detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
20.05.2021 11:28
У рекламних роликах Нацрада зафіксувала гендерний дисбаланс
У рекламних роликах Нацрада зафіксувала  гендерний дисбаланс
Національна рада з питань телебачення та радіомовлення провела моніторинг рекламних роликів на предмет гендерної рівності.

Про це розказав член Нацради Максим Онопрієнко.

Регулятор проаналізував 200 роликів на 27 каналах.

За словами члена Нацради, у цих відео простежується гендерний дисбаланс. «Жінки знервовані побутом, а чоловіки виступають експертами», - сказав він.

Основні гендерні ролі також відрізняються. Для жінок – це сім’я, для чоловіків – професія. Праця чоловіків подається як творча та керівна, на думку регулятора, а у жінок – обслуговуюча. Також голос за кадром у рекламі переважно чоловічий і він сприймається як експертний

Також, за словами голови Нацради Ольги Герасим’юк, у рекламі присутні лише молоді люди: «Не присутні старші люди. Ніби ми їх соромимось». На її думку, найбільш чутливі до реклами діти і вона впливає на формування їх світогляду. Ольга Герасим’юк закликала мовників зважати на моніторинг регулятора.

А заступник голови Валентин Коваль додав, що цей меседж швидше не до мовників, а до рекламістів, і запропонував проінформувати про ці результати індустріальні об’єднання «Всеукраїнську рекламну коаліцію» та Індустріальний телевізійний комітет.

«Ми продовжимо аналізувати телевізійний ефір. Наступним етапом будуть програми  власного виробництва телеканалів», - сказав Максим Онопрієнко.

Нагадаємо, згідно моніторингу  «Інституту масової інформації» 78% журналістів не стежать за балансом чоловіків і жінок у своїх матеріалах.

Ілюстрація: скріншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY