний дисбаланс
У рекламних роликах Нацрада зафіксувала  гендерний дисбаланс

Про це розказав член Нацради Максим Онопрієнко.

Регулятор проаналізував 200 роликів на 27 каналах.

За словами члена Нацради, у цих відео простежується гендерний дисбаланс. «Жінки знервовані побутом, а чоловіки виступають експертами», - сказав він.

Основні гендерні ролі також відрізняються. Для жінок – це сім’я, для чоловіків – професія. Праця чоловіків подається як творча та керівна, на думку регулятора, а у жінок – обслуговуюча. Також голос за кадром у рекламі переважно чоловічий і він сприймається як експертний

Також, за словами голови Нацради Ольги Герасим’юк, у рекламі присутні лише молоді люди: «Не присутні старші люди. Ніби ми їх соромимось». На її думку, найбільш чутливі до реклами діти і вона впливає на формування їх світогляду. Ольга Герасим’юк закликала мовників зважати на моніторинг регулятора.

А заступник голови Валентин Коваль додав, що цей меседж швидше не до мовників, а до рекламістів, і запропонував проінформувати про ці результати індустріальні об’єднання «Всеукраїнську рекламну коаліцію» та Індустріальний телевізійний комітет.

«Ми продовжимо аналізувати телевізійний ефір. Наступним етапом будуть програми  власного виробництва телеканалів», - сказав Максим Онопрієнко.

Нагадаємо, згідно моніторингу  «Інституту масової інформації» 78% журналістів не стежать за балансом чоловіків і жінок у своїх матеріалах.

Ілюстрація: скріншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1352
Читайте також
05.05.2021 15:00
Олександра Горчинська
для «Детектора медіа»
4 241
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду