У Великій Британії закрили найбільшу  піратську IPTV-мережу

У Великій Британії закрили найбільшу піратську IPTV-мережу

6 Жовтня 2021
2623
6 Жовтня 2021
11:47

У Великій Британії закрили найбільшу піратську IPTV-мережу

2623
Користувачі отримали повідомлення від поліції про те, що їх доступ до контенту був незаконним.
У Великій Британії закрили найбільшу  піратську IPTV-мережу
У Великій Британії закрили найбільшу  піратську IPTV-мережу

У Великій Британії закрили найбільшу піратську IPTV-мережу, яка обслуговувала сотні тисяч клієнтів. Про це повідомляє «Чисте небо» з посиланням на Torrent Freak.

Як йдеться у заяві поліції, мережа об’єднувала понад сотню піратських телевізійних сервісів.

Вони незаконно надали доступ до каталогу прямого ефіру і відеоконтенту з усього світу, включаючи спорт, з можливістю перегляду з будь-яких пристроїв.

Операція з викриття злочинців планувалася поліцією кілька місяців за сприяння британського антипіратського об'єднання FACT (Федерація з боротьби з крадіжками у сфері авторських прав). Керівник FACT, Кейрон Шарп, розповів ініціативі «Чисте небо» про те, що у Великобританії уряд активно ініціює налагодження партнерських відносин між державним сектором і бізнесом. У межах партнерства з поліцією FACT проводить первинне розслідування, надає дані та докази для отримання ордера, супроводжує поліцію в рейдах, при допиті підозрюваних, допомагає в судово-медичній експертизі вилученого обладнання тощо.

На сьогоднішній день заарештовані троє підозрюваних. Поліція відключила нелегальну мережу, після чого зареєстровані клієнти сервісу отримали повідомлення про те, що їх доступ до контенту був незаконним. Вперше подібні попередження стали приходити британцям від поліції у вересні 2020, тоді його отримали передплатники нелегальної ТВ-платформи GE Hosting.

У FACT підтримують таку процедуру і переконані, що користувачі несуть відповідальність за те, що споживають нелегальний контент. «Ми вважаємо, що розсилка таких повідомлень має ефект, тим більше, що вони приходять від поліції. У нас є й інші приклади того, як такі оголошення розсилаються після рейду правоохоронних органів. Ми хочемо, щоб громадськість знала, що споживання незаконного контенту є правопорушенням», – каже Кейрон Шарп.

В’ячеслав Мієнко, керівник Ініціативи «Чисте небо», вважає, що  таку практику застосовувати до користувачів в Україні поки зарано. Втім він переконаний, що цей кейс демонструє, наскільки ефективніше відбувається боротьба з цифровим піратством при злагодженому об'єднанні зусиль поліції та антипіратської організації: «Нелегальні IPTV-реселлери — це складна категорія, і розкриття таких злочинців свідчить про добре відпрацьовані процедури кримінального переслідування піратів. Ми в Україні, як об'єднання гравців медіаринку, також активно розвиваємо взаємодію з держорганами».

Нагадаємо, 28 вересня 2021 року антипіратська Ініціатива «‎Чисте небо» та Департамент кіберполіції Національної поліції України підписали Меморандум про співпрацю у протидії піратству в сфері медійного контенту.

Ілюстрація: «Чисте небо»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2623
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду