Microsoft запропонувала рішення для боротьби з піратством

Microsoft запропонувала рішення для боротьби з піратством

20 Серпня 2021
2321
20 Серпня 2021
14:03

Microsoft запропонувала рішення для боротьби з піратством

2321
Воно дозволяє користувачеві повідомляти про крадіжку контенту в обмін на винагороду.
Microsoft запропонувала рішення для боротьби з піратством
Microsoft запропонувала рішення для боротьби з піратством

Microsoft запропонувала нове рішення для боротьби з піратством — систему Argus, засновану на технології блокчейна (розподілена база даних, що зберігає впорядкований ланцюжок записів). Про це повідомляє ініціатива «Чисте небо» з посиланням на TorrentFreak.

Argus — це система, побудована на Ethereum (криптовалюта і платформа для створення децентралізованих онлайн-сервісів на базі блокчейна), яка дає можливість анонімно повідомити про піратство та отримати нагороду за успішну позначку.

За інформацією «Чистого неба» працює вона так: нелегальний контент відстежується до джерела за допомогою унікального водяного знака, який відповідає секретному коду. Коли повідомляється про піратську копію, статус джерела (ліцензіата) змінюється на «обвинувачений». У системі передбачена можливість оскарження, але якщо це не вдається, статус обвинуваченого змінюється на «винен». Також в Argus є способи захисту, які знижують стимули, щоб інформатор не повідомляв про один і той же контенті кілька разів під новими псевдонімами.

Крім Microsoft, в розробці Argus беруть участь також дослідники з Alibaba і Університету Карнегі-Меллона. Творці стверджують, що ця технологія краще, ніж застарілі кампанії з інформування про піратство, оскільки вона прозора. Опис технологічних нюансів роботи Argus є в документі, що опублікований дослідницьким відділом Microsoft. За словами дослідників, вартість використання блокчейна відносно невисока.

Microsoft очікує високу ефективність Argus в боротьбі з піратством. Теоретично ця система буде працювати з різними типами контенту, включаючи зображення, аудіо та програмне забезпечення. Однак поки невідомо, чи планує Microsoft протестувати систему в реальних умовах.

Дмитро Левін, керівник Центру моніторингу контенту Ініціативи «Чисте небо», ввадає цей кейс досить цікавим для аналізу:  «Дуже важливо знаходитися постійно в русі і вдосконалювати свої робочі інструменти, оскільки пірати також не стоять на місці. Буде цікаво спостерігати за даними кейсом на практиці і його результатом, особливо, якщо його в майбутньому почнуть використовувати в боротьбі з піратством аудіовізуального контенту».

Нагадаємо, у липні антипіратська Ініціатива «‎Чисте небо» та національне представництво міжнародної асоціації IAB (Interactive Advertising Bureau або Бюро інтерактивної реклами) підписали Меморандум про партнерство.

Ілюстрація: Microsoft

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2321
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду