Весняний сезон на каналах першої п’ятірки. Хто взяв курс на лідерство?

Весняний сезон на каналах першої п’ятірки. Хто взяв курс на лідерство?

1 Березня 2021
4873
1 Березня 2021
11:00

Весняний сезон на каналах першої п’ятірки. Хто взяв курс на лідерство?

4873
Що нового покажуть глядачам навесні ICTV, «1+1», «Україна», Новий канал і СТБ.
Весняний сезон на каналах першої п’ятірки. Хто взяв курс на лідерство?
Весняний сезон на каналах першої п’ятірки. Хто взяв курс на лідерство?

ICTV запускає прем’єри топових детективів, «1+1» — зіркові шоу, мелодрами та «Папік-2», Новий тішиться «Орлом та решкою» і вірить у нові сезони «Пацанок» та «Де логіка?», «Україна» націлилася на сміливі рішення, а СТБ розпочав мріяти про лідерство. «Детектор медіа» зробив огляд основних проєктів весняного сезону п’яти найрейтинговіших українських телеканалів. 

ICTV

ICTV у продовження осіннього «сезону героїв» гаслом весняного сезону обрав «Відкривай весну зі своїми». Концепція сезону передбачає традиційне програмування каналу: актуальні новини, гумористичні проєкти та детективні серіали.

«Кожен відчує себе своїм серед своїх, зустріне знайомі обличчя і проведе відпочинок у приємній компанії, — прокоментували концепцію нового сезону у пресслужбі. — Готуючись до сезонів, ми завжди шукаємо для глядачів нові цікаві формати проєктів. Незалежно, чи то весняний, чи осінній сезон, канал показує прем’єрні випуски улюблених серіалів, шоу та новинки кіно».

Перші серіальні прем’єри канал запустив ще в лютому. В ефір вийшов другий сезон кримінального детективу «Розтин покаже», який на замовлення каналу зняла компанія Mamas Film Production. Це серіал про детективне бюро, яке знаходить злочинців, вдаючись до допомоги судмедексперта. Перший сезон стартував два роки тому й закінчився «загадковим зникненням головної героїні». У нових серіях судмедекспертку грає Ольга Гришина. Серіал виходитиме й у березні, оскільки загалом заплановано 28 епізодів.

Навесні стартує й новий сезон найрейтинговішого серіалу каналу — «Пес»: про те, як поліцейський Макс зі своїм чотирилапим напарником звільняють вулиці від небезпечних злочинців. Серіал зняла компанія ProTV. Також канал покаже мінісеріал Star Media 2013 року «Бомба». Стрічка вже виходила в Литві та Росії, однак для глядачів ICTV вона позиціонується як прем’єра. За сюжетом, студент Ленінградського індустріального інституту несподівано стає розвідником, змінює зовнішність та ім’я на зниклого безвісти морського піхотинця з Невади.

Також канал анонсує низку спецпроєктів до Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги.

Нагадаємо, основними прем’єрами осіннього сезону на каналі також були гумористичні проєкти «Дизель студіо», «героїчні серіали» «Доброволень» і «Козаки. Абсолютно брехлива історія»

«Україна»

Каналу «Україна» 2021 рік несе чи не найбільші виклики. Адже після тривалого лідерства наприкінці минулого року канал поступився ICTV і опинився на 2-3-му місці за комерційною аудиторією. Як розказує очільниця «України» Вікторія Корогод, зараз канал налаштований «переглядати програмну політику, приймати несподівані, сміливі рішення». Так, наприклад, на перше півріччя канал готує випуск ситкому.

Свою головну прем’єру — талант-шоу «Маска» — канал запустив в ефір ще в січні. Проєкт має високі показники й канал уже заявив про бажання продовжити його на другий сезон.

«Сьогодні вже досить складно відокремити весняний сезон від зими», — пише пресслужба каналу. Тому в січні — лютому на каналі було більше десятка кіносеріальних прем’єр: мелодрама «Жіночий лікар-5», мелодрама з елементами трилеру «Мертві лілії», кримінальна мелодрама «У полоні минулого», міні-серіали «Намалюй мені маму», «Добра душа», «Діамантова корона», «Формула щастя», «Згадати себе» тощо.

«Навесні серіали різних жанрів так само залишатимуться ключовим продуктом у сітці каналу», — кажуть у пресслужбі. «Україна» посилить мелодраматичні та детективні серіали.

Так, у лютому вже стартувала кримінальна мелодрама «У полоні минулого» про сімейні таємниці успішної лікарки, а в березні канал покаже ще одну кримінальну мелодраму про спортсменку-біатлоністку «Незакрита мішень». Також на весну заплановані прем’єри серіалів «Теорія зла», «Кришталеві вершини», «Жити з Надією», «Виклик-2», «Скажи мені правду», «Кейс», «Чесна гра», новий сезон «Реальної містики» та інші. Окрім серіалів 15 березня стартує четвертий сезон мейковер-шоу «Місія: краса».

«Не можна сказати, що вибір контенту для весни, зими чи осені має суттєві відмінності. Весняний настрій ми передаємо радше за допомогою промо. Цього року воно в нас буде дуже гедоністичне, про різні приємні сюрпризи, які дарує весна. Ми не будемо прогнозувати місця чи рейтинги, але наша мета — це завжди найвищий результат», — сказали у пресслужбі «України».

«1+1»

Свій весняний сезон «1+1» готує «позитивним, яскравим та легким», запускає нові зіркові шоу, драми та комедії і прагне підсилити денний прайм. «Ми хочемо подарувати нашим глядачам контент, який допоможе їм подолати наслідки карантинного року, зарядить позитивом та оптимізмом, надихне поновити всі відкладені через карантин справи, адже віримо, що незабаром люди почнуть поступово повертатися до звичного ритму життя», — розказує генеральний продюсер каналу Максим Кривицький.

Спершу про серіали. Якщо раніше канал волів робити навесні акцент на мелодрамах, а восени на гумористичних серіалах, то тепер він анонсує своєрідний мікс. В ефір, приміром, вийде драматична історія про вагітну дівчину-сироту «Бідна Саша». 16-серійну стрічку для каналу знімала «Українська продакшн-студія». Водночас глядачів очікує другий сезон серіалу від студії «Квартал 95» «Папік». Історія про стосунки між дідом-хіпстером і молодою дівчиною Лізою, яка шукає в столиці успішне життя і багатого «папіка»,  стала одним із найрейтинговіших серіалів 2019 року. За сюжетом другого сезону, Дід вийде із в'язниці й буде намагатися заново влаштувати своє життя, але не все в нього буде складатися.

Також з’явиться новий турецький серіал «Навчи мене кохати», який, напевно, зайде у передпрайм буднів, де канал останні роки має лінійку турецьких серіалів.

«Цієї весни у нас одразу два big show: вже розпочалося “Перезавантаження” у “Голосі країни”, де команда вирішила повернутися до принципу: “Не важливо, хто ти, які у тебе досягнення чи вподобання,  все вирішує тільки голос”. І, звісно, наша велика прем’єра  це шоу зіркових пародій “Ліпсінк батл”, що стартує 6 березня. Такої кількості зірок в одному шоу на українському телебаченні ще не було», — каже Максим Кривицький.

«Ліпсінк батл» стартує на «1+1» 6 березня й виходитиме о 20.20 щосуботи. За форматом шоу, відомі особистості перевтілюються в зірок шоу-бізнесу під хіти. Головне завдання зірок — максимально переконливо відтворити пісню, копіюючи міміку, зовнішній вигляд, манеру триматися на сцені оригінального виконавця хіта. Першими учасниками шоу стали актриса «Жіночого кварталу» Олена Кравець, танцюрист Євген Кот, тренерка «Ліги сміху» Маша Єфросініна, співак Павло Зібров, бізнесмен Іраклі Макацарія і прима-балерина Катерина Кухар.

Окрім зіркових шоу, канал запустив новий сезон тревел-проєкту «Світ навиворіт» із Дмитром Комаровим про Пакистан та оновлену «Лігу сміху». Також з’являться і нові випуски «Вечірнього кварталу» та «Жіночого кварталу».

Також канал розпочав роботу над денним шоу у форматі інфотейнмент «Твій день». Воно планується для денних слотів буднів. За форматом, глядачі, ведучі, гості студії та експерти обговорюватимуть головні події дня в легкому й невимушеному стилі. Імена ведучих не розголошують, але це будуть українські зірки. Виробляє це шоу команда «Сніданку з 1+1» та «Життя відомих людей». Шоу вийде в ефір наприкінці весняного сезону, і, за словами Максима Кривицького, має підсилити денні слоти каналу.

«Наша мета — утримати, а краще перевершити показники минулого сезону, залишатися лідерами у прайм-тайм та зміцнити свої позиції у денному слоті», — каже продюсер.

Новий канал

Концепція весняного сезону на Новому каналі — «Підйомна весна». «Ми будемо піднімати настрій нашим глядачам різноплановими та яскравими проектами: про пригоди та подорожі, про відносини та змагання, про гумор та веселі історії. Новий канал заряджатиме позитивом та оптимізмом на цілий день», — розказує директорка програмного департаменту каналу Ірина Ваховська. За її словами, між весняними та осінніми сезонами каналу є кілька відмінностей. Адже деякі проєкти вже мають свій слот виходу та сезон на каналі, у глядачів є очікування побачити їх саме навесні чи восени. Наприклад, «Від пацанки до панянки» традиційно вийдуть в ефір навесні, а прем’єрні «Хто зверху» — восени.

«Крім того, важливим фактором є фінансова ефективність проектів. Осінній сезон на телебаченні генерує вищі рейтинги, що конвертуються у більші бюджети. Тому це теж фактор вибору, щоб саме восени запускати більш масштабні проекти. Проте, в будь-якому випадку, і для весняного, і для осіннього сезону ми завжди намагаємся збалансувати тематичну пропозицію контенту в програмуванні, щоб задовільнити різні запити нашої аудиторії та відкрити всю палітру вражень для глядачів», — каже Ірина.

Серед ключових прем’єр каналу — тревел-шоу «Орел та решка», яке з минулої осені перейшло з «Інтера» на Новий. Сезон проєкту стартував у середині лютого. Канал задоволений показниками перших програм. Ірина згадує випуск про Болівію, де ведучими були Michelle Andrade і Позитив: програма взяла частку 12,7 % за комерційною аудиторією 18-54 50+.

1 березня стартує п’ятий сезон «Від пацанки до панянки». «Сезон експресивний та гострий за своєю проблематикою, глибоко висвітлює переживання учасниць», — каже Ірина. Прем’єра нового сезону «Вар'яти-шоу» відбудеться о 19:00 17 березня. Це останній сезон за участі Сергія Притули.

Навесні стартує і другий сезон ї Improve Live Show, яке для каналу виробляє «Квартал 95». Ведучим шоу став Олександр Педан, який замінив у цій ролі Євгена Кошового. У новому сезоні буде 16 епізодів.

Окрім сезонів популярних програм, на каналі вийде і новий проєкт «Де логіка?». Прем’єра запланована на 9 березня. Проєкт для каналу знімала StarLight Production, студія 1. У шоу змагаються дві зіркові команди — чоловіків і жінок. Учасники сидять один навпроти одного за ігровими столами. Довкола них розміщені екрани, на яких транслюють завдання чотирьох раундів та фіналу, всі — на логіку та спостережливість.

«Ми завжди з оптимізмом дивимся вперед і сподіваємся на високі рейтинги. Звичайно, ми прагнемо бути в першій трійці. Далі слово за глядачами», — сказала Ірина Ваховська.

СТБ

У цьому весняному сезоні СТБ має досить амбітні плани і взяв курс на лідерство. Сезон весни буде для каналу сповнений «романтики та любові», а заразом нових сезонів своїх традиційних реаліті та мелодрам. Також серед новинок — нове шоу від  «Дизель студіо».

Уже стартував «МастерШеф. Професіонали», а 5 березня в ефір вийде новий сезон реаліті «Холостяк». Головним героєм став український бізнесмен Михайло Заливако, й канал закликає  готуватись «побачити те, чого ще не робив жоден Холостяк».

У будні в предпраймі о 18.10 із 8 березня виходитиме третій сезон сімейного реаліті «Супермама» з Дмитром Карпачовим. Також у березні стартує продовження проєкту «Хата на тата», а щосуботи далі виходитиме  програма про селебритіз «Неймовірна правда про зірок». Крім цього глядачів СТБ чекає прем’єра вечірнього шоу Dizel Night (6 березня, 22.22). Це буде суботнє праймове шоу з гумором, піснями, пародіями, номерами та зірковими гостями.

«Ми вже давно були у пошуку гумористичного проєкту, який об’єднає біля екранів усю країну. Спільно з нашим партнером “Дизель cтудіо” ми розробили вечірнє гумористичне шоу, яке ввібрало в себе найкращі міжнародні практики. І вже у березні чекаємо всіх на прем’єру нового проєкту Dizel Night — це буде веселе, часом несподіване, але яскраве суботнє праймове шоу в найкращих традиціях СТБ і “Дизель Студіо”», — каже керуюча директорка СТБ Людмила Семчук.

Канал залишає в ефірі лінійку власних соціальних проєктів: «Детектор брехні» з Дмитром Карпачовим, «Таємниці ДНК» з Тетяною Висоцькою, «Один за всіх» із Сергієм Костирою.

І надалі поєднуватиме у сітці свої шоу та серіали. За інформацією пресслужби, на 2021 рік канал запланував кілька серіальних проектів: «Це різножанрові захоплюючі історії, герої яких заради справжнього кохання долають найскладніші життєві випробування».

1 березня відбудеться прем’єра восьмисерійної мелодрами від «Айворі продакшн» «Полонена». За сюжетом, через програш чоловіка в карти його дружина опиняється в будинку таємничого незнайомця зі шрамом на обличчі. Після цього СТБ запустить 12 телефільмів від Оксани Байрак під збірною назвою «Знаки кохання». Нагадаємо, канал в останні місяці досить часто ставить у серіальну лінійку чотирисерійні телефільми. Усі історії Оксани Байрак про жінок, які народилися під певним знаком Зодіаку і шукають свій шлях до кохання. Перші фільми («Провина кохання» і «Сніг посеред літа») вийдуть в березні. Також у слоті «СТБ-серіал» заплановані прем’єри «Вірина любов» виробництва Starlight Production, «Авантюра на двох» від Artforms production, шістнадцятисерійна мелодрама «Ворожка» від «IQ Production» і ще кілька багатосерійних проєктів.

Окрім цього в ефір вийде новий сезон серіалу «Папаньки» від «Дизель студіо».

СТБ має великі амбіції як на весняний сезон, так і загалом на2021 рік, і згадує свій прорив наприкінці минулого року, коли йому вдалось увійти до трійки лідерів. «На 2021-й рік плани ще більш амбітні. В січні СТБ продемонстрував зростання: частка телеканалу за січень на 21 % більша в порівнянні з січнем минулого року. І ми продовжуємо нарощувати показники. Минулого тижня (15-21 лютого) СТБ став каналом №1 із часткою 9,49. Це найкращий результат СТБ з вересня 2019 року», — кажуть у пресслужбі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4873
Читайте також
01.03.2021 16:30
Марія Спалєк
«Детектор медіа»
24 726
08.12.2020 17:36
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
6 946
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду