«Чисте небо» підписало меморандум з кіберполіцією щодо протидії піратству

«Чисте небо» підписало меморандум з кіберполіцією щодо протидії піратству

29 Вересня 2021
1369
29 Вересня 2021
15:25

«Чисте небо» підписало меморандум з кіберполіцією щодо протидії піратству

1369
28 вересня антипіратська Ініціатива «‎Чисте небо» та Департамент кіберполіції Національної поліції України підписали Меморандум про співпрацю у протидії піратству в сфері медійного контенту.
«Чисте небо» підписало меморандум з кіберполіцією щодо протидії піратству
«Чисте небо» підписало меморандум з кіберполіцією щодо протидії піратству

Меморандум є новим етапом співробітництва «‎Чистого неба» та кіберполіції, яке розпочалось 2016 року з підписанням аналогічного документу між медіагрупами й Національною поліцією. 

Як повідомляє пресслужба «Чистого неба», «меморандум допоможе організаціям взаємно підтримувати одна одну у боротьбі з піратством та ефективніше розвивати цей напрямок».

«За останні 5 років вже були відпрацьовані всі механізми взаємодії між учасниками «‎‎Чистого неба», Кіберполіцією та слідчими органами, що необхідні для ефективного розслідування злочинів у сфері піратства. Це дозволило заблокувати та притягнути до відповідальності понад 100 нелегальних онлайн кінотеатрів і провайдерів, які незаконно розповсюджували контент. Також нашим спільним досягненням є те, що простір українського інтернету наразі вільний від сайтів, які б системно порушували права національних правовласників», – сказав керівник Ініціативи «‎Чисте небо» В’ячеслав Мієнко.

У наступному році «Чисте небо» очікує впровадження змін у законодавстві: зокрема посилення відповідальності за порушення авторських та суміжних прав, створення для фінансування піратства окремої статті Кримінального кодексу (зараз воно є окремим складом злочину у межах 176-ї статті).

Керівник Департаменту кіберполіції Олександр Гринчак вважає, що вирішувати проблеми із піратством самостійно, без  залучення правоохоронної системи – це неефективно.

«Чисте небо» нагадує, що боротьба з онлайн-піратством є одним з основних пріоритетів для України – як для розвитку креативної індустрії всередині країни, так і для покращення її міжнародного статусу, зокрема для виходу зі Списку 301 Торгового представництва США.

Нагадаємо, у липні Кіберполіція викрила підприємця з Київщини, що нелегально ретранслював канали учасників ініціативи «Чисте небо».

Фото: Чисте небо

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1369
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду