Рада перейменувала День захисника України

Рада перейменувала День захисника України

14 Липня 2021
12546
14 Липня 2021
16:03

Рада перейменувала День захисника України

12546
Закон сприятиме гендерно-збалансованому висвітленню ролі військовослужбовців на військовій службі.
Рада перейменувала День захисника України
Рада перейменувала День захисника України

Верховна Рада 14 липня 2021 року підтримала законопроєкт №2325 «Про внесення змін до статті 73 Кодексу законів про працю України», який передбачає перейменування державного свята День захисника України, яке відзначається 14 жовтня, на День захисників і захисниць України. Проєкт закону підтримали 317 народних депутатів.

Ініціаторка закону, народна депутатка від «Слуги народу» Марина Бардіна в пояснювальній записці писала, що він сприятиме гендерно-збалансованому висвітленню ролі військовослужбовців обох статей на військовій службі та належному вшануванню жінок та чоловіків — захисників незалежності і територіальної цілісності України.

Нагадаємо, 18 серпня 2020 року Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України дозволило, за бажанням, вказувати в фемінітиві назву професії в кадрових документах. 16 вересня 2020 року Кабінет Міністрів України схвалив Концепцію комунікації в сфері гендерної рівності.

За даними ІМІ, станом на березень 2021 року більшість українських журналістів (63%) постійно вживають фемінітиви у своїх матеріалах. Водночас 78% журналістів не стежать за балансом чоловіків і жінок у своїх матеріалах. Вони аргументували це тим, що для них важливі спеціалісти, а не їхня стать.

У травні 2021 року координатор проєктів ОБСЄ в Україні повідомив, що в Україні видали порадник «Як наблизити свою редакцію та контент до гендерної чутливості».

Малюнок: Радіо Свобода

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12546
Читайте також
05.05.2021 15:00
Олександра Горчинська
для «Детектора медіа»
4 231
14.10.2018 14:02
Юрій Луканов
для «Детектора медіа»
1 284
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду